Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Programe de Pasti la TVR 1: umor, folclor si filme in premiera

De Paşti, concurenţii de la Fabrica de staruri cântă muzică populară. Grupul Distractis ia masa de Paşti la familia Prigoană şi învaţă muzica bună de la Electric Fence. Cornelia şi Lupu Rednic aduc Maramureşul în studioul 3 al Televiziunii Române, cu cele mai senzaţionale obieceiuri de Paşti, la Ne vedem la TVR. La Dănutz SRL va fi invazie de iepuraşi, iar Maria Grappini, Cristian Gigi Chiru şi Ludovic Orban vor fi puşi, O dată-n viaţă, în postura de reprezentanţi ai folclorului, îmbrăcând portul popular şi interpretând piese din reperoriul muzicii tradiţionale româneşti. Ediţii speciale ale emisiunilor premium ale TVR 1, filme premiate, difuzate în premieră (Biutiful, cu Javier Bardem şi Marea hoinăreală, cu George Clooney şi John Turturro), dar şi transmisia în direct a tradiţionalei Slujbe de Înviere sunt programele pregătite telespectatorilor de TVR 1 pentru zilele de Paşti.

În Vinerea Mare, Iuliana Tudor vă invită, de la ora 21.10, la o ediţie specială a emisiunii O dată-n viaţă, axată pe componenta socială a emisiunii. Vor fi prezentate rezolvări ale cazurilor sociale din ediţiile trecute, cele două proiecte caritabile pe care le promovează Iuliana Tudor, „Banca de Alimente” şi „Pădurea copiilor”.

Tot vineri, de la 23.40, în premieră în România, TVR 1 va difuza Biutiful, film recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor, Javier Bardem, la Festivalul Internaţional al Filmului de la Cannes, 2010. Filmul mai are două nominalizări la Oscar 2011 pentru cel mai bun film străin al anului, cel mai bun actor în rol principal, Javier Bardem.

Ediţia specială de Paşte Ne vedem la… TVR! de sâmbătă, ora 16.00, îi aduce în faţa publicului pe Nico, Marcel Pavel, Dinu Iancu Sălăjanu, Ducu Bertzi, Adriana Trandafir şi Victor Yila. La Ne vedem… la TVR! vor fi un concurs de încondeiat ouă, o expoziţie culinară tocmai din Maramureş, precum şi un moment foarte amuzant, în care vedetele invitate vor descoperi răvaşe cu… pedepse în plăcintă.

Pentru noaptea de Înviere, TVR 1 propune telespectatorilor un program prin care, pe lângă urmărirea în direct a slujbei propriu-zise de Înviere, să cunoască şi câţiva oameni care fac bine fără a aştepta răsplată. Momentele de transmisiune directă de la Patriahia Bucureşti şi de la Cluj-Napoca vor alterna cu discuţiile din studioul TVR, unde Aziza Bodea şi Ştefan ai căror invitaţi sunt dintre cei care s-au implicat în proiectele caritabile demarate de Redacţia Istorie-Religie a TVR.

În prima şi a doua zi de Paşti (duminică, 15 aprilie, ora 12.00, luni, 16 aprilie, ora 10.30), pentru al doisprezecelea an consecutiv, Iuliana Tudor îi invită pe telespectatori La masa de Paşte. În acest an, invitaţii Iulianei vor fi 40 dintre cei mai premiaţi interpreţi de muzică populară din generaţia tânără, care vor demonstra prin talentul lor că folclorul este peren, iar tradiţiile noastre româneşti nu vor pieri niciodată.

Marioara Murărescu a pregătit două ediţii speciale Tezaur folcloric pentru duminică, 15 aprilie, ora 15.00 şi luni, 16 aprilie, orele 15.30 şi 16.30, în care telespectatorii au întâlnire cu Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca, Nicolae Furdui Iancu, Viorica Flintaşu, Nicolae Sabău, Nicolae Mureşan, Gheorghe Gheorghe, Mariana Anghel, Ovidiu Purdea Someş, Maria Golban Dan, Maria Loga, Victoriţa Lăcătuşu, Niculina Stoican, dar şi cu Florica Bradu, Nineta Popa Ionescu, Cristian Pomohaci, Cornel Borza, Leontin Ciucur, Adrian Stanca, Liliana Laichici, Antonela Ferche Buţiu, Liviu Buţiu.

La Dănutz SRL (duminică, 15 aprilie, ora 16.00), de Paşti este invazie de iepuraşi – toate fetele din echipa lui Dan Bittman, dar şi colegii lui de la Marfar poartă costume de iepuraşi. Irina Loghin, Laura Lavric, Daniela Condurache, Aurel Tămaş, Constantin Enceanu şi Petrică Mâţu Stoian, iluzionistul Johannes, orchestra Naţională Valahia, condusă de Marius Zorilă, Lavinia Goste şi… actorul Vasile Calofir în rolul Madam Cuşmă sunt invitaţii Paşti ai lui Dan Bittman şi ai lui Antonio Passarelli din această ediţie.

Producătorii show-ului Fabrica de staruri au pregătit o supriză concurenţilor pentru duminica de Paşti. Pentru ediţia live din 15 aprilie a show-ului (ora 21.25), cei 13 concurenţi care au rămas în casă pentru a continua drumul spre o carieră muzicală de succes vor avea de pregătit şi interpretat melodii populare – nu doar din folclorul moldovenesc, ci şi din cel bănăţean, oltenesc, bucovinean. Îmbrăcaţi în costume populare stilizate, concurenţii vor fi acomapaniaţi live pe scenă de orchestra Fraţilor Advahov de la Chişinău.

Şi Grupul Distractis urează telespectatorilor un „Paşte Fericit”! Ediţia specială Distractis Show de Paşti ar trebui să fie transmisă cu bannerul „Senzaţional” pe tot parcursul emisiunii, datorită subiectelor prezentate. Luni, de la ora 20.00, Distractis ia masa de Paşti la familia Prigoană şi învaţă marea muzică de la Electric Fence, invitaţi în studioul lui Marian Dristor, chiar dacă au ieşit doar pe locul doi la Selecţia Naţională Eurovision. Interviul emisiunii are o temă mereu de interes pentru oricine: „Liber de ziua ta”. Cei doi intervievaţi din ziua de Paşti vor discuta despre iniţiativa unui parlamentar de a da zi liberă angajatului de ziua lui de naştere.

Seara de luni se încheie cu comedia Marea hoinăreală, inspirată din „Odiseea” lui Homer. Filmul a avut două nominalizări la Premiul Oscar 2001 pentru imagine, adaptare cinematografică şi îi are capete de afiş pe George Clooney şi John Turturro.

Notă: În detaliu despre programele TVR 1 de Paşti – în documentul atasat.

Recomandari TVR 1, perioada 13 – 19 aprilie:

Vineri, 13 aprilie, ora 21.00
O dată-n viaţă – cu Iuliana Tudor

În Vinerea Mare, Iuliana Tudor vă invită la o ediţie specială a emisiunii O data-n viaţă, axată pe componenta socială a emisiunii. Vor fi prezentate rezolvari ale cazurilor sociale din ediţiile trecute, cele două proiecte caritabile pe care le promovează Iuliana Tudor, „Banca de Alimente” şi „Pădurea copiilor”, iar cei trei invitaţi vin din zona fundaţiilor de caritate, aceştia fiind: Maria Grapini, Cristian Gigi Chiru şi Ludovic Orban. Cei trei invitaţi vor fi puşi, pentru a dată-n viaţă, în postura de reprezentant al folclorului, îmbrăcând portul popular şi interpretând piese din reperoriul muzicii tradiţionale româneşti. „Concurenţii” vor fi susţinuti de interpreţii de muzică populară: Floarea Calotă, Aneta Stan, Cristian Pomohaci şi Elena Ionescu Cojocaru. Iuliana Tudor vine şi cu surprize pentru telespectatori având în emisiune câteva momente speciale asigurate de Grigore Leşe, care va susţine un micirorecital, de Corul Madrigal dirijat de Voicu Popescu şi de Corul de Copii al Radiodifuziunii Române.

Vineri, 13 aprilie, ora 23.40
Biutiful (BIUTIFUL – SPANIA, 2010)
Cu: Javier Bardem, Maricel Álvarez, Hanaa Bouchaib
Regia: Alesandro Gonzalez Inarritu
Două nominalizări la Premiul Oscar 2011 pentru cel mai bun film străin al anului, cel mai bun actor în rol principal, Javier Bardem
Premiul pentru cel mai bun actor, Javier Bardem, la Festivalul Internaţional al Filmului de la Cannes, 2010

Dramă. Uxbal duce o viaţă infernală: locuieşte în sărăcăciosul cartier Santa Coloma, din Barcelona, este implicat într-o serie de afaceri ilegale (pentru a putea asigura celor doi copii ai săi un trai decent). Soţia lui, Marambra, o mamă jalnică, suferă de dedublare a personalităţii (este mereu irascibilă şi labilă emoţional). În plus, aceasta are o aventură cu fratele lui. Pentru Uxbal, principala sursă de venit provine din introducerea ilegală în ţară a unor chinezi. Aceştia muncesc în condiţii grele, într-un atelier, unde produc obiecte de contrabandă, care sunt vândute ulterior pe piaţa neagră, de către imigranţii senegalezi. Când senegalezii sunt ameninţaţi cu deportarea, iar 24 de muncitori chinezi sunt victimele unui tragic accident, pentru care Uxbal se simte responsabil, omul, care are capacitatea de a comunica cu spiritele decedaţilor, încearcă să se împace cu soarta…

Sâmbătă, 14 aprilie, ora 16.00
Ne vedem la… TVR! – Cornelia şi Lupu Rednic, pictaţi pe un…ou

Pe 14 aprilie, de la ora 16.30, Marina Almăşan lansează invitaţia Ne vedem la… TVR! într-un cadru festiv, de Paşte. Alături de Cornelia şi Lupu Rednic, invitaţii principali ai emisiunii pe care o realizează şi moderează la TVR 1, Marina Almăşan promite telespectatorilor o după-amiază plină de culoare, muzică, umor, dar şi un posibil record demn de Guiness Book!

Ediţia specială de Paşte Ne vedem la… TVR! îi aduce în faţa publicului pe Nico, Marcel Pavel, Dinu Iancu Sălăjanu, Ducu Bertzi, Adriana Trandafir şi Victor Yila. Tot aici vom putea urmări un concurs de încondeiat ouă, o expoziţie culinară tocmai din Maramureş, precum şi un moment foarte amuzant, în care vedetele invitate vor descoperi răvaşe cu… pedepse în plăcintă!

La Ne vedem la… TVR!, caricaturistul Ştefan Popa Popas face portretele celor doi co-moderatori ai Marinei (Cornelia şi Lupu Rednic) pe un ou uriaş care are toate şansele să intre în celebra Carte a Recordurilor.

Sâmbătă, 14 aprilie, ora 22.20
Slujba de Înviere
Prezintă: Aziza Bodea şi Ştefan Ruxanda

Ediţia de Paşte din acest an este o ediţie dedicată gesturilor caritabile, făcute de oamenii care nu aşteaptă răsplată. Ei vin din cele mai diverse medii, practică profesii diferite, au vârste diferite şi se întâlnesc doar pe acest palier, al binelui.

TVR 1 propune telespectatorilor, pentru noaptea de Înviere, un program prin care, pe lângă urmărirea în direct a slujbei propriu-zise de Înviere, să cunoască şi câţiva astfel de oameni. Momentele de transmisiune directă de la Patriahia Bucureşti şi de la Cluj-Napoca vor alterna cu discuţiile din studioul TVR, unde Aziza Bodea şi Ştefan Ruxanda îi vor avea ca invitaţi pe unii dintre cei care s-au implicat în proiectele caritabile demarate de Redacţia Istorie-Religie a TVR.

Duminică, 15 aprilie, ora 12.00
Luni, 16 aprilie, ora 10.30
La masa de Paşte – cu Iuliana Tudor

Pentru al doisprezecelea an consecutiv, Iuliana Tudor îi invită pe telespectatori la Sfânta masă de Paşte, în prima şi a doua zi a Sărbătorii Pascale. În acest an, invitaţii Iulianei vor fi 40 dintre cei mai premiaţi interpreţi de muzică populară din generaţia tânără, care vor demonstra prin talentul lor că folclorul este peren, iar tradiţiile noastre româneşti nu vor pieri niciodată. Telespectatorii vor avea plăcerea să redescopere vechile slagăre din muzica noastră tradiţională, în interpretarea laureaţilor celor mai importante festivaluri de muzică folclorică din ţară. Nu vor lipsi bucatele româneşti de Paşte, dar nici tradiţiile străvechi care încă sunt păstrate în regiunile rurale ale României, totul într-un decor festiv la Muzeul Satului din Dumbrava Sibiului.

Duminică, 15 aprilie, ora 15.00,
luni, 16 aprilie, orele 15.30 şi 16.30
Tezaur folcloric – ediţii speciale de Paşti

În prima zi de Paşti, de la ora 15.00, aveţi ocazia să reîntâlniţi la Tezaur folcloric interpreţi de marcă ai cântecului nostru popular, care, de-a lungul celor aproape 30 de ani de existenţă a emisiunii de la TVR 1, au dat strălucire programelor dedicate zilelor de sărbătoare creştină. Emisiunea realizată de Marioara Murărescu va încânta sufletele telespectatorilor cu momente de excepţie, realizate în concerte şi spectacole cu copii, tineri, dar şi cu Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca, Nicolae Furdui Iancu, Viorica Flintaşu, Nicolae Sabău, Nicolae Mureşan, Gheorghe Gheorghe, Mariana Anghel, Ovidiu Purdea Someş, Maria Golban Dan, Maria Loga, Victoriţa Lăcătuşu, Niculina Stoican şi alţi invitaţi surpriză.

Luni, 16 aprilie, la orele 15.30 şi 16.30, tinereţea şi frumuseţea cântecului românesc vor fi reflectate în ediţii speciale Tezaur folcloric şi Moştenitorii şi Muguri de Tezaur, la Oradea. Realizate în colaborare cu Şcoala de Arte „Francisc Hubic” din Oradea, emisiunile din a doua zi de Paşti vor fi întâlniri dragi cu interpreţi care bat la porţile afirmării, vedete ale momentului, celebrităţi în peisajul folcloric românesc, din toate zonele ţării. Vor face parte din distribuţie nume ca Florica Bradu, Nineta Popa Ionescu, Cristian Pomohaci, Cornel Borza, Leontin Ciucur, Adrian Stanca, Liliana Laichici, Antonela Ferche Buţiu, Liviu Buţiu etc. Tarafuri şi formaţii, profesori şi elevi continuă tradiţia de a petrece împreună de Sfintele Paşti cu cei dragi, într-o atmosferă de bună dispoziţie şi armonie.

Duminică, 15 aprilie, ora 16.00
Dănutz SRL – ediţie specială de Paşti

La Dănutz SRL de Paşti este invazie de iepuraşi – toate fetele din echipa lui Dan Bittman, dar şi colegii lui de la Marfar poartă costume de iepuraşi.

Irina Loghin, Laura Lavric, Daniela Condurache, Aurel Tămaş, Constntin Enceanu şi Petrică Mâţu Stoian, iluzionistul Johannes, orchestra Naţională Valahia, condusă de Marius Zorilă, Lavinia Goste şi… actorul Vasile Calofir în rolul Madam Cuşmă sunt invitaţii Paşti ai lui Dan Bittman şi ai lui Antonio Passarelli din această ediţie.

Madam Cuşmă este o creatoare de modă în trend cu tot ce se poartă. Tocmai de aceea vine la Dănutz SRL cu o colecţie inspirată din mâncărurile tradiţionale de Paşti: costum popular cu motive de cozonac, rochie din spanac, rochie din ceapă şi usuroi, rochie cu ou, costum din ouă de ciocolată etc.

Interpreţii Daniela Condurache şi Aurel Tămaş joacă împreună într-o scenetă rolul unei familii ce îşi asteaptă rudele de sărbători, fiica lor, emo, fiind Florin Ristei (solistul de la Marfar).

Iluzionistul Johannes va prezenta un număr de levitaţie spectaculos, iar telespectaorii vor putea urmări şi câteva concursuri haioase de cântat, dar şi de interpretare de bancuri, cu premii consistente.

Luni, 16 aprilie, ora 20.00
Distractis Show de Paşti – Distractis ia masa de Paşti la familia Prigoană şi învaţă marea muzică de la Electric Fence

Distractis Show urează telespectatorilor Un Paşti Fericit! Ediţia specială Distractis Show de Paşti ar trebui să fie transmisă cu bannerul SENZAŢIONAL pe tot parcursul emisiunii, datorită subiectelor prezentate.

Primul, şi cel mai tare subiect: „De Paşti, Mr. Pink vine în România!”. Numai la Distractis Show, cel mai mediatizat chinez din America, dl. Lhamo este adus de prietena sa, Monica Gabor, în satul Răcăciuni. În faţa primăriei, pe un podium de prezentare de modă (catwalk, adică mersul mâţei din Răcăciuni), cu scândurile acoperite cu scoarţe ţărăneşti, aşezat pe baloţi de paie, Monica face primii paşi de divă, la ţară. Sătenii îi primesc pe cei doi cu un coş tradiţional de Paşti, plin cu ouă roşii, ridichi, caş proaspăt de oaie, pască şi cozonaci. La rândul său, chinezul milionar oferă sătenilor cutii de băutură energizantă Mr. Pink, care-i dă pe spate pe ţărani. Chiar şi ursul din Răcăciuni, care avea o labă pierdută şi trimisă de un alt chinez la un restaurant din Italia săptămâna trecută, bea o cutie de Mr. Pink şi, minune!, îi creşte laba la loc. Adevărata minune de Paşti este că chinezul Monicăi vrea să boteze. Şi nu băutura, ci pe el!

La Rubrica muzicală „De ce râd chitarele”, în a doua seară de Paşti, în studioul muzical al lui Marian Dristor sunt invitaţi membrii trupei Electric Fence. Chiar dacă au ieşit pe locul doi la Concursul Naţional Eurovision, ei tot mai au nevoie ca cei 3 muzicieni din studio (Marian şi Dorina Dristor şi sunetistul Mufă) să îi înveţe marea muzică!

Distractis ia masa de Paşti la familia Prigoană. În curtea Casei Prigoană, sunt pregătite bunătăţile de Paşti: miel la proţap, fripturi care fumegă pe grătar, ouă, pască, friptură, brânză, ceapă verde. Dar cel care îi atrage pe oaspeţii lui Prigoană să vină la masa de Paşti nu este gazda, ci concursul de spart ouă. Există o legendă urbană care zice că cel care câştigă concursul de Paşti, câştigă şi alegerile locale din iunie. De aceea s-au înscris la concurs mai ales primarii actuali, care-şi doresc să rămână primari pe vecie: Vanghelie, Oprescu, Piedone. Însă nimeni nu-l poate bate la spartul ouălor pe Silviu Prigoană. Pentru că el se luptă cu un ou de lemn (ca şi piciorul său, de altfel!).

Interviul emisiunii tratează o temă care este şi va fi mereu de interes pentru oricine: „Liber de ziua ta”. Cei doi intervievaţi din ziua de Paşti vor discuta despre iniţiativa unui parlamentar de a da zi liberă angajatului de ziua lui de naştere. Unul dintre invitaţi susţine iniţiativa pe motiv că angajatul vine cu prăjituri, mâncare şi băutură la serviciu, scăzând productivitatea muncii, iar celălalt nu o susţine, întrucât o singură zi nu este suficientă: mai trebuie o zi înainte, pentru aprovizionare, şi una după, pentru dregere.

La rubrica Părerea mea, binecunoscutul analist pensionar, politolog şi băgător-de-seamă, dl. Hârleţ, va informa populaţia despre ascultările ilegale de telefoane de la Casa de Pensii şi, mai ales, despre marile secrete care se trafică acolo…

Luni, 16 aprilie, ora 21.10
Marea hoinăreală (O BROTHER, WHERE ART THOU-SUA, 2000 )
Cu: George Clooney, John Turturro, Tim Blake Nelson
Regia: Joel Coen

Comedia Marea hoinăreală este inspirată din „Odiseea” lui Homer şi a avut două nominalizări la Premiul Oscar 2001 pentru imagine, adaptare cinematografică. America anilor `30. Un grup de puşcăriaşi fugari, conduşi de Everett Ulysses McGill, pleacă în căutarea unei comori îngropate, de peste 1 milion de dolari. Împreună cu un tânăr muzicant de culoare, Tommy, fugarii ajung într-un studio de înregistrări, unde se dau drept formaţia Soggy Bottom Boys. Cântă pe bani buni şi înregistrează o melodie, care, fără ca ei să ştie, devine peste noapte şlagăr. Există sau nu comoara? Sau Everett a inventat totul, pentru a se împăca cu Penny, mama celor şapte fiice ale sale, care este pe punctul de a se căsători cu altcineva?

Bucuresti, 10.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *