Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Programele La Palat animat au ajuns la final

Programele de teatru muzeal, La Palat animat, iniţiate de Asociaţia De dragul artei la începutul lunii septembrie, au ajuns acum în etapa finală a evaluărilor. Poveștile Palatului Mogoşoaia, spuse pe înţelesul copiilor, de actorii Cornel Mihalache şi Vadim Rusu, de la Teatrul de pe Lipscani, au fost primite cu mare bucurie atât de cei mari, cât şi de cei mici.

Având drept inspiraţie istoria familiei Brâncovenilor şi a palatului aflat în afara Bucureştiului, programele au acoperit atât valoarea educativă, acurateţea istorică a evenimentelor şi personajelor, cât şi calitatea artistică, participanţii fiind fascinaţi de această nouă formă de prezentare interactivă a datelor istorice reale.

Peste 350 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani şi peste peste 160 de părinţii şi învăţători au luat parte, pe parcursul unei luni, în mod gratuit, la programele La Palat animat.

“Am participat la programul de la Palatul Mogoşoaia şi vreau sincer să felicit organizatorii! O idee extraordinară de prezentare pe care sper să o regăsesc în cât mai multe astfel de programe. Mulţumim, fetiţa mea a fost foarte entuziazmată şi chiar a reţinut foarte multă informaţie.” declară doamna Zaboloteanu, una dintre mămicile participante.

“Proiectul La Palat animat a reprezentat o experiență interesantă și frumoasă la care am visat încă de acum câțiva ani, după vizitarea câtorva castele din Scoția și Țara Galilor. Impresionat foarte plăcut de modul lor de ghidaj îngemănat cu teatrul muzeal, am răspuns cu bucurie afirmativ la propunerea de a colabora în acest proiect românesc. Sper ca La Palat animat să fie un deschizător de drumuri căruia să-i urmeze un lung șir de astfel de proiecte la nivel național.” declară actorul Cornel Mihalache.

Asociaţia intenţionează ca, din primăvara anului 2013, să reia activitatea desfăşurată în parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti. Până atunci, echipa organizatoare îşi continuă iniţiativele de valorificare a patrimoniului instituţiilor şi de educare publicului tânăr în cadrul unor alte muzee bucureştene. Pentru a afla noutăţi despre programele Asociaţiei De dragul artei, puteţi accesa site-ul www.dedragulartei.ro sau pagina de Facebook Dedragulartei.

Bucuresti, 02.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *