free download 78 travel guides written by experts

Profit net de 2,1 milioane RON pentru Bank Leumi Romania, in anul 2013

Bank Leumi România a înregistrat profit pentru al doilea an consecutiv, în condițiile în care rezultatele generale ale sistemului bancar românesc au fost negativ afectate de peristența crizei economice. Profitul net pentru anul 2013 a fost de 2,1 milioane RON. Deși pozitiv, rezultatul este în scădere față de anul 2012, diferența fiind cauzată în principal de câștigurile mai mici înregistrate din dobânzi și schimbul valutar, precum și a cheltuielilor mai mari cu provizioanele.

Veniturile nete din dobânzi au înregistrat un nivel de 44,4 milioane RON, cu 4 milioane RON sub nivelul din 2012, ca urmare a scăderii dobânzilor la credite. Veniturile nete din comisioane s-au ridicat la nivelul de 12,3 milioane RON, cu 2 milioane RON peste nivelul din 2012.

Soldul creditelor brute a crescut în 2013 cu peste 4%, la 1.018 milioane lei la 31 decembrie 2013. În ceea ce privește finanţările acordate companiilor, acestea au ajuns la 741,5 milioane lei.

Depozitele clienților au atins valoarea de 665 milioane lei.

Capitalurile proprii au crescut ușor până la 227 milioane RON.

Rata solvabilității este de 19,08%, față de limita reglementată de 8%, demonstrând soliditatea Bank Leumi România.

“În prezent, Banca se concentrează pe stabilizarea portofoliului de clienți sănătoși și pe creșterea lui organică, în special din rândul IMM-urilor. Ținând cont de clienții pe care îi dorim și de situația economică generală, atât noi, cât și Grupul Leumi, suntem mulțumiți de rezultatele obținute în anul anterior. În 2013 am continuat programul de eficientizare a activității, printre măsurile principale numărându-se: modernizarea sau relocarea în spații mai bune a unor sucursale importante din București și din țară: Moșilor, Unirea și Cotroceni din București și în țară Brașov,Timișoara, Galați, Oradea etc., dar și închiderea unei agenții din Brașov, deoarece analizele de fezabilitate au demonstrat că majoritatea clienților noștri preferau să își desfășoare activitatea prin sucursala principală din Brașov, pe care am modernizat-o, permitând astfel preluarea clienților agenției. De asemenea, am demarat un amplu proces de modernizare și inovare în tot ceea ce privește produsele și modalitatea de interacționare cu clienții nostri, în concordanță cu strategia Grupului.“, a declarat domnul Laurenţiu Mitrache, Preşedinte Executiv Bank Leumi România.

Pe plan internațional, Grupul a înregistrat un profit net 561 milioane USD, în creștere cu 109% față de nivelul înregistrat în 2012 de 268 milioane USD. ROE pentru anul 2013 a atins pragul de 7,6% față de 3,8% în 2012. Rata de adecvare a capitalului conform Basel II a atins 14,8%, din care rata capitalului de bază este de 9,4%. Calculat conform cerințelor Basel III, rata capitalului de bază este de 9,2%.

Bank Leumi Israel a început un proces amplu de reorganizare a activității care presupune implementarea a numeroase produse inovative, produse care se vor regasi și în portofoliul Bank Leumi România. În cursul anului 2013, Bank Leumi Israel a câștigat, printre altele, Premiul pentru Cea Mai Inovativă Bancă din Orientul Mijociu de la The Banker.

“Lumea bancară de astăzi este diferită – în aproape toate aspectele – față de lumea bancară clasică cu care ne-am obișnuit în trecut și trebuie să ne reconstruim activitatea de bază într-un mod corespunzător. Acest lucru a dus la schimbări profunde pe care le implementăm în Bancă, schimbări care au început să se reflecte încă din 2013. Inovațiile tehnologice și gestionarea eficientă și meticuloasă a riscului sunt esențiale pentru viitorul sistemului bancar și pentru îmbunătățirea experienței clienților. Procesul de restructurare ne va însoți și în anii care urmează, iar noi vom continua să investim în servicii și produse de nivel avansat. Astfel, clienții se vor bucura de o activitate bancară progresivă și inovativă, de un nivel înalt și la costuri scăzute.“, a declarat doamna Rakefet Russak Aminoach, Președinte și CEO al Grupului Leumi.

Bucuresti, 28.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *