Kinodiseea

Probabil ca ai trait intr-o pestera daca nu ai auzit inca de Bitcoin

Pe 22 mai 2010 un internaut cu pseudonimul “laszlo” a efectuat prima tranzacţie bitcoin din istorie. A cumpărat două pizza în valoare de 25$ cu suma exactă de 10,000 monede bitcoin, din simplul motiv: “Mă gândeam că ar fi interesant dacă aş spune că am cumpărat o pizza cu bitcoins”. Cine s-ar fi gândit că această valută virtuală se va răspândi într-un mod viral în câţiva ani? Şi cine s-ar fi gândit că o singură monedă bitcoin poate valora până la $1000 USD în zilele noastre? “Laszlo” îşi merită locul pe aleea celebrităţilor pentru cea mai scumpă pizza cumpărată vreodată. Două pizza mari pentru suma de 10.000.000$!

Datorită vitezelor de transfer şi sigurantei ca sistem de plată, această valută virtuală apărută de 4 ani de zile se raspândeşte extrem de rapid în timp ce obţine mai multă atenţie din partea utilizatorilor şi autoritătilor. Ministerul de finanţe german a anunţat oficial moneda bitcoin ca unitate de cont”. S-a început instalarea de ATM-uri Bitcoin în Canada. Chiar şi Paris Baguette, o brutărie din Korea de Sud a început să accepte monede bitcoin.

Oricine poate ajunge în posesia monedelor bitcoin prin procesul numit “mining”. Minerii pot lucra fie singuri fie în echipe după care se poate împărţi suma. Este nevoie de o maşinărie bitcoin de minerit, răbdare şi puţin noroc. Acest fenomen s-a extins atât de mult încât şi producătorul ASRock a conceput două plăci de bază pentru mineritul bitcoin – H81 Pro BTC şi H61 Pro BTC! Ambele plăci beneficiază de şase sloturi PCIe pentru configuraţii multiple de plăci grafice. Şi în comparaţie cu alte plăci de bază bitcoin ce se pot supraîncălzi în timpul procesului de mining, ASRock a adăugat doi conectori suplimentari cu 4 pini pentru mai multă stabilitate.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi:
//www.asrock.com/mb/Intel/H81%20Pro%20BTC/

//www.asrock.com/mb/Intel/H61%20Pro%20BTC/
.

Bucuresti, 13.01.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *