metalshow

ProCA Romania si Fujitsu Siemens Computers

 isi propun 4 milioane de euro in primul an de parteneriat

 ProCA Romania, divizia de IT a grupului RTC Holding, isi consolideaza pozitia pe piata romaneasca de distributie IT, prin incheierea unui parteneriat strategic cu Fujitsu Siemens Computers Romania (FSCR). Prin acest parteneriat, ProCA Romania va distribui pe segmentul B2B gama "professional", iar pentru retail si-a propus dezvoltarea gamei "consumer" in reteaua magazinelor media Diverta si Best Computers.

In primul an de parteneriat (2006-2007) cele doua companii si-au propus o cifra de afaceri de 4 milioane de euro. Aceasta suma provine din: distributia catre reteaua de dealeri ProCA, care numara peste 2000 de companii si va aduce o cifra de 1 milion de euro; retailul, reprezentat de Diverta, va vinde produse FSCR de aproximativ 1 milion de euro, iar restul de 2 milioane va fi vandut prin Office Expres, cel mai important jucator pe piata de office din Romania.  

„Pentru atingerea target-ului ProCA si-a propus promovarea echipamentelor de tip desktop in cadrul intreprinderilor mici si mijloci, ofertarea portofoliului complet de solutii pentru intreprinderile mari (solutiile de tip blade server, solutiile de stocare, servicii de integrare de sisteme informatice, etc), dar si dezvoltarea suportului tehnic si comercial oferit partenerilor”, declara Cristian Falcutescu, presedinte ProCA.

„Fujitsu Siemens Computers produce gama de produse „profesional” in Germania si pe cea „consumer” in Japonia, astfel nivelul preturilor este unul mediu-ridicat, accentul punandu-se pe calitatea procesului de productie si nu pe pret.
Fujitsu Siemens Computers ocupa in Romania locul 1 pe segmentul de piata al portabilelor, cu o cota de piata de 21,5 procente, ceea ce reprezinta o crestere generala cu peste 130 de procente fata de anul 2005.

La nivel international, Fujitsu Siemens Computers a incheiat anul financiar 2005 cu un venit de 6.7 miliarde euro, continuand astfel tendinta de crestere de 12 procente fata de anul fiscal precedent. Alti distribuitori in Romania ai produselor Fujitsu Siemens Computers sunt: SCOP Computers, Tornado, Lasting sau Flamingo.

Bucuresti, 4.10.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *