free download 78 travel guides written by experts

Producătorul pastelor Monte Banato: “Am câștigat câteva ore bune într-o zi de lucru”

Producătorul pastelor Monte Banato folosește pachetul Senior Software de soluții integrate pentru automatizarea afacerii. Liderul național în producția pastelor cu ou a economisit cel puțin 2-3 ore / zi în procesul de urmărire a planului de producție. În plus, compania controlează vânzările din teritoriu de la distanță și accesează oricând și de oriunde datele de care are nevoie.

Cu o cifră de afaceri de circa 9 milioane euro și o capacitate de producție de 37 tone / zi, Pangram și-a automatizat operațiunile folosind sistemele Senior Software: SeniorERP – pentru gestionarea resurselor, SeniorSFA – pentru managementul vânzărilor de pe teren și SeniorVisualBI – pentru analize detaliate și rapoarte complexe.

Producătorul pastelor Monte Banato a optimizat gestionarea resurselor și a scăzut circa o treime din timpul dedicat urmăririi producției. În plus, înlocuirea Excel-ului a dus la reducerea timpilor de lucru de la câteva zile la câteva ore, iar în prezent comenzile de clienți sunt preluate automat după un stoc real și procentul de produse nelivrate este în scădere.

”Cu ERP, am câștigat câteva ore bune într-o zi de lucru. Urmărim mult mai rapid ce se produce deoarece avem o viteză mai bună în a controla dacă s-a îndeplinit ceea ce s-a programat. Discutăm de cel puțin o treime din zi câștig. Urmărim totul dimineața, la prima oră, iar înainte de implementare, abia la ora prânzului reușeam să avem o viziune exactă asupra zilei precedente și a stocurilor”, a declarat Liviu Semenescu, Director General Pangram – Monte Banato.

Senior Software logo

Printre rezultatele înregistrate în urma utilizării soluțiilor Senior Software se numără:
Viteză mai mare în urmărirea producției – cel puțin 2-3 ore pe zi economisite
Reducerea timpilor de raportare de la câteva zile la câteva ore
Acces rapid la informații esențiale și acuratețe crescută în procesarea datelor
Reducerea considerabilă a erorilor umane
Reducerea activitaților manuale iterative
Rapiditate în transmiterea și procesarea comenzilor
Monitorizarea și organizarea la distanță a vânzărilor de pe teren
Vizibilitate asupra stocurilor și urmărirea eficientă a execuției promoțiilor
Urmărirea performanței produsului în teritoriu
Analize detaliate și rezultate clare, corecte și în timp real
Asigurarea trasabilității produselor (descărcare FIFO).

”O primă schimbare a fost modul mai flexibil de a obține informațiile, vorbim de un proces simplificat, în special prin BI (Business Intelligence). Cu BI poți să urmărești foarte rapid și să compari tot timpul ceea ce ți-ai bugetat, e un mare plus. Putem să direcționăm bugetul exact acolo unde avem nevoie și să urmărim execuția lui, pentru că avem mai multe tipologii de promoții acordate. Informația e disponibilă și putem să o extragem, ceea ce înainte era foarte dificil spre imposibil. Noi, în momentul de față, știm ce efect a avut fiecare promoție.
Un alt plus e că soluțiile ERP și SFA sunt din aceeași familie. Stocul poate fi vizualizat în timp real și se pot face rezervări de stoc pe baza comenzilor, lucruri pe care agenții noștri nu puteau să le facă cu vechiul soft. Astfel, pot să micșorez numărul comenzilor neonorate, să gestionez mai bine volumul de nelivrate.”, a adăugat conducerea companiei Pangram SA.

”Softurile sunt dezvoltate local, au o flexibilitate mai crescută și nu necesită foarte multe modificări ulterioare”

Resursele limitate ale vechiului furnizor de softuri și completarea manuală a rapoartelor determinau pierderi de timp și erori umane. Aceste lucruri afectau exactitatea cifrelor obținute și, mai mult, informațiile esențiale nu se puteau obține în timp real, aspecte ce au impus schimbarea furnizorului.

”Ne doream să trecem la sisteme evoluate, pentru o gestionare optimă a producției. În alegerea făcută am ținut cont și de faptul că range-ul de soluții oferit de Senior Software este unul complet. Mai mult, softurile sunt dezvoltate local, au o flexibilitate mai crescută și nu necesită foarte multe modificări ulterioare. Ne-a surâs ideea că ERP-ul este adaptat la specificul pieței românești și că este mai ușor de personalizat pe nevoile noastre, comparativ cu alte soluții.

Implementarea acestor softuri are o importanță strategică. Acum, suntem pe drumul pe care ne doream să fim de mult timp – cel al automatizării, un drum deschis de colaborarea cu o firmă puternică și stabilă cum e Senior Software. Pentru noi, cele mai importante beneficii sunt eliminarea pierderilor de timp și a erorilor umane. Am redus timpul la câteva ore, față de câteva zile cât era înainte când se lucra în Excel”, a completat Liviu Semenescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *