free download 78 travel guides written by experts

Program Țara Făgărașului la București

Vineri, 25 septembrie – Acuarela Bistro

19:00 – 20:00 Deschidere proiect – eveniment offline & transmis live pe Facebook

  • Prezentarea proiectului “Țara Făgărașului la București” – Cristian Curus, coordonator de proiect
  • Prezentare a brandului “Țara Făgărașului” – Mihai Bârsan, reprezentant al Asociației Țara Făgărașului, demarată în ianuarie 2020 pentru a promova potențialul turistic al regiunii
  • Turism în Țara Făgărașului – Cezar Dumitru, blogger și susținător al brandului
  • Comorile gastronomice ale Țării Făgărașului – prezentare susținută de Daniela Elena Graură, maestru culinar în gastronomie locală
  • Bucătăria românească în imagini – o prezentare a fotografului Răzvan Voiculescu, inițiator al proiectului foto-video Bucătăria Hoinară în care arta gastronomică se va împleti cu arta povestitului. Deși își spune “bucătărie”, nu conține rețete, ci mai degrabă intâlniri între oameni, locuri, ingrediente – fiecare cu povestea și aroma sa.

Degustare pentru publicul spectator

Pe parcursul sesiunii de discuții publicul spectator va face o incursiune gastronimică în Țara Făgărașului. Degustare gourmet pregătită de Daniela Elena Graură, maestru culinar în gastronomie locală, și echipa ei de la Casa Terra.

Tara Fagarasului

Accesul la eveniment este liber, în limita a 30 de persoane, cu o rezervare prealabilă la 0745 662 889.

20:00 – Proiecție de film românesc, cu tematică culinară

Blid – “Un eseu de nostalgie culinară cu Mircea Groza”
Regie, imagine: Răzvan Sima
Montaj: Diana Rădulescu
Sound design: Viorel Dobre
Muzica: Adi Hadean
După o idee de Răzvan Voiculescu

Sâmbătă, 26 septembrie

14:00 Prânz cu Itinerama: Brânzeturi locale din Țara Făgărașului + Cocktail-uri felurite create de Andrei Boamfă, barmanul “alchimist” ( Acuarela Bistro)
19:30 Cină cu Itinerama: Din apele Țării Făgărașului – pește, pui de baltă, crustacee + Cocktail-uri felurite de Andrei Boamfă, barmanul “alchimist” (Espace Minoux )

Tara Fagarasului la Bucuresti

Duminică, 27 septembrie

Biletele sunt disponibile pe Eventbook, iar accesul la fiecare dintre evenimente se face cu respectarea normele de distanțare pentru prevenția răspândirii coronavirusului. Vă rugăm să purtați mască pe parcursul evenimentului cu excepția momentelor în care degustați preparatele pregătite.

Daniela Elena Graură – maestru culinar în gastronomie locală

Daniela Elena Graură
Daniela Elena Graură

De câțiva ani bate în lung și în lat tărâmurile ascunse ale Țării Făgărașului în căutarea de ingrediente ascunse pe colinele deluroase, în pădurile dese și apele repezi ale acestei regiuni istorice. Le inventariază, se gândește la care ar fi rostul fiecăruia într-un fel de mâncare, face experimente culinare în bucătăria sa din Făgăraș și reușește într-un final să găsească „preparatul” ideal pentru fiecare ingredient în parte.

Andrei Boamfa – barmanul „alchimist”

Este cel care se ocupă să cucerească ireversibil pe oricine cu „amestecurile” lui denumite cocktailuri. Lui Andrei nu îi veți da o comandă, ci este mai bine să povestiți cu el un pic, asta îl va inspira și va găsi combinația perfectă. Andrei reușește să vă răsfețe gustul final cu mărarul, tarhonul, menta, ghimbirul, castraveții și siropurile noastre din flori, muguri, petale si fructe în combinații unice, memorabile. Amestecurile pot completa inegalabil preparatele cinei din Țara Făgărașului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *