metalshow

PRO TV – lider de audienta! Gustul competitiei savurat de milioane de telespectatori

Cea mai recentă ediție MasterChef a fost lider de audiență, cu noi probe care au pus la încercare abilitățile culinare ale aspiranților la marele titlu. Pe întreaga durată de difuzare, 20:30 – 22:30, peste 1.800.000 de telespectatori au urmărit probele la care au fost supuși concurenții, iar în minutul de aur, 20:58, peste 2.4 milioane de persoane urmăreau competiția din bucătăria MasterChef.

Ediția de luni a înregistrat 11.6 puncte de rating și 25.2% cotă de piaţă în intervalul de difuzare, pe publicul comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani. Următorul post clasat a obținut 5.7 puncte de rating și 12.5% share pe această categorie.

La nivelul publicului din mediul urban, PRO TV a condus cu 9.4 puncte de rating și 17,5% share. Postul clasat pe locul doi a înregistrat o audiență medie de 7.9 puncte de rating și 14.8% share.

La nivel național, PRO TV rămâne și de această dată pe primul loc cu o audiență medie de 10.1 puncte de rating și 18.8% share, în timp ce locul secund a obținut 7.7 puncte de rating și 14.3% share.

Ediția de luni a debutat cu proba cutiei misterelor, unde toți concurenții se așteptau la o serie de ingrediente inedite. Nu mare le-a fost mirarea când sub cutie a apărut fotografia unui alt concurent. Aceștia au fost provocați să creeze un tort aniversar pentru concurentul a cărui fotografie se găsea în cutie. Ciprian a fost câștigătorul probei, gătind un tort nougat glace pentru Mirabela. Deși a fost primul tort făcut de Ciprian, acesta a fost extrem de apreciat de cei trei chefi. Ca urmare a câștigării probei, acesta a avut imunitate la proba următoare și oportunitatea de a alege ingredientele cu care restul concurenților vor găti.

Din 3 grupuri de alimente total diferite: vegetale, lactate și pește, Ciprian a ales lactatele, decizie care i-a încurcat extrem de mult pe concurenți. Dar asta nu a fost tot! Pe lângă posibilitatea de a alege ingredientele de bază ale probei, Ciprian a fost obligat ca la mijlocul probei să schimbe concurenții de la bancuri după cum dorește. Anca, Petrică, Silviu și Tavi sunt concurenții care i-au dezamăgit pe chefi, intrând la testul sub presiune.

Timp de 20 de minute, cei 4 au fost nevoiți să gătească cât mai multe ouă ochi perfecte având la dispoziție două aragazuri. Lăsând la o parte aspectul, considerat de chefi mai puțin relevant, cei trei au fost interesați de modul în care este gătit oul. Primul concurent a fost Petrică, care i-a dezamăgit pe chefi gătind corect 7 ouă. Însă jurații au avut o surpriză când au trecut la următorii concurenți. Anca a urmat să fie jurizată, iar din 20 de ouă gătite, ea a reușit să prepare corect doar 3. Situația a fost similară și în cazul lui Tavi care a reușit să gătească bine doar 3 ouă, din 17 folosite. Ultimul concurent a fost Silviu, care din 13 încercări a reuşit să prepare 5 ouă, dintre care 3 gătite perfect.

Având în vedere situația dată, Petrică a fost salvat, restul concurenților având la dispoziție încă 5 minute pentru a găti ouă corect. În prelungirea testului sub presiune Tavi și Silviu au fost câștigători cu câte două ouă, iar Anca a părăsit competiția reușind să gătească un singur ou.

Urmărește MasterChef, competiția unde doar cei mai buni rezistă probelor de foc la care sunt supuşi şi reuşesc să atingă standardele impuse de cei trei chefi.

Bucuresti, 11.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *