bucharest tech week 2021

Profesorii pun la cale (r)evolutia digitala

Divizia INTUITEXT din cadrul Softwin este sponsorul oficial al Conferinţei Naţionale de Software Educaţional, ce va avea loc la Poiana Braşov, în perioada 5-7 mai. Evenimentul, ajuns la ediţia a IV-a, va reuni peste 80 de profesori din toate colţurile ţării, interesaţi de modul în care tehnologia informatică poate îmbunătăţi sistemul de învăţământ.

„INTUITEXT participă înca de la primele ediţii ale conferinţei şi de la an la an am observat un interes crescut al profesorilor pentru educaţia asistată de calculator. Piata liberă de soft educaţional destinat sectorului preuniversitar a avut în ultimii patru ani un volum cumulat de trei milioane de dolari şi cunoaşte o creştere anuală de circa 20%”, a declarat Sorin Guleac, Brand Manager INTUITEXT.

Conferinţa constituie singurul eveniment naţional adresat în mod explicit profesorilor din învăţământul preuniversitar, în care aceştia interactionează direct cu ofertanţii de software educaţional. Întâlnirea vizează şi un schimb de experienţă al cadrele didactice în utilizarea acestor tehnologii inovative.

INTUITEXT, liderul pieţei de software educaţional din România va prezenta în avanpremieră un produs destinat elevilor de gimnaziu. Conform reprezentanţilor INTUITEXT, noua soluţie foloseşte tehnologii educaţionale revoluţionare, ce îmbină jocul cu predarea asistată de calculator.

Tehnologiile dezvoltate de compania românescă respectă cele mai noi standarde şi tendinţe internaţionale din domeniu şi sunt rodul unei experienţe acumulate timp de 14 ani în proiecte de eLearning în afara ţării. Softwin este singura companie din afara Marii Britanii care participă la informatizarea învăţămantului din regat, într-un proiect gigant iniţiat de BBC.

INTUITEXT va prezenta, de asemenea, 2 portaluri aflate în administrarea sa. Devenit spaţiu de referinţă în sfera educaţională, www.didactic.ro este cel mai vizitat portal educaţional de către profesorii din România, cu peste 110 000 de vizitatori lunar. www.olimpiade.ro, portalul olimpiadelor şi concursurilor şcolare din România, este singurul loc virtual cu informaţii complete, de ultima oră,  despre olimpiade şi concursuri, precum şi gazda comunităţii virtuale a celor mai buni elevi şi profesori din ţară.

„Cunoştinţele tale nu valorează nimic, dacă nimeni nu ştie că tu ştii” – este moto-ul conferinţei şi exprimă misiunea pe care ne-am asumat-o: aceea de a crea un spaţiu spiritual al comunicării libere şi împărtăşirii experienţei profesionale, ca o condiţie a creşterii calităţii activităţii didactice”, a declarat Alexandru Oţet, Preşedintele Asociaţiei Române de Resurse Educaţionale, organizatorii evenimentului.

Despre INTUITEXT/Softwin
Softwin susţine învăţământul românesc prin numeroase iniţiative, dintre care se remarcă crearea portalurilor www.didactic.ro şi www.olimpiade.ro şi lansarea Lecţiilor Interactive INTUITEXT, “Proiectul cu cel mai bun produs educaţional din 2003” la gala premiilor IT&C din România. De curand, compania a lansat un proiect de anvergura, intreaga colectie de 110 ani a Gazetei Matematice, in format electronic, un produs unic la nivel mondial.

Softwin este o companie cu capital integral românesc a cărei principală activitate o reprezintă dezvoltarea şi furnizarea de soluţii şi servicii complexe din domeniul IT&C. Înfiinţată în 1990, compania are o echipă de peste 650 de specialişti şi exportă produsele şi serviciile sale pe 6 continente. 35% din cifra de afaceri este realizată în România, unde Softwin, se poziţionează ca o firma de IT de consultanţă, oferind clienţilor săi soluţii software pentru problemele complexe de afaceri. Softwin are reprezentanţe externe în Germania, Spania, Marea Britanie şi SUA.

Bucuresti, 3.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *