free download 78 travel guides written by experts

PRO TV are un nou Director de Programe

Începând cu 1 iulie, PRO TV îl numește în funcția de Director de Programe pe Dr. Wolfgang Höfer, un specialist cu o experiență de 15 ani în piața de media. Anterior, această funcție a fost deținută de Anca Budinschi, care a decis să se retragă din motive personale.

Wolfgang Höfer are o experiență vastă, lucrând până acum pentru ORF – Austrian Broadcasting Corporation, unul dintre cele mai importante grupuri media din Austria. Începând din anul 2012, a fost Deputy Senior Vice President în cadrul companiei, fiind responsabil cu planificarea și stabilirea grilelor de programe pentru stațiile TV lidere pe piața din Austria, ORF eins și ORF 2, acordând o atenție specială poziționării posturilor, dezvoltării ratingurilor și mediului competitiv (aceste două stații TV concurează cu rețele germane puternice precum PRO7 sau RTL). De asemenea, în această funcție, Wolfgang Höfer a dezvoltat noi formate TV precum „The Toughest Jobs of Austria” („Cele mai dure meserii din Austria”) sau „Live Your Dreams“ („Trăiți-vă Visurile”). Anterior, a fost Head of Programming pentru ORF eins, Program Advisor of Director of Program (2011-2012), Senior Vice President ORF-Group Programming (2009), Head of Operative Programming and Scheduling (2007-2009), Assistant Senior Vice President ORF Programming (2000-2007) și Marketing Manager (1999).

„Doresc să-i mulțumesc Ancăi pentru dedicarea ei și pentru contribuția pe care a avut-o la evoluția PRO TV și în urez succes în cariera ei viitoare. În același timp, mă bucur că îl vom avea în echipă pe Wolfgang, deoarece are o experiență remarcabilă în programe TV și în piața de media și a lăsat o amprentă valoroasă în toate oganizațiile din care a făcut parte. Înțelegerea peisajului mediatic și a provocărilor din acest domeniu, împreună cu know-how-ul său international, ne vor ajuta să creștem în continuare calitatea conținutului oferit telespectatorilor noștri”, a declarat Aleksandras Cesnavicius, Director General PRO TV.

Wolfgang Höfer are un doctorat în Psihologie la Universitatea din Viena (2012), teza sa având ca temă „Conținut media relevant din punct de vedere emoțional”. De asemenea, a absolvit un program de master în Managementul Comunicării la Universitatea California de Sud, Los Angeles, SUA (1996), specializându-se în managementul divertismentului, precum și un program de master în Arta și Știința Comunicării la Universitatea din Viena (1995). A fost membru al Comisiei de Media pentru Tineri din cadrul Ministerului Educației, Artelor și Culturii din Austria, evaluând ratingurilor de vârstă pentru filme.

„Aștept cu nerăbdare să încep colaborarea cu PRO TV, să cunosc mai bine particularitățile publicului român și sentimentul local și să consolidez mixul de programe cu care această stație TV i-a obișnuit pe telespectatori, dar și să-i surprind cu conținut relevant și cu producții și formate noi. Sunt încântat că am găsit aici o echipă entuziastă și dedicată, care îmi va fi un sprijin puternic în această misiune”, a declarat Wolfgang Höfer, noul Director de Programe al PRO TV.

Responsabilitățile lui Wolfgang Höfer în aceasta funcție includ dezvoltarea și implementarea strategiei de programe a PRO TV, coordonarea grilelor de programe, dezvoltarea și implementarea noilor formate TV, precum și rolul de a consolida echipa și de a crește specialiști care vor continua povestea de succes a PRO TV.

Bucuresti, 10.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *