metalshow

Prins cu mata-n MAE!

Sub soarele asta mare au aparut doi romani, aflati in Irak, dovediti de SUA ca fiidn pasionati de arta fotografica. Un tun, un tan, o mitraliera. Ei, langa ele. Presedintele Traian Basescu a scaldat-o. N-a stiut. Apoi a stiut dar a uitat sa spuna. Premierul Calin Popescu Tariceanu a stat insa la cutie. Apoi a iesit la rampa, anuntand ca a aflat din presa ce vraji mai fac romanii prin Irak. Nu l-a demis instamtaneu pe Mihai Razvan Ungureanu, asa cum ar fi fost firesc, daca, intr-adevar, acesta nu si-ar fi informat superiorul.

POLITICA

Irakul te ridica, Irakul te coboara

Saptamana trecuta s-a consumat un nou episod bizar, care isi are originea in Irak si in centrul lui pe presedintele Traian Basescu. Precedentul episod a privit „rapirea” jurnalistilor si i-a adus sefului statului o notorietate si o popularitate fara precedent in perioada postrevolutionara. Actialul episod reprezinta unul dintre cele mai mari pericole pentru popularitatea sa, si asa greu incercata, in ciuda sondajelor de opinie super-optimiste, de afacerea „biletelelor”.

Democratie curat comunista. Senatul a numit liderii PCR fete mari!

Fostii lideri PCR, precum si simplii membri ai acestui partid nu vor mai fi asimilati colaboratorilor Securitatoo. Aceasta a fost decizia senatorilor juristi, care au eliminat, la mijlocul saptamanii trecute, un amendament initial aprobat, amendament care ii punea sub incidenta legii pe liderii fostului Partid Comunist.

Geoana vs Basescu. PSD merge pana la capat cu suspendarea

Liderul social-democratilor Mircea Geoana, declara in fiecare zi ca il va suspenda pe presedintele Romaniei, Traian Basescu. Lucrurile au ajuns insa atat de departe cu suspendarea sefului statului, incat este greu de presupus ca PSD va mai bate in retragere, riscand astfel sa pice in derizoriu, in ochii electoratului.

EXTERNE

Rusii intra pe piata Uniunii Europene prin intermediul Malev

Guvernul de la Budapesta a ales compania maghiara AirBridge, un vehicul de investitii al companiei ruse KrasAir, pentru negocierile finale in privatizarea transportului aerian ungar Malev. Miscarea intervine in contextul in care Comisia Europeana critica Moscova pentru refuzul de a-si deschide piata pentru companiile europene in domeniile strategice.

Belgradul respinge in termeni duri planurile ONU pentru Kosovo

„I-am spus domnunlui Ahtisaari ca atat Serbia, cat si eum in calitate de presedite al acestui stat, nu vom accepta niciodata independenta provinciei” a afirmat vinerea trecuta presedintele sarb Boris Tadici in legatura cuplanul propus de reprezentantul special al secretarului general al ONU in legatura cu viitorul regiunii Kosovo.

INVESTIGATII
Ofensiva impotriba serviciilor de informatii

Razboiul anti-Basescu declansat de grupurile de interese din jurul premierului Calin Popescu-Tariceanu, are o componenta tot mai agresiv indreptata impotriva serviilor de informatii si, in consecinta, a securitatii nationale. Dupa ce au esuat, deocamdata, in incercare de a prelua controlul asupra serviciilor secrete, liberalii lui Tariceanu s-au coalizat pentru a decrebiliza conducerile sau activitatea acestor structuri.

INVATAMANT

Scoala paralela cu viata

Lipsa strategiei face greu vizibila finalitatea invatamantului nostru. Rezulta o scoala oficiala paralela cu viata, scoala care genereaza forme substitutive de instruire. Ceea ce va fi cu adevarat folositor mai departe pare sa nu se regasesca in programe si manuale. La nivelul populatiei, scoala e perceputa ca insuficienta, daca nu cumva fara rost. Evaluari internationale arata, la randul lor, ineficienta pregatirii date de scoala romaneasca.

AFACERI

Romania, prinsa in razboiul culturilor modificate genetic

Sa avem sau u culturi modificate genetic? Este una dintre intrbarile pe care Romania trebuia sa si le puna inca inainte de aderarea la Uniunea Europeana si la care raspunsul ar fi trebuit sa vina nu atat ca urmare a cerintelor de aliniere la reglementarile europene, cat mai ales din beneficiile pe care le-ar fi avut de pe urma acestor culturi. Si acesta pentru ca nici la nivel mondial nu s-a ajuns la un punct de vedere unanim recunoscut.

IMOBILIARE
Cum poti face bani din casele altora

Casa de vacanta reprezinta, de multe ori, un motiv in sine de destindere pentru o familie, dar cu putin noroc, poate fi transformata intr-o sursa de venit. O locatie bine aleasa poate aduce proprietarilor, prin inchiriere, sume frumoase pe perioada in care acestia nu locuiesc acolo. In strainatate, pentru asemenea servicii puteti apela chiar la agentiile imobiliare care v-au ajutat sa achizitionati respectiva resedinta de vacanta. Desigur, conra unei taxe.

TENDINTE

Oana Cuzino se intretine dupa o dieta proprie

Medic primar geriatru si doctor in stiinte medicale, Oana Cuzino prezinta emisiunea medicala „Ce se-ntampla doctore?”, difuzata la PRO TV. Este director editorial al revstei cu acelasi nume. Din toaman anului trecut, Oana a reluat emisiunea de life style „Stilul Oana Cuzino”, in calitate de prezentator si realizator. Oana Cuzino-Stern este casatorita de cinci ani si are o fetita, Naomi, care a implinit patru ani la sfarsitul anului trecut.

Bucuresti, 6.2.2007
{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *