Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

PRO TV și Ovidiu Anton își unesc forțele pentru a aduce Eurovision 2016 în România

În contextul evenimentelor recente legate de participarea României la Eurovision 2016, PRO TV și Ovidiu Anton trimit o scrisoare deschisă către EBU, European Broadcasting Union, în care îi invită să își reconsidere decizia și să caute alături de noi soluțiile pentru participarea lui Ovidiu Anton la concursul din Stockholm și pentru a le aduce românilor Eurovision, la PRO TV.

“Respectăm decizia recentă luată de EBU în ceea ce privește acest subiect. Însă, credem că măsurile luate au un impact negativ asupra participantului, telespectatorilor și României. Ovidiu și echipa lui au investit multă energie și timp pentru a se pregăti pentru acest eveniment, având susținerea juriului și a românilor care l-au votat. Este nedrept să fie retras din competiție în acest stadiu avansat, cu doar două săptămâni înainte de semifinale. Eurovision este perceput ca un eveniment important la nivel național, iar telespectatorii români nu ar trebui privați de oportunitatea de a-l vedea. Astfel, excluderea lui Ovidiu este o pedeapsă acordată întregii țări, nu unei televiziuni. Europa trebuie să fie unită, iar această competiție este exemplul perfect. ”, a declarat Aleksandras Cesnavicius, CEO PRO TV.

„În ultimii 6 ani am participat constant la Selecția Națională Eurovision cu dorința de a câștiga și de a merge mai departe în finala internațională, așa încât sunt mai pregătit ca oricând să urc pe scena concursului. Am muncit mult în toți acești ani și mai ales în ultima perioadă, punând la punct un show cât mai bun pentru Stockholm. Vreau să le mulțumesc încă o dată românilor pentru încrederea cu care m-au investit prin voturile lor, îmi doresc mult de tot să am ocazia să le pot demonstra că au avut dreptate. Le mulțumesc din suflet și miilor de oameni care m-au susținut în ultimele zile cu mesaje și petiții online, înseamnă enorm pentru mine. Nu în ultimul rând, doresc să mulțumesc PRO TV pentru această inițiativă generoasă.”, a declarat Ovidiu Anton, câștigătorul selecției naționale Eurovision 2016.


„În calitatea noastră de post comercial de televiziune, ne dorim să colaborăm cu EBU pentru a susține participarea lui Ovidiu în concurs și difuzarea evenimentului în România. Îi invităm pe organizatorii Eurovision să-și reconsidere poziția față de concurent și să lansăm un dialog constructiv pentru a găsi soluțiile pentru participarea lui Ovidiu și difuzarea anul acesta în parteneriat cu noi a evenimentului.”, a continuat Aleksandras Cesnavicius, CEO PRO TV.

PRO TV consideră că unul dintre obiectivele strategice EBU este de a pune membrii la baza activității lor, fiind uniți de principii precum solidaritatea și ambiția de a servi unui scop comun pentru societate, de aceea credem cu tărie că împreună putem găsi o soluție în această situație.

De asemenea, astăzi lansăm o petiție online (petitie.protv.ro) prin care îi rugăm pe oameni să își exprime solidaritatea față de Ovidiu și să îl sprijine în parcursul către Eurovision 2016.

Scrisoare deschisa catre EBU, European Broadcasting Union

April 27th, 2016

În atenția: Ingrid Deltenre, General Director European Broadcasting Union
Jon Ola Sand, Executive Supervisor of the Eurovision Song Contest
Martin Österdahl, Executive Producer of the 2016 Eurovision Song Contest

Subiect: Participarea României la Eurovision 2016

Stimată doamnă Deltenre,
Vă scriem pentru a vă oferi sprijinul nostru în găsirea unei soluții care să permită participarea României la ediția Eurovision din acest an.

Ca titlu de introducere, PRO TV a fost lansat în anul 1995 și este grupul de televiziune lider în România, cu o medie de 31% cotă de piață în prime time în 2015. Prin difuzarea unei game largi de programe culturale, de divertisment și sport, precum și a informației independente, PRO TV susține diversitatea și pluralitatea în societatea românească. În ceea ce privește comunitățile de români din întreaga lume, ne dorim să promovăm intens România în afara graniței și, în mod special, integrarea acesteia în comunitatea europeană.

Suntem de părere că excluderea României din competiția Eurovision afectează, în primul și în primul rând, cetățenii români și pe artistul Ovidiu Anton, căruia aceștia i-au urmărit întreg parcursul în competiție. România are o puternică legătură emoțională cu acest concurs, legătură care a pornit chiar din primii ani după revoluție, participarea la acest concurs fiind percepută ca o dovadă a includerii în comunitatea europeană.

Telespectatorii din România l-au ales pe Ovidiu Anton să fie reprezentantul țării la Stockholm, iar momentul pregătit de el este așteptat de întreaga țară. Piesa “Moment of Silence” vorbeşte despre importanța unui sistem politic corect și imparțial, un subiect de actualitate, care este prezent în lupta românilor împotriva corupției. Excluderea din competiția de la Stockholm, din motive care nu au legătură cu persoana lui Ovidiu Anton sau cu participarea României în general, reprezintă o mare dezamăgire pentru Ovidiu și pentru susținătorii săi din România, după toate eforturile depuse pentru a ajunge în acest punct.

Având în vedere cele de mai sus, prin difuzarea acestui eveniment, PRO TV este pregătit să le dea românilor și lui Ovidiu posibilitatea să facă parte din acest concurs european. Vă invităm să căutăm împreună o soluție rapidă și pragmatică pentru susținerea lui Ovidiu în participarea la evenimentul de la Stockholm și continuarea tradiției Eurovision în România.

În această privință, am aprecia deschiderea dumneavoastră de a colabora cu noi. Eu și Ovidiu suntem disponibili oricând pentru a discuta mai departe, chiar dacă timpul rămas până la eveniment este scurt, și sperăm să găsim împreună o modalitate realistă prin care Ovidiu să rămână în concurs.

Sperăm ca, împreună, să le putem da curând românilor o veste bună în această privință.

Cu stimă,
Aleksandras Cesnavicius,
CEO PRO TV SRL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *