free download 78 travel guides written by experts

PRO TV lider de audienta – Drama lui Mery a sensibilizat Romania

Visuri la cheie continuă să scrie capitole frumoase în viața românilor necăjiți

Visurile au prins contur și în această săptămână datorită lui Dragoș Bucur și echipei sale. Povestea lui Mery în vârstă de 8 ani a impresionat întreaga țară. Lupta continuă pentru depășirea problemelor locomotorii și dorința arzătoare a acesteia de a se juca cu copii de vârsta ei a înduioșat telespectatorii.

PRO TV a fost lider de audiență și în această săptămână, demonstrând că poveștile de viață impresionante și curate, precum și solidaritatea umană pot schimba destine. Aproape două milioane de români au trăit emoția unui vis împlinit pe întreg parcursul emisiunii, în intervalul 20:30 – 22:32. În minutul de aur de la 20:53 aproape 2,6 milioane de telespectatori au urmărit cu sufletul la gură impresionanta poveste.

Pe segmentul publicului comercial, PRO TV a fost lider de audiență cu o cotă de piață de 27.1% și 12.7 puncte de rating, față de postul clasat pe locul doi care a obținut un share de 10.4% și 4.9 puncte de rating.

În cadrul publicului urban, Visuri la Cheie a înregistrat 10.1 puncte de rating și o cotă de piață de 18.4%, față de 7.9 puncte de rating și 14.4% cotă de piață înregistrate de postul clasat pe locul doi.

Situație similară și la nivel național, emisiunea difuzată de PRO TV înregistrând 10.8 puncte de rating și o cotă de piață de 20.2%, următorul post clasat obținând 7.7 puncte de rating și 14.3% cotă de piață.

Mery este un copil care a suferit enorm. În urmă cu patru ani a fost diagnosticată cu tumoră pe creier, fiind operată de urgență. Costurile uriașe ale operației au pus familia Mihai într-o situație disperată: au vândut tot ce aveau pentru a o trata pe Mery. Cele două operații au lăsat urme adânci, fetița având hemipareză stângă și epilepsie.

Familia Mihai, compusă din părinții lui Mery și surioara de un an a acesteia, trăia într-o casă formată din două camere. Din cele două camere una singură avea sobă, din acest motiv fiind singura locuibilă. Tratamentul extrem de costisitor și regimul alimentar foarte strict sunt motivele pentru care familia Mihai trăia la limită.

Viața familiei Mihai s-a schimbat în bine în momentul în care caravana Visuri la Cheie a oprit în fața casei lor. Surpriza a fost pe măsură, fetița bucurându-se enorm la vederea echipei. Emoționați de bucuria simplă și sinceră a fetiței, Dragoș și echipa de profesioniști s-au ambiționat poate mai tare ca niciodată. Ei și-au propus să creeze un spațiu dedicat recuperării lui Mery și dormitoare separate pentru membrii familiei.

Un moment inedit al emisiunii de aseară a fost și vizita lui Cătălin Măruță. Alături de Alina și Mădălina (Red Blonde), Cătălin s-a furișat în curte suprinzând-o pe Mery într-o manieră extrem de plăcută. După plecarea în vacanță a celor patru membrii ai familiei, Cătălin și Veverițele au pus umărul la treabă. Cot la cot cu Dragoș, Alina, Adela, Andrei și zecile de voluntari, ei au cărat și au contribuit la construcția unui cămin mai cald și mai primitor pentru Mery.

Pe parcursul lucrărilor, familia Mihai s-a relaxat într-o vacanță, unde Mery a întâlnit pentru prima oară ponei. Pe lângă vizita la munte, Mery a mai avut parte de o surpriză: o zi de înot la un centru de recuperare medicală. Încântarea s-a putut citi pe chipul copilei: s-a distrat cu instructorul construind castele de jucărie, s-a jucat cu tot felul de jucării acvatice. Surpriza a venit abia la final când Mery a primit vestea ca va beneficia de un abonament de câteva luni la centrul specializat de recuperare.

Cel mai copleșitor moment al întregii emisiuni a fost rugăciunea lui Mery, care la vârsta de 8 ani a suferit o maturizare forțată:

„Doamne, Te rog să mă faci bine, să văd cu ochișorul, să nu mai merg cu piciorușul în ghete ortopedice, să mă faci bine să pot să scriu cu mânuța ca ceilalți copii. Nu mai vreau să fiu prin spitale, să văd cum se chinuie mami cu tati. Se simt obosiți. Am obosit și eu Doamne.”

În fiecare miercuri emisiunea Visuri la cheie va prezenta povești de viață impresionante ale unor oameni care s-au sacrificat pentru binele semenilor, dar cu care soarta nu a fost la fel de darnică. Dragoș și echipa reușesc să mobilizeze comunitatea pentru a renova în timp record locuințele acestora și pentru a aduce o rază de speranță pe chipurile întinate de suferință.

Visuri la cheie – Crede în oameni, miercuri de la 20:30, la PRO TV!

Bucuresti, 20.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *