metalshow

Profesioniști români premiați în Marea Britanie

Sâmbătă, 26 noiembrie, la Westminster, în capitala Marii Britanii, doi profesioniști de marketing din România au obținut recunoaștere internațională în cadrul ceremoniei de absolvire organizată de Chartered Institute of Marketing, cea mai mare asociație internațională a profesioniștior de marketing.

Mădălina Irina Constantin din București și Mihai Oprea din Cluj Napoca au fost prezenți la Londra la festivitate pentru a primi recununoaștere pentru absolvirea unor programe profesionale avansate, cu o durată de doi ani.

Cu o existență de peste 100 de ani, ceremonia se numără printre evenimentele de referință ale organizației mondiale care stabilește standardele în industria marketingului.

„A fost o ceremonie cu tot tacâmul: imnul, robele… foarte impresionant. Și locul, deosebit de special, la Westminster. Au fost prezenți studenți din toate colțurile lumii, aproape fiecare era din altă țară. Copleșitor. Încă nu am reușit să-mi dau seama ce impact va avea pe viitor, dar cu siguranță e un mare pas înainte. Apartenența la un asemenea club select îmi oferă atât satisfacție profesională, cât și o senzație extraordinară”  – spune Mihai Oprea. Mihai a ocupat funcția de director de marketing în cadrul Groupama Asigurări timp de peste șapte ani, iar în prezent este director de marketing la EVW.

Pentru a obține o certificare internațională, un cursant trebuie să promoveze etapa de admitere, proces prin care se stabilește dacă candidatul deține competențele necesare pentru a fi admis la un nivel avansat, după care urmează trainingul propriu-zis, cu o durată de doi ani pentru programele complexe. 

An de an, tot mai mulți profesioniști din România  reușesc să finalizeze programe de certificare internaționale. În acest an, 23 de absolvenți din România au finalizat cu succes programele de training și certificare, iar peste 120 de profesioniști din țara noastră se pregătesc în prezent pentru a finaliza un program în 2018.

Dintre cetăţenii români şi bulgari care au sosit în Marea Britanie în 2015, 84% (52.000) au venit să muncească. Dintre aceştia, 31.000 au sosit având deja un loc de muncă. Absolvenții programelor de la Institutul de Marketing obțin un adevărat pașaport internațional pentru a lucra în orice țară din lume. Cei mai mulți lucrează în Mare Britanie, însă studiile le facilitează drumul către obținerea unul loc de muncă pe măsura pregătirii profesionale oriunde în lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *