metalshow

„Printesa si broscoiul” se saruta cu foc pe DVD si Blu-ray

De la Fraţii Grimm citire, toţi cunoaştem basmul prinţului transformat în broscoi, care tânjeşte să fie sărutat pentru a rupe vraja malefică şi a redeveni om. Iată însă că Disney ne surprinde cu o nouă variantă a poveştii, în lung-metrajul “Prințesa şi broscoiul”, care marchează revenirea studioului la animaţia 2D desenată de mână. Un musical jucăuş şi palpitant, cu broscoi regali şi săruturi pătimaşe, aligatori cântăreţi şi licurici amorezaţi, acum pe DVD şi Blu-ray.

Inspirată din romanul “The Frog Princess” al lui E. D. Baker, care îşi are, la rândul său, originile în cunoscutul basm al Fraţilor Grimm, animaţia “The Princess and the Frog” / “Prințesa şi broscoiul” ne invită în carismaticul New Orleans la început de secol XX pentru a descoperi freamătul vieţii în ritm de jazz, miza unui sărut între batracieni şi puterea dorinţelor investite într-o stea, dar mai cu seamă pentru a o cunoaşte pe prima prinţesă Disney afro-americană.

Tiana (voce Anika Noni Rose), o fată de culoare, munceşte din greu pentru a-şi împlini un vis din copilărie, moştenit de la tatăl ei: să-şi deschidă, într-o bună zi, propriul restaurant. Şi iată că şansa îi surâde când Charlotte (voce Jennifer Cody), prietena ei cea mai bună şi fiica unui industriaş bogat, o angajează să pregătească delicatesele pentru balul organizat în cinstea prinţului Naveen (voce Bruno Campos), tocmai sosit în oraş, în speranţa de a-l seduce. Astfel, Tiana ar avea banii pentru a-şi cumpăra spaţiul pentru restaurantul visat, iar Charlotte ar fi cu un pas mai aproape de altar, la braţul unui prinţ, aşa cum speră de pe vremea când asculta fascinată poveşti ce se sfârşeau invariabil cu „Au trăit fericiţi până la adânci bătrâneți”.

Numai că îşi bagă coada Dr. Facilier (voce Keith David, câştigătorul unui premiu Emmy), expert în magie neagră cu relaţii în „lumea de dincolo”, care îl transformă în broscoi pe prinţul de Maldonia și-i dă, în schimb, înfăţişarea acestuia servitorului Lawrence. În timpul balului, Tiana, care poartă o rochie de gală cu diademă a prietenei ei, se lasă convinsă de broscoiul vrăjit să-l sărute, doar-doar steaua în care şi-a pus speranţele îi va împlini dorinţa. Dar, surpriză! Nu numai că Naveen e la fel de broscoi ca înainte, dar i-a căzut victimă vrăjii şi Tiana. Speriaţi, fug în mlaştinile din Louisiana, unde, împreună cu aligatorul cântăreţ Louis şi licuriciul îndrăgostit Ray, o vor căuta pe înţeleapta preoteasă voodoo Mama Odie, singura care i-ar putea ajuta să rupă blestemul. Cum vor lupta cei doi brotăcei şi prietenii lor cu maleficul Dr. Facilier vedem pe DVD şi Blu-ray în animaţia 2D „Prințesa şi broscoiul” – un regal de umor şi muzică pentru toate vârstele, considerat „Cel mai bun film Disney de la Lion King încoace” (Saint Bryan, King-TV (NBC) Seattle) şi „O adevărată încântare, de la început până la sfârşit!” (Richard Corliss, Time).

Din distribuţie mai fac parte Oprah Winfrey, John Goodman, Jennifer Lewis, Terrence Howard, scenariul şi regia sunt semnate de John Musker şi Ron Clements, care au mai creat „Mica Sirenă”, „Aladdin” ș.a., iar coloana sonoră, o combinaţie de jazz, blues şi gospel, îi aparţine compozitorului Randy Newman. Primit cu entuziasm de public şi de critici deopotrivă, filmul a avut încasări de box office de peste 267 milioane USD şi a fost nominalizat la premiile Oscar şi la Globurile de Aur drept cea mai bună animaţie a anului.

Cele 95 de minute ale animaţiei sunt însoţite pe DVD şi Blu-ray de materiale-bonus în exclusivitate: comentariul audio al co-scenariştilor şi regizorilor John Musker şi Ron Clements şi al producătorului Peter del Vecho, scene tăiate, jocuri şi activităţi pentru copii, „Portrete cu prințese”. Acestora li se adaugă, pe Blu-ray, şi altele: “Transformând viața în animație”, “Magie în Bayou: making of”, „Reîntoarcerea la desenul de mână”, “Moștenirea Disney”, “Cea mai nouă prințesă Disney”, „Prințesa și animatorul”, “Evocarea personajului negativ”, „Reîntoarcerea la muzicalul animat” și galerie de imagini. O producție Disney distribuită de Audio Visual România în hypermarketuri și în magazinele de specialitate, precum și pe www.mymovie.ro, la un preț recomandat de 54,9 lei (DVD) și 149,9 lei (Blu-ray). Partener media: revista “Baby”.

Bucuresti, 23.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *