free download 78 travel guides written by experts

“Priveşte cu inima!” la TVR International

Din 15 iunie, TVR Internaţional te provoacă şi te implică în cea mai mare dezbatere publică despre exodul românilor. Campania „Priveşte cu inima!” se adresează tuturor celor afectaţi de despărţirea de cei dragi, aflaţi la mii de kilometri depărtare sau chiar pe alte continente. Există sate în România aproape părăsite pentru că cei cu putere de muncă au plecat în străinătate şi există localităţi în alte ţări unde, pe stradă, se aude vorbind aproape numai în română.
În căutarea unui trai mai bun părinţii lasă copiii în grija rudelor şi iau calea străinătăţii. Copleşiţi de munca grea, de traiul pe alte meleaguri, de dorul de cei dragi, mulţi dintre cei plecaţi ar dori să se întoarcă acasă. Dar ce li se oferă?!

Aşa că strâng din dinţi şi îndură mai departe condiţiile vitrege, economisind fiecare bănuţ pe care îl trimit acasă la copii sau îi pun deoparte pentru a le asigura un acoperiş deasupra capului. Dar până când banii trimişi acasă celor mici pot suplini dragostea părintească? Ce este mai important: să câştigi prin munca ta un ban cu care să-ţi faci un viitor sau să ai copiii aproape, astfel încât aceştia să nu se simtă abandonaţi şi să recurgă la gesturi disperate?

Din 15 ianuarie, ora 20.15, TVR Internaţional arată viaţa multora dintre cei peste 130.000 de români care muncesc în Torino. Emisiunile vor continua luni, 18 iunie, de la ora 20.10, marţi, 19 iunie, de la ora 20.15, joi, 21 iunie, de la ora 18.30 şi joi, 28 iunie, de la ora 18.30.  

Prin intermediul TVR Internaţional, campania „Priveşte cu inima!” creează, în premieră, o punte de comunicare între românii din Torino şi cei rămaşi acasă. Se începe cu Torino şi se va continua cu alte oraşe europene unde se află mari comunităţi de români. Probleme lor sunt importante, iar pe noi ne interesează să-i ajutăm, oriunde s-ar afla ei.
De aceea, „Priveşte cu inima!” îţi oferă ocazia să afli despre soarta celor plecaţi pentru un trai mai bun. Iar celor din străinătate, TVR Internaţional la aduce ştiri de acasă despre cei dragi.  

Bucuresti, 14.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *