free download 78 travel guides written by experts

PRO TV lider de audienta – Povestea lui Alice Muller a impresionat intreaga Romanie

Visuri la Cheie continuă să scrie capitole fericite în viețile oamenilor frumoși

Un nou vis a fost concretizat și în această săptămână datorită echipei Visuri la Cheie. Dragoș și echipa sa au readus o raza de speranță pentru o tânără violonistă extrem de talentată.

PRO TV a fost lider de audiență și în această săptămână, demonstrând că poveștile de viață impresionante și curate, precum și solidaritatea umană pot schimba destine. Peste 1.8 milioane de români au trăit emoția unui vis împlinit pe întreg parcursul emisiunii, în intervalul 20:30 – 22:32. În minutul de aur de la 20:55 peste 2.2 milioane de telespectatori au urmărit cu sufletul la gură impresionanta poveste.

Pe segmentul publicului comercial, PRO TV a fost lider de audiență cu o cotă de piață de 24.2% și 10.8 puncte de rating, față de postul clasat pe locul doi care a obținut un share de 14.5% și 6.5 puncte de rating.

Alice s-a născut în Germania, dar la scurt timp s-a întors alături de mama sa în țară, deoarece tatăl nu era deloc interesat de soarta ei. Zile întregi a îndurat lipsa hranei și a iubirii parentale. La numai cinci ani, Alice învățase singură tabla înmulțirii și alfabetul. La aceeași vârstă a primit o vioară de la bunica Ioana. O vioară de jucărie, pe măsura ei. Mai târziu, după ce anii au trecut, a primit un dar neprețuit, un cadou de suflet: vioara bunicului ei, un mare pasionat al acestui instrument.

Alice a început să cânte, ea înțelegea perfect note și intonații. Bunica a făcut tot posibilul să îi ofere copilei cei mai buni profesori care au declarat la unison că Alice are un „auz absolut”. Dacă pentru micuții de vârsta ei vioara era o povară, pentru Alice era încântarea supremă, parcă „s-ar fi născut cu vioara în mână”.

„În clasa întâi colegii ei pur şi simplu cădeau din picioare, după ce stăteau mai multă vreme cu vioara în braţe… căci era prea mare şi prea grea pentru ei. Şi băieţii cedau uşor. Însă Alice, nu a avut niciodată problema asta. Stătea cu vioara în braţe ore întregi. Cânta şi strângea din dinţi, căci vioara era aproape cât ea. Pur şi simplu răbda de dragul muzicii”, a declarat bunica Ioana.

Rezultatele nu s-au lăsat prea mult așteptate: prima competiție câștigată a fost concursul Vachian în 2004. A urmat premiul pentru tinere Jurjac, o mențiune la concursul Mozart din Târgoviște și premiul I la concursul George Enescu.

La vârsta de 18 ani, Alice este studentă la Conservator și la limbi străine. Tânăra a fost admisă la mai multe universități de prestigiu din străinătate, dar lipsa resurselor financiare a împiedicat-o să depășească granițele României.

„Am renunţat la joacă, la păpuşi… totul în favoarea viorii. Întotdeauna am ales vioara în detrimentul altor lucruri. Nu mi-a părut rău niciodată, a meritat. La sfârşit, când aud aplauzele, mă simt extrem de emoţionată şi bucuroasă de ceea ce am putut să fac”, a declarat Alice.

Pe parcursul lucrărilor, Alice și mama ei au vizitat Londra. A fost o experiență extrem de interesantă, Alice fiind pentru prima dată în străinătate. Din cauza problemelor de sănătate, bunica nu a putut să le însoțească în această vacanță. La întoarcerea în România, Dragoș Bucur și complicii săi de la PRO FM, Andrei Gheorghe și DJ GREEG, au pus la cale un moment pe cinste: Alice a cântat live la matinalul PRO FM o melodie a lui Ciprian Porumbescu. Vioara lui Alice a răsunat în toată România, inclusiv în ceainăria unde bunica o asculta copleșită de lacrimi de bucurie. Surprizele nu au încetat să vină pentru Alice: un concert live pe aeroport alături de Trupa Voltaj sau o dedicație specială din partea trupei Pasărea Rock (al cărui toboșar este Ovidiu Lipan Țăndărică) au fost momente pline de bucurie pentru tânăra violonistă.

PRO TV a fost lider și la nivel național, emisiunea înregistrând 9.7 puncte de rating și o cotă de piață de 18.4%, următorul post clasat obținând 8.5 puncte de rating și 16% cotă de piață. La nivelul publicului urban, Visuri la Cheie a înregistrat 8.8 puncte de rating și o cotă de piață de 16.5%.

În fiecare miercuri emisiunea Visuri la cheie va prezenta povești de viață impresionante ale unor oameni care s-au sacrificat pentru binele semenilor, dar cu care soarta nu a fost la fel de darnică.

Visuri la cheie – Crede în oameni, miercuri de la 20:30, la PRO TV!

Bucuresti, 11.12.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *