metalshow

Privatizarea IAR Ghimbav va fi reluata

În cadrul procesului de privatizare a IAR S.A. Ghimbav, comisia de negociere a solicitat ofertantului EUROCOPTER SAS Franţa îmbunătăţirea ofertei depuse. Termenul de valabilitate al ofertei AVAS pentru privatizarea companiei braşovene este 21 octombrie 2007, aceasta fiind ultima prelungire a ofertei permisă de legislaţia în vigoare.

Până azi, 21 octombrie 2007, ofertantul EUROCOPTER SAS Franţa nu a depus oferta finală îmbunătăţită şi irevocabilă la sediul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului.
Ca urmare, procesul de privatizare a IAR S.A. Ghimbav se va relua.

Informaţii de background

În urma anunţului de privatizare publicat pe 14 decembrie 2006 în presa naţională şi internaţională, Eurocopter SAS Franţa a depus singura ofertă de privatizare. AVAS a prelungit succesiv, cu perioade de 30 de zile, termenul de valabilitate a ofertei, în temeiul art. 7 alin. (1) din Legea 137/2002, privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, cu modificările şi completările ulterioare, care stabileşte că “instituţia publică implicată poate decide justificat prelungirea termenului de valabilitate a ofertei de vânzare pentru perioade succesive ce nu pot depăşi 30 de zile fiecare şi care nu pot însuma mai mult de 180 de zile”. Deciziile Autorităţii de prelungire succesivă a valabilităţii ofertei au fost motivate de intenţia de a folosi toate instrumentele legale pentru finalizarea acestei tranzacţii.

IAR S.A. Ghimbav este o societate deschisă ale cărei acţiuni sunt tranzacţionate pe piaţa de capital. AVAS deţine un pachet de 64,89% din acţiunile societăţii. Obiectul de activitate al companiei braşovene îl reprezintă construcţia şi reparaţia de aeronave.

Bucuresti, 22.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *