free download 78 travel guides written by experts

Procter & Gamble a furnizat 7 miliarde de litri apa potabila, in sustinerea efortului global

de a salva o viata la fiecare ora, pana in 2020

Programul P&G “Apă potabilă pentru copii” asigură fiecărei persoane de pe planetă un litru de apa potabilă

Procter & Gamble a furnizat cel de-al 7-lea miliard litru de apă potabilă în cadrul programului “Apă potabilă pentru copii”, ca parte a inițiativei P&G’s Clinton Global Initiative, în efortul global de a salva o viață la fiecare oră, până în anul 2020. Cel de-al 7-lea miliard litru de apă a fost donat unei familii cu patru copii din Brazilia care locuiește într-o zonă rurală fără apă potabilă, marcându-se astfel extinderea programului în Brazilia, unde este derulat în parteneriat cu ChildFund. Încă de la lansarea programului în 2004, P&G a colaborat cu o rețea globală de peste 140 de parteneri și a salvat aproximativ 39,000 de vieți, prin asigurarea de apă potabilă în cazuri de urgență dar și ca parte a unor programe comunitare.

“Elementul de bază este apa potabilă, iar P&G prin programul său a reușit un lucru remarcabil, și anume să asigure un litru de apă potabilă fiecărei persoane de pe planetă’, a declarat Președintele Bill Clinton, Fondator, Clinton Global Initiative, partener al programului P&G. Când a vazut transformarea apei contaminate în apa potabilă, acesta a precizat “este cel mai simplu și cel mai rapid lucru pe care-l putem face pentru a salva viața copiilor sub 5 ani”.

“P&G este mandru să-și atingă țelul de a furniza 7 miliarde de litri de apa potabilă. Împreună cu partenerii noștri asigurăm o soluție simplă, dar care îmbunătățește viața unui om”, a declarat Allison Tummon Kamphuis, coordonatorul programului P&G. ‘”Odată cu dezvoltarea acestui program, suntem motivați să ajutăm și mai multe familii să aibă acces la apă potabilă, fie că acestea trăiesc în zone unde apa nu este accesibilă sau că trec prin dezastre naturale”.

“Acest program este unul dintre motivele principale pentru care ChildFund apreciază parteneriatul său cu P&G”, a spus Anne Lynam Goddard, președinte și CEO al ChildFund International. “Datorită acestui parteneriat ajutăm la îmbunătațirea condițiilor de trai atât în Brazilia cât și în multe alte țări din lume, ca de exemplu în Kenia, în Indonezia și Mozambic”, a continuat aceasta.

În fiecare zi, apa potabilă reprezintă o problemă pentru aproape 1 miliard de oameni de pe glob. Conform datelor UNICEF, peste 1,600 de copii mor în fiecare zi, din cauza unor boli transmise prin apa infestată, mai mulți chiar decât decesele cauzate de malaria și SIDA împreună.

Procter &Gamble a investit milioane de dolari, de peste 10 ani, în dezvoltarea și îmbunătățirea tehnologiei sale “P&G Purificatorul de Apă”. Cu doar 4 grame din aceasta substanță se pot transforma 10 litri de apă infestată în apă potabilă în doar câteva minute. Această substanță elimină 99.99999% din bacteriile din apă cunoscute (incluzând cele care cauzează holera), precum și 99.99% din virușii din apă cunoscuți (inclusiv virusul care cauzează Hepatita A), ajutând, de asemenea, la reducerea cazurilor de diaree, din țările în curs de dezvoltare în proporție de 90%.

Programul “Apă potabilă pentru copii” este unul dintre programele P&G care, prin inovație ajută la îmbunătățirea vieții și la o dezvoltare durabilă. Ținând cont de scala globală a P&G, avem atât o oportunitate dar și o obligație de a contribui la soluționarea problemelor sociale și ale mediului.

Pentru a afla mai multe detalii despre acest program, puteți vizita: www.csdw.org.

Bucuresti, 28.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *