free download 78 travel guides written by experts

Prințesa ghețurilor

Camilla Läckberg
Editura Trei

Bine ați venit în Fjällbacka, o comunitate rurală suedeză, locul unde „nu erai niciodată singur, ceea ce putea fi atât bine, cât și rău. Oamenilor le păsa de vecinii și semenii lor și nu îi scăpau din ochi. Uneori se mergea prea departe…”.

Alexandra Wilker este găsită moartă, înghețată, în cada din casa orașului natal. Descoperirea este făcută de Eilert Berg (cel care avea grijă de casa Alexandrei) și de Erika Falk, o prietenă din copilărie a „prințesei ghețurilor”.

Prințesa ghețurilor

Erika, autoare de biografii, se afla în sat pentru că lucra la o carte. Se retrăsese aici după ce părinții ei muriseră.

Acum trebuie să îi anunțe pe părinții Alexandrei ce s-a întâmplat. Și nu poate rămâne indiferentă. Mama îi spune că Alexandra nu s-ar fi sinucis niciodată.

Chiar dacă Erika și Alexandra nu au vorbit de 25 de ani, Erika investighează moartea prietenei sale din copilărie. Acesta este un prilej de a lucra alături de detectivul Patrik Hedstrom, pe care îl știa, de asemenea, de mulți ani.

Investigația duce la descoperiri ciudate și la un sentiment constant că ceva nu se potrivește. Există însă și o parte bună în toată această poveste. Erika se apropie de Patrik și încep o poveste romantică.

Prințesa ghețurilor este romanul de debut al Camillei Läckberg și primul volum al seriei Fjällbacka. A fost vândut în peste 4 milioane de exemplare și seria este una de succes la nivel mondial.

Personajele sunt atent create, iar alternarea perspectivelor din care este prezentată crima, ritmul ascendent și răsturnările de situație fac ca acest volum să fie citit cu nesaț! “O capodoperă a romanului polițist scandinav.” – Val McDermid

Important de menționat este că romanul transcende granița genului crime și devine și thriller psihologic. Mai mult, el aduce în atenție ce se întâmplă atunci când problemele nu sunt discutate, când încercările dure și acțiunile unora lasă urme adânci, dar ele nu sunt comunicate, ci ascunse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *