free download 78 travel guides written by experts

Profesorul Roger Griffin de la Oxford Brookes University vine maine la „Controversele istoriei”

Roger Griffin, profesor la Oxford Brookes University (Marea Britanie), şi Sorin Alexandrescu, profesor emerit la Universitatea din Amsterdam şi profesor asociat la Universitatea Bucureşti, sunt invitaţii emisiunii „Controversele istoriei” din această săptămână. TVR Cultural vă invită să urmăriţi mâine, 23 noiembrie, de la ora 20.00, un dialog deschis pe tema „Istorie şi modernitate în secolul XX”.

Moderatorii emisiunii, Alina Pavelescu şi Bogdan Cristian Iacob, îi vor avea ca parteneri de dialog pe Roger Griffin, specialist în istorie modernă, şi pe Sorin Alexandrescu, directorul Centrului de Excelenţă în Studiul Imaginii.

Roger Griffin este profesor la Oxford Brookes University din Marea Britanie şi autor al unor volume de referinţă care analizează modul în care modernitatea sfârşitului de secol XIX a conturat profilul ideologic al diferitelor fascisme europene. „The nature of fascism” (1991), „Modernism and fascism: The Sense of a Beginning under Mussolini and Hitler” (2007) şi „A Fascist century” (2008) sunt cărţi care au schimbat paradigma studiilor internaţionale despre fascism.

Despre „Controversele istoriei”

Sub emblema „Polemicile TVR Cultural”, sezonul al doilea al emisiunii „Controversele istoriei” abordează noi subiecte care ţin de modul în care scriem, reprezentăm şi interpretăm istoria României, atât în context regional (Balcani, Europa centrală, fostul spaţiu sovietic sau variile imperii care au fost vecine ţării noastre), cât şi din punctul de vedere al istoriei Europei în general. Aceste subiecte sunt discutate din perspectiva evoluţiei lor istorice – de la problema constituţiilor României la cea a istoriei democraţiei, de la ideea de revoluţie la cea de stat naţional etc. Moderatorii emisiunii, Alina Pavelescu şi Bogdan Cristian Iacob, încearcă, în compania invitaţilor, să vă înfăţişeze moduri diferite de a înţelege subiecte care uneori par să fi fost îngropate de prejudecăţi sau care au rămas izolate în nişele diferitelor specializări ale profesiunii de istoric.

Bucuresti, 22.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *