free download 78 travel guides written by experts

Profi – in prezent nu e de vanzare

Al doilea mare lant de magazine din Romania, PROFI, nu este in momentul de fata de vanzare si, cu tot respectul pentru libertatea presei, trebuie sa infirmam informatia inselatoare prezentata astazi de Ziarul Financiar, conform careia s-ar purta discutii in vederea achizitionarii retelei PROFI de catre puternicul grup polonez Biedronka.

“Inteleg ca vanzarea PROFI poate fi o tema interesanta pentru presa, dar va asigur in termenii cei mai categorici ca nu se poarta astfel de discutii nici cu Biedronka, si nici cu vreun alt cumparator potential”, a declarat Directorul General PROFI Rom Food, Pawel Musial. “Acelasi ziar afirma ca in urma cu un an s-au mai purtat astfel de discutii cu aceeasi retea poloneza, dar va spun cat se poate de clar ca nu au avut loc astfel de discutii.”

Enterprise Investors (EI) detine PROFI in proportie de 100% si, in ce priveste aceasta retea fondul nu merge pe principiul ‘cumpara repede, vinde repede’; reteaua va ramane pentru mult timp in portofoliul sau deoarece EI nu doreste sa vanda o afaceri care are o crestere rapida si este profitabila. Pana in prezent nu s-au facut niciun fel de pregatiri pentru a vinde compania intr-o perioada de timp previzibila.

In 2013, PROFI a inaugurat 65 de magazine, devenind a doua cea mai mare retea din Romania, cu 207 magazine si peste 5000 de angajati. Planurile pentru acest an vizeaza mentinerea unui ritm de crestere asemanator cu cel din anul trecut.

Bucuresti, 28.01.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *