metalshow

Procesare… la puterea a patra de la Dell

Dell a anunţat astăzi optimizarea celei de-a noua generaţii de servere PowerEdge™ şi a staţiilor de lucru Dell Precision™, prin încorporarea de procesoare quad-core bazate pe standarde – o premieră la nivelul industriei.

Încorporarea procesoarelor quad-core Intel® Xeon® în modelele blade dual-socket Dell PowerEdge 1900, 1950, 2950, 2900, SC1430 şi 1955 susţine strategia companiei de a implementa tehnologii integrate şi eficiente din punct de vedere al costurilor într-o varietate cât mai mare de medii de lucru.

Echipate cu noile procesoare quad-core Intel® Xeon®, aceste servere rivalizează cu performanţa oferită de sistemele dual-core & quad-socket şi pot furniza un nivel de performanţă cu până la 63% mai marei  şi o performanţă per watt cu până la 40% mai ridicatăii, reducând, în acelaşi timp, complexitatea operaţiunilor IT în cadrul companiei.

Încorporarea de procesoare quad-core pe staţiile de lucru Dell Precision subliniază încă o dată angajamentul asumat de Dell de a furniza cel mai înalt nivel de performanţă şi scalabilitate disponibil pe piaţa staţiilor de lucru profesionale bazate pe standarde. Combinaţia dintre procesoarele quad-core, arhitectura de memorie Dell – mai rapidă şi mai scalabilă – şi ultima generaţie de capabilităţi grafice OpenGl le permite utilizatorilor de staţii de lucru profesionale să ruleze aplicaţii extrem de solicitante, mai rapid şi mai uşor decât oricând.

Clienţii Dell au acum posibilitatea de a configura staţiile de lucru dual-socket Dell PrecisionTM 690 şi Dell Precision 490 cu noile procesoare quad-core Intel® Xeon, iar staţia de lucru single-socket Dell Precision 390, cu procesorul quad-core Intel® Core 2 Extreme. Prin introducerea noilor procesoare, performanţa aplicaţiilor multi-thread precum şi componenta de randare a programului Autodesk® 3D Studio Max, poate creşte considerabil. Configurate cu procesoare quad-core Intel® Xeon, staţiile de lucru Dell Precision 690 şi 490 pot atinge performanţe cu până la 54% mai ridicate la utilizarea de aplicaţii multi-threadiii.

„Dell se mândreşte nu doar cu faptul că este prima companie care lansează pe piaţă această tehnologie, ci şi cu faptul că este prima care furnizează un raport excepţional calitate-preţ, contribuind, în acelaşi timp, la reducerea complexităţii şi a costurilor în mediile IT ale companiilor,” a declarat Eric Velfre, Director Enterprise Marketing, Dell EMEA. „Introducerea tehnologiei de procesare quad-core ne permite să ne îndrumăm cu mai multă uşurinţă clienţii către o arhitectură scalabilă pe orizontală, facilitând migrarea de la sisteme mult mai costisitoare, cu patru sau mai multe socket-uri, către sisteme dual-socket cu un raport superior preţ/performanţă şi consum redus de energie şi sprijinându-ne clienţii să beneficieze din plin de această nouă tehnologie, în vederea creşterii prezente şi viitoare.”

Platformă de top pentru consolidarea şi virtualizarea centrelor de date
Încorporarea de procesoare quad-core pe serverele Dell – foarte premiate – contribuie la punerea în practică a viziunii Dell privind scalabilitatea pe orizontală în cadrul companiilor. Performanţa globală şi îmbunătăţirea performanţei per watt – precum şi raportul calitate-preţ, expansibilitatea, disponibilitatea şi densitatea procesoarelor quad-core –furnizează o platformă ideală pentru nevoile de calcul ale companiilor.

Platforma oferă opţiunea ideală pentru a fructifica la maximum proiectele de consolidare şi virtualizare, echilibrând mai eficient cerinţele legate de capacitatea de procesare, în aceiaşi parametri de preţ şi spaţiu. În medii virtualizate, noile procesoare instalate pe componente hardware Dell au obţinut o îmbunătăţire a performanţei de până la 69%.iv În plus, serverele Dell PowerEdgeTM 1950, 1955, 2900 şi 2950 cu procesoare quad-core sunt certificate pentru rularea software-ului de virtualizare VMware® VI 3.

Dell a realizat investiţii importante în parteneriatul cu VMware, în vederea furnizării de soluţii integrate de virtualizare, care includ produse, instrumente pentru utilizatori, proiecte comune de inginerie şi servicii pentru implementarea simplificată a infrastructurilor virtuale. Unul dintre cei mai importanţi distribuitori de software VMware, Dell oferă, pe serverele Dell şi sistemele de stocare Dell | EMC®, configuraţii testate de virtualizare, însoţite de pachete de suport,  ajutând clienţii să conştientizeze beneficiile virtualizării şi minimalizând în acelaşi timp complexitatea, riscurile şi costurile. Parteneriatul dintre Dell şi VMware asigură furnizarea de servicii profesionale la cel mai înalt nivel de calitate, permiţându-le clienţilor să profite la maximum de avantajele liniei de produse VMware.
Dell le oferă clienţilor săi instrumentele necesare pentru a lua decizii bine documentate cu privire la simplificarea şi consolidarea mediului IT prin virtualizare. Dell furnizează servicii legate de virtualizare în întreaga regiune EMEA: de la evaluarea nevoilor clienţilor şi proiectarea de soluţii până la implementare şi gestionare. Virtualizarea este o componentă cheie a strategiei Dell privind scalabilitatea în companii (Scalable Enterprise Strategy). Această strategie are drept obiectiv sprijinirea clienţilor Dell în sensul scalării economice a mediilor de centre de date, al uşurării procesului de utilizare şi al simplificării operaţiunilor.
Performanţă de top, consum redus de energie, design optimizat şi gestionare mai bună
Portofoliul de servere Dell oferă o serie întreagă de elemente optimizate de design, create pe baza feedback-ului utilizatorilor şi având ca obiectiv o gestionare mai simplă. Acestea includ: ecran LCD programabil (o premieră în industrie), hard disk-uri etichetate individual, codare cromatică standardizată şi cablare standardizată. ImageWatch este un serviciu unic care le permite clienţilor să gestioneze proactiv numărul de modificări aduse imaginilor de sistem. Serviciul ImageWatch este disponibil sub forma unor calupuri  regulate şi complete de informaţie, care reduc şi mai mult numărul de modificări ale imaginii de sistem pe care trebuie să le gestioneze clientul.

     Performanţa şi fiabilitatea superioară a serverelor Dell PowerEdge™ este asigurată de următoarele tehnologii bazate pe standarde:
·    Module de memorie DIMM cu buffering integral, care oferă o nouă interfaţă de memorie, pentru transmisia mai rapidă de date, ca şi pentru îmbunătăţirea integrităţii semnalului şi a detectării erorilor
·    Hard disk-uri Serial Attached SCSI (SAS), pentru transfer de date mai rapid şi mai fiabil şi pentru încălzire redusă
·    TCP/IP Offload Engine: reduce  încărcarea procesorului gazdă, pentru a îmbunătăţi performanţa sistemului
·    Tehnologie avansată de virtualizare, pentru îmbunătăţirea performanţei, a gestionării şi a utilizării în medii de lucru virtualizate precum VMwareÒ ESX, MicrosoftÒ Virtual ServerÒ sau XenÒ
·    I/O PCI-Express: interconectare Ethernet, RAID, InfiniBand şi Fibre Channel de înaltă performanţă; permite protecţia investiţiei pentru tehnologii viitoare

Staţiile de lucru Dell Precision™ 690 şi Dell Precision 490 au fost create pentru a le permite clienţilor care lucrează cu seturi masive de date să manipuleze şi să gestioneze cu o mai mare uşurinţă atât sarcinile de procesare, cât şi imaginile.

Dell Precision 390 oferă un echilibru optim între performanţe avansate, scalabilitate şi preţ pentru utilizatorii de staţii de lucru profesionale care rulează aplicaţii de randare şi multi-thread. Dell Precision 390 şi 490 sunt extrem de flexibile în ceea ce priveşte implementarea şi re-implementarea, permiţându-le clienţilor să migreze cu uşurinţă de la o configuraţie turn la o configuraţie desktop; în plus, deoarece carcasele sunt montabile în rack, aceste staţii de lucru sunt ideale pentru implementări masive, în reţea.

Utilizatorii staţiilor de lucru Dell Precision au la dispoziţie sisteme de stocare SAS, care ating performanţe cu până la 50% mai mari decât SATA 10Kv, precum şi o gamă întreagă de hard-drive-uri SATA şi SAS de până la 750GBvi, inclusiv cu funcţionalitate RAID. Dell Precision 690 poate fi configurat cu până la cinci hard drive-uri, Dell Precision 490, cu până la trei, iar Dell Precision 390, cu până la patru. În plus, toate cele trei staţii de lucru sunt disponibile în configuraţii cu diverse tipuri de plăci video NVIDIA® sau ATI, pentru performanţe grafice superioare.

Caracteristici Dell Precision 690:
·    Socket dual-CPU şi FSB-uri duale: până la opt nuclee de procesare de înaltă performanţă cu procesoare quad-core Intel® Xeon®
·    Număr dublu de canale de memorie (patru) cu suport pentru module de memorie DIMM cu buffering integral şi un design avansat de memorie, unic şi scalabil (până la 16 module de memorie DIMM prin carduri riser opţionale) – pentru până la 64 GB de memorie.vii
·    Capabilităţi grafice avansate, datorită cardului riser opţional dual-graphics (pe sistemele de 1 KW): combinarea a două plăci video NVIDIA SLITM pentru creşterea performanţei generale şi a calităţii video şi suport pentru configuraţii quad-monitor

Caracteristici Dell PrecisionTM 490:
·    Socket dual-CPU şi FSB-uri duale – până la opt nuclee de procesare de înaltă performanţă cu procesoare quad-core Intel® Xeon®, într-o carcasă compactă
·    Număr dublu de canale de memorie (patru), cu suport pentru module DIMM cu buffering integral – pentru până la 32 GB de memorie

Caracteristici Dell Precision 390:
·    Protecţia investiţiei şi performanţe de calcul scalabile – de la medii single la medii dual; procesoare quad-core Intel® Core 2 Extreme

Bucuresti, 13.11.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *