Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Profi și Rotary Club Timișoara sporesc șansele de vindecare a pacienților COVID-19

Profi, împreună cu Rotary Club Timișoara, a donat zilele trecute Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din localitate un analizor automat de imunologie, oferind astfel mai multe șanse de vindecare pacientilor coronavirus din vestul țării.

“Ne bucură faptul că, împreună cu Rotary Club Timișoara, contribuim la însănătoșirea semenilor noștri,” declara Călin Costinaș, director general adjunct al magazinelor Profi. “Unic în această parte de țară, echipamentul poate stabili dacă plasma prelevată de la un donator care a avut coronavirus îndeplineşte criteriile necesare donării şi poate fi folosită pentru administrare în tratamentul unor pacienţi internaţi,”

Profi logo

Așa cum se știe, plasma provenită de la unii dintre pacienții vindecați de această maladie poate salva viețile altor suferinzi dar, din păcate, nu toţi cei care au avut COVID-19 au suficient de mulţi anticorpi neutralizanţi, care să faciliteze vindecarea și, în consecință, nu orice plasmă poate fi utilizată în acest scop.

Până acum, plasma prelevată la Centrul de Transfuzii din Timişoara era trimisă la Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională din Bucureşti pentru a se stabili dacă poate fi folosită sau nu. Se pierdea timp preţios cu trimiterea, analiza acesteia şi obţinerea răspunsului. Ultraperformant, aparatul donat poate să analizeze 100 de probe simultan și oferă rezultatul în 40 de minute chiar în laboratorul de la “Victor Babeş”, cel mai mare spital anti-COVID din zonă.

“Acum, medicii pot da imediat unda verde utilizării cantităților de plasmă la care sunt îndeplinite criteriile necesare, sporind șansele de vindecare ale pacienților internați,” afirmă Petru Grigorof, Președintele Rotary Club Timișoara.

Achiziţionarea echipamentului medical, Liaison SARS CoV-2 S1/S2 IgG, a beneficiat de suportul financiar de 62.000 de euro, venit din partea Profi. Pentru a se asigura funcţionarea în următoarele luni s-au achiziţionat trei kituri de consumabile şi reactivi în valoare de 4.270 euro, din care 3.400 euro au fost susţinuţi de Profi, iar diferenţa, de Rotary Club Timişoara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *