free download 78 travel guides written by experts

Program de Craciun la TVR 2

Ca în fiecare an, TVR 2 a pregătit numeroase filme artistice pentru toate vârstele şi gusturile cu distribuţii de excepţie, seriale, concerte şi ediţii speciale de sărbătoare, care să aducă în casele tuturor o atmosferă încărcată de magia Crăciunului.

Filme

Comedii, filme de aventură, thrillere, filme pentru copii, toate acestea fac parte din oferta producţiilor programate de TVR 2 pentru perioada 23 – 26 decembrie. Dacă surpriza pregătită celor mici este filmul 101 dalmaţieni (cu Glenn Close şi Jeff Daniels), cei mari au şi ei un cadou deosebit oferit la TVR 2 de mari actori precum: Meg Ryan, Paula Abdul, John Travolta, Nicolas Cage, Jennifer Love Hewitt, Geraldine Chaplin, Rutger Hauer, Adam Baldwin, Chris Potter, Chandra West şi mulţi alţii. Este vorba de filmele artistice în care aceştia pot fi urmăriţi: Jocul aşteptării, Aventura lui „Poseidon", Colindă de Crăciun, Prietenul meu Moş Crăciun, Kate şi Leopold, Faţă în faţă. Nici tinerii nu au fost uitaţi, surpriza specială pentru ei fiind noul serial de succes: Edgemont (producţie Canada, 2000), al cărui prim episod va putea fi urmărit duminică, 24 decembrie, de la ora 19.35.

 

Ediţii speciale 
   

Respectând tradiţia din fiecare an, în zilele de mare sărbătoare creştinească, de Crăciun şi de Paşte, TVR 2 programează o ediţie specială a emisiunii „Ferestre spre cer”. Şi în acest an, telespectatorii români vor primi prin intermediul TVR 2 ediţia specială Urbi et Orbi –  Mesajul Sanctităţii Sale Papa Benedict al XVI-lea transmis cu prilejul Naşterii Domnului. Transmisiune  în direct din Piaţa San Pietro din Vatican (marţi, 25 decembrie, ora 12.50). Şi Jamie Oliver a pregătit un program special de sărbători, el fiind prezent la TVR 2 cu două episoade în care simpaticul bucătar pregăteşte cele mai delicioase bucate de sezon, invitându-şi prietenii – şi telespectatorii – la un adevărat festin, cu mâncăruri sofisticate şi băutură din belşug.

 

Spectacole

Luni, 24 decembrie, în exclusivitate la TVR 2 puteţi urmări cele mai importante selecţiuni din evenimentul care a marcat aniversarea a 30 de ani a formaţiei IRIS. Dimineaţa de la ora 9.35 va fi difuzat un program making of cu interviuri şi amănunte de culise, iar seara de la 22.20 va fi difuzat concertul aniversar susţinut de Cristi Minculescu şi colegii săi de la IRIS. Alte evenimente artistice din programul TVR 2 sunt:  Bollywood, spectacolul extraordinar de muzică şi dans prin care fascinanta lume a Indiei se descoperă telespectatorilor marţi, 25 decembrie de la ora 20.05 şi Festivalul Laura Stoica, programat la TVR 2 miercuri, 26 decembrie şi joi, 27 decembrie, de la ora 20.05.

Mai multe detalii despre programul de Crăciun la TVR 2, în cele ce urmează:

          

Duminică, 23 noiembrie, 12.10

         Jocul aşteptării  (HARLEQUIN’S THE WAITING GAME – SUA, Canada, 1999).

            Cu: Chris Potter, Chandra West, Paula Abdul.

            Regia: Victor Sarin. Dramă.

Chiar dacă face parte din seria Harlequin, „Jocul aşteptării” nu este un film romantic, ci unul de acţiune. Sarah şi Amy, tinere artiste şi prietene de-o viaţă, visează la întâlnirea cu bărbatul perfect, dar n-ar recunoaşte asta nici să le pici cu ceară. Întâmplarea face să le apară în cale doi domni interesanţi, fără să ştie că motivele lor iniţiale sunt cu totul diferite de cele declarate oficial. Fetele se lasă seduse de compania extrem de plăcută a celor doi domni, însă pe neaşteptate, vieţile lor cuminţi iau o cu totul altă turnură şi se confruntă cu cele mai incredibile situaţii. Totul se dă peste cap şi fetele descoperă că nimic nu este ceea ce pare, începând cu misterioşii „aleşi", care se dovedesc a fi spioni CIA. După această descoperire, oare mai pot avea ele încredere în iubiţii lor, ori ei sunt cei care, de fapt, le pun viaţa în pericol de moarte?

 

         Duminică, 24 decembrie, 19.35 – Serial nou

         Edgemont (EDGEMONT – Canada, 2000), episodul 1

            Regia: Anthony Atkins, Gary Harvey

            Cu: Dominic Zamprogna, Kristin Kreuk, Sarah Lind, Elana Nap

            Începând din această săptămână, TVR 2 aduce tuturor tinerilor şi adolescenţilor din România un serial de mare succes difuzat în alte ţări de-a lungul mai multor sezoane. Este vorba de aventurile, întâmplările şi trăirile adolescenţilor din Edgemont, colegi la liceul McKinley High. Într-o lume a noilor experienţe, a micilor drame şi marilor tentaţii, ei învaţă să ia decizii, să-şi creeze relaţii – trecătoare sau statornice şi să se descurce în probleme neprevăzute. Pentru fiecare dintre ei, viaţa adevărată, cu distracţiile, iubirile şi durerile sale, începe la 15 ani. În primul sezon care debutează la TVR 2, eroul principal este Mark, nu doar bun amic cu frumoasa Jennifer, ci prietenul ei cel mai bun. Problemele încep însă când la ei în şcoală se mută Laurel, care vine din Toronto. Spre surprinderea tuturor, Mark se îndrăgosteşte de noua colegă, iar complicaţiile nu vor întârzia să apară.

 

         Duminică, 24 decembrie, 22.30

         Marea integrare

            Regia: Marius Şopterean

            Produs de Campion Film, producător Elisabeta Bostan

            Seria de filme de scurtmetraje difuzate de TVR 2 în fiecare duminică seara se încheie cu Marea integrare, un film vioi concentrat pe comicul de situaţie din zilele noastre. Scenariul surprinde exact această perioadă când încă ne mai încurcăm privirea când numărăm zerourile din dreptul „ron-ilor” şi socotim restul sau salariul în lei vechi, chiar dacă facem plăţi şi primim salariul în lei noi. 

 

            Duminică, 24 decembrie şi luni, 24 decembrie, 23.30

         Aventura lui „Poseidon" (THE POSEIDON ADVENTURE – SUA, 2005), film în două părţi

            Cu: Rutger Hauer, Adam Baldwin, Peter Weller

            Regia: John Putch

            În ajun de An Nou, luxosul vas de croazieră Poseidon se răstoarnă, în urma detonării unei bombe plasate de terorişti. Cei câţiva supravieţuitori curajoşi, ajutaţi de căpitanul Gallico, preotul Schimtt şi agentul de securitate Mike Rogo, sunt nevoiţi să-şi croiască drum printre resturile navei, să urce punte după punte pentru a ieşi la suprafaţă.

       

Luni, 24 decembrie, 13.30 şi miercuri, 26 decembrie, 13.35

         Poftă bună ! – Crăciun La New York  (NAKED CHEF – CHRISTMAS IN NEW YORK – Marea Britanie, 2003), partea I şi partea a II-a

            Regia: Patricia Llewellyn

            În ajun de Crăciun şi în cea de-a doua zi a acestei sărbători, TVR 2 difuzează un documentar special în două părţi, în care Jamie Oliver îşi petrece sărbătorile de iarnă la New York, unde, în compania prietenului său, maestrul bucătar David Bouley, pregăteşte cele mai delicioase bucate.

 

Luni, 24 decembrie, 18.35

         101 dalmaţieni (101 DALMATIANS – SUA, 1996)

            Cu: Glenn Close, Jeff Daniels, Joely Richardson, Hugh Laurie

            Regia: Stephen Herek

            Acţiune. Pongo este un dalmaţian nostim şi plin de atitudine care face pe peţitorul pentru stăpânul său, timidul compozitor Roger Radcliff. După mai multe încercări, el le găseşte pe simpatica Anita şi pe căţeluşa ei dalmaţiană Perdita. Cei doi căţei şi stăpânii lor se înţeleg minunat şi, curând, familia lor se măreşte. Cea a oamenilor cu un bebe, iar cea a patrupedelor cu nu mai puţin decât 99 de căţeluşi pătaţi care, din păcate, atrag atenţia maleficei Cruella De Vil. Aceasta, mare amatoare de haine din blană de dalmaţieni, încearcă să-I cumpere pe căţeluşi. Cum nu reuşeşte, Cruella, ajutată de doi complici, pune la cale un plan de a-i răpi pe micuţi. Rămâne însă de văzut dacă va îşi va duce planul la bun sfârşit, sau salvarea va veni la timp.

 

Luni, 24 decembrie – IRIS

În exclusivitate la TVR 2 puteţi urmări luni, 24 decembrie, cele mai importante selecţiuni din evenimentul din 5 octombrie a.c., care a marcat aniversarea a 30 de ani a formaţiei IRIS. Dimineaţa de la ora 9.35 va fi difuzat un program making of cu interviuri şi amănunte de culise, iar seara de la 22.20 vor fi difuzate selecţiuni din concertul aniversar susţinut de Cristi Minculescu şi colegii săi de la IRIS, precum şi din evoluţiile numeroşilor artişti invitaţi, care au colaborat şi la realizarea noului album „IRIS 30 de ani“, lansat cu ocazia concertului aniversar „Cei ce vor fi“

 

Luni, 24 decembrie, 20.20

         Colindă de Crăciun (A CHRISTMAS CAROL: THE MUSICAL – SUA, 2004)

            Cu: Kelsey Grammar, Jennifer Love Hewitt, Geraldine Chaplin, Jane Krakowski

            Regia: Arthur Allan Seidelman

            Dramă, fantezie. Adaptare după o poveste de Charles Dickens, care, de la jumătatea secolului al XIX-lea încoace, ne îndeamnă să trăim cu bucurie şi cu generozitate sărbătoarea Crăciului. Eroul principal este Ebenezer Scrooge, un avar urâcios care dispreţuieşte Crăciunul, şi respinge orice fel de apropiere faţă de semenii săi. Este temut de angajaţi, ocolit de prieteni, iar singura sa rudă în viaţă este ţinută la distanţă de bătrânul avar. Este ajunul Crăciunului şi spre deosebire de alţi ani, Ebenezer Scrooge este vizitat de fantoma fostului său partener, care-i spune ce-l aşteaptă în lumea de dincolo dacă nu-şi deschide inima şi nu se bucură de sărbătoarea Crăciunului alături de prieteni şi familie.

            Filmul a câştigat în 2005 premiile Golden Reel şi Emmy pentru cea mai bună muzică şi coloană sonoră.

 

         Marţi, 25 decembrie, 12.50

         Ferestre spre cer  – Urbi et orbi. 

            Ca în fiecare an, în zilele de mare sărbătoare creştinească, de Crăciun şi de Paşte, TVR 2 programează o ediţie specială a emisiunii „Ferestre spre cer”. Şi în acest an, telespectatorii români vor primi prin intermediul TVR 2 ediţia specială Urbi et Orbi –  Mesajul Sanctităţii Sale Papa Benedict al XVI-lea transmis cu prilejul Naşterii Domnului. Transmisiune în direct din Piaţa San Pietro din Vatican.

            Prezintă Andrei Victor Dochia

          

         Marţi, 25 decembrie, 14.05

         Prietenul meu Moş Crăciun (IL MIO AMICO BABBO NATALE – Italia, 2005)

            Cu: Gerry Scotti, Lino Banfi, Vittoria Belvedere

            Regia: Franco Amurri

Pentru prima seară de Crăciun, TVR 2 a programat o comedie care, chiar dacă îl are ca erou principal pe Moş Crăciun, se adresează mai puţin copiilor şi mai mult adulţilor.

La Polul Nord nu locuieşte un singur Moş Crăciun, ci o armată de Moşi, fiecare dintre ei responsabil de o anumită regiune a lumii şi de coeficientul de bunătate al oamenilor care trăiesc acolo. Bătrânul Ezechiele are de-a face cu cel mai dificil „element", pe numele său Achille Malerba, patronul unei fabrici de maioneză din Milano. Dacă până la miezul nopţii, în ajunul Crăciunului, nu va reuşi să-l dea pe brazdă şi să-l transforme într-un suflet bun, pe bietul Ezechiele îl aşteaptă o soartă crudă: va fi mutat la fabrica de jucării, printre elfii cei răutăcioşi.

 

Marţi, 25 decembrie, 20.05

Bollywood

Fascinanta lume a Indiei soseşte la TVR 2 într-un spectacol extraordinar de muzică şi dans. Vibraţia, dinamismul şi spiritul artistic al acestei ţări sunt descoperite într-un spectacol care se constituie într-o incursiune în cei 80 de ani de istorie a filmului indian, conţinând cele mai frumoase scene, cele mai iubite dansuri şi cele mai renumite soundtrack-uri. Într-un love story tipic filmelor indiene, spectacolul va surprinde deopotrivă elementele tradiţionale indiene, precum şi moderna şi glorioasa lume a cinematografiei bollywood-iene. Pentru cei 50 de dansatori din acest show au fost create special circa 700 de costume. Recent, respectabila publicaţie Ԡ„The Times” scria că Bollywood este „un spectacol fierbinte, plin de acrobaţii care îţi taie respiraţia, îmbinând dansul clasic cu stilurile funk sau disco. Muzica este o combinaţie inedită de influenţe orientale şi occidentale, iar energia dansatorilor este electrizantă, mişcările lor emanând bucurie, fiind totodată extrem de precise”.

 

Marţi, 25 decembrie, 22.10

         Kate şi Leopold (KATE AND LEOPOLD – SUA, 2001)

            Cu: Meg Ryan, Hugh Jackman, Leiv Schreiber

            Regia: James Mangold

* Nominalizare la Oscar 2002 pentru muzică originală

* Premiul Globul de Aur 2002 pentru muzică originală

            Comedie romantică. Kate, care lucrează la o agenţie de publicitate renumită, este o femeie de afaceri de succes şi trăieşte în New York, în secolul XXI. Leopold e duce, are sânge nobil, trăieşte în secolul al XVIII-lea şi de trebuie să-şi salveze familia de la ruină. Singura cale pentru a evita falimentul şi decăderea este să se căsătorească cu o femeie bogată, pe care însă nu o iubeşte. Ceva inimaginabil se întâmplă şi Leopold se trezeşte în secolul XXI, unde o cunoaşte şi se îndrăgosteşte de Kate. Dar cum poate fi posibilă o relaţie între cei doi? În jocul dragostei şi-al întâmplării, o „mică" distanţă în timp de câteva secole, nu poate sta în calea unei mari iubiri.

 

Miercuri, 26 decembrie şi joi, 27 decembrie, 20.05

Festivalul Laura Stoica

Fundaţia culturală Laura Stoica a organizat în perioada 8 – 10 octombrie prima ediţie a unui eveniment muzical dedicat tinerelor talente. Este vorba de Festivalul de interpretare „Laura Stoica" la care echipa TVR a fost prezentă şi de la care aduce telespectatorilor cele mai importante momente. Condiţiile impuse tinerilor pentru înscriere au fost: să aibă vârsta cuprinsă între 16-22 de ani, să nu fi obţinut niciun alt premiu la un festival naţional şi să nu fi avut nicio apariţie discografică până acum.

Cei 42 de tineri interpreţi selecţionaţi pentru finală au concurat pentru marele premiu în valoare de 5.000 de euro, următoarele premii fiind în valoare de 2.000 de euro, 1.500 euro şi 1.000 euro. Trofeul a fost înmânat câştigătorului în data de 10 octombrie, în ziua în care Laura ar fi împlinit 40 de ani. Care au fost laureaţii acestui eveniment cu mare încărcătură emoţională, cum au evoluat concurenţii şi care au fost cele mai bune momente din  recitalurile fiecărei seri, puteţi urmări în cele două transmisii programate de TVR 2 miercuri, 26 decembrie şi joi, 27 decembrie, de la ora 20.05.

 

Miercuri, 26 decembrie, 22.10

         Faţă în faţă (FACE OFF – SUA, 1997)

            Cu: John Travolta, Nicolas Cage, Joan Allen

            Regia: John Woo

* Nominalizare la Oscar pentru cele mai bune efecte sonore

Thriller. Sean Archer este agent FBI expert în antiterorism al cărui fiu a fost ucis cu ani în urmă de temutul terorist Castor Troy. De atunci, Archer a devenit obsedat de răzbunare şi l-a vânat fără încetare pe terorist, înstrăinându-se de fiică şi de soţie. După îndelungi eforturi, în cele din urmă, poliţistul reuşeşte să-l aresteze pe Castor Troy, dar află că fratele acestuia, Pollux Troy, a plantat o bombă undeva, în inima oraşului. Pentru a afla locaţia exactă a bombei, Archer este nevoit să-şi schimbe înfăţişarea preluând, la propriu, chipul lui Castor Troy şi jucând rolul băiatului rău. Lucrurile se complică atunci când Castor Troy reuşeşte să evadeze, să ia chipul poliţistului şi, la rândul său, să preia identitatea acestuia. Pentru a doua oară, familia lui Archer este în pericol de moarte, iar teroristul Castor Troy poate face ce vrea. Va reuşi, oare, poliţistul să-şi salveze soţia şi fiica în condiţiile în care el poartă chipul celui mai mare duşman al familiei şi al societăţii?

Bucuresti, 18.12.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *