free download 78 travel guides written by experts

Profesorii din invatamantul preuniversitar beneficieaza de credite profesionale transferabile

la obtinerea certificarii ECDL

Noul an scolar aduce pentru toti profesorii din invatamantul preuniversitar posibilitatea de a beneficia de credite profesionale la obtinerea Permisului european de conducere a computerului – ECDL datorita recentului acord semnat intre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si Fundatia ECDL prin ECDL ROMANIA.
Colaborarea ECDL ROMANIA cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului exista inca de la lansarea programului ECDL in Romania, reusind de-a lungul ultimilor 6 ani sa dezvolte proiecte nu numai in sprijinul elevilor, dar si a cadrelor didactice. Astfel, toate cadrele didactice care detin sau care vor detine certificatul ECDL vor putea beneficia de credite profesionale transferabile dupa cum urmeaza:
1.    Pentru detinerea certificatului ECDL Complet – 25 credite profesionale transferabile
2.    Pentru detinerea certificatului ECDL Start – 20 credite profesionale transferabile

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului urmareste, prin programele sale, folosirea la scara larga a tehnologiei informatiei in procesul de educatie, deruland continuu programe de dotare  cu tehnica de calcul a unitatilor de invatamant urmarind inclusiv introducerea instruirii asistate de computer. In contextul integrarii europene, cadrele didactice au nevoie de formarea adecvata in domeniul IT pentru a se alinia cerintelor recunoscute pe plan  international.      

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai important si cel mai raspandit standard de certificare pentru un utilizator de computer recunoscut la nivel international si atesta faptul ca detinatorul lui poseda cunostinte de baza despre Tehnologia Informatiei (IT) si poate utiliza in mod eficient un calculator.
Permisul ECDL se adreseaza tuturor celor care doresc o certificare pentru abilitati de baza in utilizarea computerului.

Bucuresti, 09.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *