free download 78 travel guides written by experts

Programe de Pasti TVR 3 si TVR HD

TVR HD şi TVR 3 au pregătit programe speciale pentru perioada sărbătorilor de Paşti.

Pe lângă Slujba de Înviere Vigilia Pascala, oficiată de către Papa Benedict al XVI-lea la Vatican, transmisă în direct, simultan cu TVR 2 (sâmbătă, de la ora 22.00), TVR HD va mai difuza: un concert de muzică clasică BBC PROMS 2009, care poate fi urmărit sâmbătă şi duminică (ora 19.30), un documentar despre unele dintre cele mai vechi biserici de piatră din Hunedoara (duminică, ora 14.15). Tot în programele TVR HD se vor regăsi câteva concerte speciale precum: A Seaside Rendes-Vous al britanicilor de la MUSE (duminică, ora 21.35), un concert de muzică veche al ansamblului Trei parale (luni, ora 19.30) şi programul de cântece tradiţionale de Paşte interpretate de Orchestra şi Corul Mormonilor din Salt Lake City, U.S.A. (luni, ora 20.30).

TVR 3 programează, în sâmbăta Paştelui (ora 18.00), o ediţie specială Fii pelerin!, realizată de realizatoarea Dite Dinesz, de la studioul TVR Timişoara. În seara de duminică (de la ora 22.00), telespectatorii TVR 3 se pot destinde, urmărind comedia Păcală se întoarce, în regia lui Geo Saizescu.

Amănunte despre programele TVR HD din zilele de Paşti se regăsesc mai jos:

Concert de muzică clasică BBC PROMS 2009 (sâmbătă şi duminică, ora 19.30)
Este unul dintre cele mai populare concerte clasice din lume, urmărit de milioane de oameni din întreaga lume. Ediţia din 2009 marchează 50 de ani de la dispariţia compozitorilor Albert Ketelbey şi Gerard Hoffnung. În program mai figurează compoziţii de Haydn şi Purcell, dar şi muzică de fanfară.

Descoperă bisericile de piatră din Hunedoara

Duminică, 24 aprilie, de la ora 14.15, la TVR HD telespectatorii pot urmări un documentar despre câteva dintre cele mai vechi biserici de piatră din România. În periplul pe la bisericile Hunedoarei, veţi afla poveşti ce amintesc de marea familie a Corvinilor, de comunităţile ce trăiesc în vecinătatea cetăţilor dacice, de cultura aurului, mărirea şi decăderea mineritului la Brad, de obiceiurile hunedorene specifice perioadei întâmpinării celei mai profunde sărbători creştine a anului.

Emisiunea specială de Paşte încheie campania „Descoperă bisericile de piatră din Hunedoara”, derulată, în Postul Mare, la TVR HD.

Interpretează: cvartetul „Incanto Quartetto”, Timişoara
Imagine: Marius Danci şi Cristian Ilea
Montaj: Călin Constantin
Realizator: Ionela Gogoţ
O emisiune realizată de TVR Timişoara pentru TVR HD

Concert MUSE: A SEASIDE RENDEZ-VOUS (Marea Britanie, 2009)

Formaţia rock MUSE îşi încântă publicul de peste un deceniu, câştigându-şi o binemeritată reputaţie pentru calitatea concertelor sale live. Din 1994 grupul a avut o carieră de succes, cu albume precum „Absolution" şi „Black Holes and Revelations". În septembrie 2009, cei de la MUSE au concertat în oraşul lor natal, Teignmouth, în faţa a 30.000 de fani. În concertul „A Seaside Rendez-Vous", după cântecul cu acelaşi nume al grupului Queen, ei au cântat, pe lângă piesele clasice şi melodii în primă audiţie.

Regia: Janet Fraser Cook

Concert de muzică veche – Ansamblul Trei parale

TVR HD va bucura publicul telespectator cu cântece tradiţionale româneşti din repertoriul lui Anton Pann şi Barbu Lăutaru, în interpretarea Ansamblului Trei parale, în a II-a zi de Paşte, de la ora 19.30.

Concert extraordinar de Paşte: Mormon Tabernacle Choir and Orchestra

Luni, 25 aprilie, de la ora 20.30, TVR HD vă invită să urmăriţi un program special cu cântece tradiţionale de Paşte interpretate de Orchestra şi Corul Mormonilor din Salt Lake City, U.S.A.

Amănunte despre programele TVR 3 din zilele de Paşti se regăsesc mai jos:

Sâmbătă, 23 aprilie, ora 18.00
Fii pelerin!
Studioul teritorial Timişoara
Realizator Dite Dinesz

În sâmbăta Paştelui, realizatoarea TVR Dite Dinesz ne invită să fim pelerini alături de TVR Timişoara şi Banu Sport şi să urcăm împreună muntele până la izolaţii din Caraş. „I-am întâlnit în urmă cu cinci ani pe izolaţii din Caraş. Mi se părea atunci incredibil că, la câţiva kilometri de Băile Herculane, o staţiune curtată, pentru confort şi renume, să mai existe cătune ca ale lor… Fără drum – urci pe o potecă, urcuş abrupt, mai bine de o oră, fără curent electric – singuri şi-au construit centrale, la râu, cu mâna lor, să se poată uita la TVR, fără medic sau magazin. Dar au biserică, unde preotul urcă de cinci ori pe an”, povesteşte Dite Dinesz, autorul proiectului Izolaţi în România. „Viaţa lor nu s-a schimbat de când noi, cei de la TVR Timşoara, am urcat muntele la ei. Se ştie de ei, şi atât”, continuă realizatoarea.

TVR 3 difuzează sâmbătă, de la ora 18.00, un reportaj semnat de Dite Dinesz, Marius Danci şi Constantin Buţă despre cum se urcă, cu caii, ajutoarele adunate, timp de o lună, pentru oamenii din cătune precum Dobraia, Ineleţ, Prisăcina, Cracul Mare, Cracul Teiului, Scărişoara. Nu le găseşti pe hartă, dar ei aşteaptă…de cinci ani, un semn cât de mic. Convingerea lor este că a ajunge de Paşti la Izolaţii din Caraş, înseamnă să fii pelerin…

Informaţii suplimentare pentru cei care doresc să trimită donaţii la izolaţii din Caraş, se pot obţine la TVR Timişoara (0256/204.951) şi Banu Sport (0256/220.642).

Duminică, 24 aprilie, ora 22.00
Film: Păcală se întoarce (România, 2006)
Regia: Geo Saizescu
Cu: Denis Ştefan, Anemona Niculescu, Sebastian Papaiani

Comedie. Adevărurile şi pildele populare desprinse din povestirile lui Anton Pann rămân valabile chiar şi în agitatul secol XXI… O dovedeşte noua incursiune în povestea lui Păcală, care, sătul de hoinărit prin lume şi cuprins de dorul de casă, revine în satul natal, unde „toate-s vechi şi nouă toate”: şi primarul, şi cârciumarul, şi popa… Sau poate nu chiar toate, deoarece „galeria” e completată acum de o nouă tipologie, aceea a politicianului oportunist…

*
TVR HD este canal de televiziune digital experimental, care poate fi recepţionat cu ajutorul unei antene active individuale în zona Bucureştiului şi a Sibiului, printr-o antenă de satelit sau prin cablu. Pentru detalii, vă rugăm accesaţi site-ul: //www.tvr.ro/articol.php?id=101541
** TVR 3 este primul post din România dedicat vieţii comunităţilor regionale. Are o grilă de programe dinamică şi diversă, care aduce în prim-plan informaţia regională de interes naţional, pentru un public activ din toate categoriile de vârstă. Grila TVR 3 este formată din producţii ale studiourilor teritoriale TVR Iaşi, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Timişoara, TVR Tîrgu-Mureş, TVR Bucureşti. Pentru detalii, vă rugăm accesaţi site-ul: //www.tvr.ro/files/88875.pdf

Bucuresti, 21.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *