free download 78 travel guides written by experts

Procedură stomatologică efectuată în exclusivitate în România

V-ați imaginat vreodată că durerile mari de cap, de spate sau de coloană sunt cauzate de ocluzia dentară (mușcătura) greșită?

În afară de durerile de cap și de coloană, mușcătura greșită poate provoca o serie de alte probleme: deteriorarea lucrărilor dentare (coroane, punți), dureri articulare, dinți fracturați, scrâșniri de dinți, îmbătrânirea mult mai rapidă a dinților sau chiar pierderea lor. Toate aceste probleme pot fi cauzate de un simplu implant, la aplicarea fațetelor dentare sau în cazul oricărei intervenții stomatologice. De aceea, medicii stomatologi trebuie să ia foarte serios în calcul toate aceste riscuri atunci când încep un plan de tratament.

Există soluții la îndemână, pentru că stomatologia a ajuns în viitor. Noile tehnologii din domeniu au transformat cele mai complicate intervenții într-o rutină atunci când sunt efectuate de medici foarte bine pregătiți. Tratamentele sunt realizate întâi pe calculator, pentru a se ști de la început care va fi rezultatul final, atât din punct de vedere funcțional cât și estetic.

Un exemplu este examenul ocluzal cu T-SCAN, o tehnologie digitală de ultima oră, care analizează mușcătura pacientului din punct de vedere funcțional și estetic și oferă un diagnostic precis, astfel încât medicul să știe foarte precis ce intervenții trebuie făcute pentru a rezolva problemele.

„Acest tip de examen duce la îmbunătățirea rezultatelor clinice, dispariția simptomatologiei de traumă ocluzală (mobilitate dentară, dureri la mușcătură, în articulație, dureri de cap), minimizarea forțelor distructive și reglarea ocluziei. Un alt avantaj este acela că pacientul poate vizualiza pe ecran toate acestea și astfel înțelege mai bine nevoia de tratament și fazele acestuia”, spune dr. Monica Hazizi, de la Denttaglio Clinic.

Dr. Monica Hazizi

Examenul ocluzal cu T-SCAN este simplu, nedureros și permite vizualizarea simultană a zonele cu probleme, într-o singură ședință.

Dr. Costin Marinescu un reputat profesor român care a lucrat 8 ani în Statele Unite ale Americii și, în ultimii 5 ani, în Germania, a efectuat această procedură în exclusivitate în România în acest weekend, la Denttaglio Clinic.

„Pacientul trebuie doar să muște un senzor subțire, cu forma anatomică a gurii, conectat la aparatul T-SCAN. Un monitor preia imagini care conțin date exacte ale punctelor de contact: localizarea contactelor pe fiecare dinte în parte, numărul contactelor, ordinea în care se produc, și intensitatea forței pe care o dezvoltă fiecare contact în parte”, explică dr. Costin Marinescu.

De cele mai multe ori echilibrarea ocluziei implică șlefuirea selectivă a dinților sau lucrărilor dentare.

„Este foarte important ca medicul curant să aibă instruirea și experiența necesară utilizării T-SCAN, deoarece o prelucrare incorectă a dinților poate provoca adesea intensificarea problemelor inițiale”, mai spune Dr. Costin Marinescu.

Informații despre Dr. Costin Marinescu

Dr. Costin Marinescu este un medic dentist american de origine română. Deține licențe în stomatologie în trei țări – România, SUA – California și Germania – Bavaria. În spatele acestei vaste experiențe profesionale, el deține și o lungă carieră academică în poziția de lector la Facultatea de Stomatologie a Universității Californiene din Los Angeles (UCLA).

Este invitat periodic să susțină cursuri la prestigiosul Institut Spear Education, Scottsdale, USA, unde sunt invitați să susțină cursuri doar 80 de lectori din lume.

Dr. Marinescu a fost nominalizat  în topul Dentists in USA și top 10 stomatologi din Munchen specializați în Laser dentar.

A lucrat 3 ani în Manhattan, 3 ani în Beverly Hills și Newport Beach, 5 ani în Tulare, California și pentru ultimii 5 ani în München, Germania.

Dr. Costin Marinescu abordează fiecare caz cu o analiză amănunțită, care înglobează funcționalul și esteticul pacientului. Evaluarea costurile se face pe caz, nu per dinte sau coroană.

Detalii și imagini despre T-SCAN:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *