free download 78 travel guides written by experts

Principii pentru retele de socializare mai sigure

În 2009, mai multe site-uri de socializare au semnat un acord de auto-reglementare numit „Safer Social Networking principles for the EU " privind importanţa siguranţei on-line a copiilor. La un an după, Comisia Europeană a publicat concluziile evaluării privind punerea în aplicare a acestor principii. Raportul se bazează pe testarea acestor site-uri din perspectiva utilizatorului, pe posibilitatea minorilor de a se proteja împotriva riscurilor existente online prin facilitarea operațiunilor de modificare a setărilor de confidențialitate, blocarea accesului anumitor utilizatori sau ștergerea comentariilor și a informaţiilor nedorite.

Numărul site-urilor care au semnat acest acord este de 25, după cum urmează: Arto, Bebo, Dailymotion, Facebook, Giovani.it, YouTube (Google), Hyves, Xbox Live (Microsoft), Windows Live (Microsoft), MySpace, Nasza-klaza.pl, Netlog , One.lt, Piczo, Ratee, Skyrock, SchülerVZ (VZnet), StudiVZ (VZnet), meinVZ (VZnet), Habbo Hotel (Sulake), Galleria IRC (Sulake), Tuenti, Yahoo! Răspunsuri, Yahoo! Flickr şi Zap. Lu

Potrivit acestui raport majoritatea acestor companii le-au acordat minorilor posibilitatea de a se proteja împotriva riscurilor existente online prin facilitarea operațiunilor de modificare a setărilor de confidențialitate, blocarea accesului anumitor utilizatori sau ștergerea comentariilor sau a informaţiilor nedorite din profilul lor.

Cu toate acestea, mai puțin de jumătate din companiile care gestionează rețele de socializare (40%) întocmesc profiluri ale utilizatorilor sub 18 ani care să fie vizibile, în mod implicit, doar de prietenii acestora și numai o treime dintre acestea au dat curs solicitărilor de ajutor din partea utilizatorilor.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să accesaţi următoarele documente:

– Raport global:
//ec.europa.eu/information_society/activities/social_networking/eu_action/implementation_princip/index_en.htm

– Rapoarte individuale care oferă detalii cu privire la măsurile de siguranţă ale fiecărui site testat.
//ec.europa.eu/information_society/activities/social_networking/eu_action/implementation_princip/index_en.htm

Bucuresti, 12.02.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *