free download 78 travel guides written by experts

Principele Radu al Romaniei in dialog cu Nicolae Dragusin, la Editura Polirom

Editura Polirom publica volumul Altfel. Legamantul noii generatii regale al Principelui Radu al Romaniei in dialog cu Nicolae Dragusin.

Dialogurile incluse in acest volum au fost initiate in 2006 si se desfasoara pe o perioada de trei ani. Pe parcursul lor sint evocate marile cotituri istorice care au influentat soarta Romaniei, subliniindu-se insemnatatea contributiilor aduse intereselor tarii de catre Casa Regala a Romaniei, ajunsa acum la a cincea generatie. De asemenea, interlocutorii realizeaza o analiza a situatiei actuale a tarii, care, in conditiile aderarii la NATO si Uniunea Europeana, experimenteaza binefacerile democratiei si libertatilor aducatoare de prosperitate, concomitent insa cu o seama de efecte colaterale: neajunsurile instrainarii, fragilizarea psihologica si afectiva a societatii, umilirea si manipularea oamenilor.

„Cartea a fost conceputa sub semnul unei aniversari faste: implinirea a o suta patruzeci de ani de la primii pasi ai Romaniei moderne”, subliniaza Andrei Brezianu in „Cuvint inainte”.

Principele Radu al Romaniei motiveaza aparitia acestui volum in nota introductiva: „Am acceptat ideea de a face o carte de dialoguri nu pentru ca am impresia ca experienta mea publica merita intervievata intr-o carte. Am facut acest pas pentru ca a cincea generatie a Familiei Regale, adica cea reprezentata de principesa Margareta, are nevoie sa fie cunoscuta si sa-si faca limpezita pozitia fata de Romania. Dialogul cu un reprezentant al foarte tinerei generatii poate fi o buna ocazie de a da raspunsul potrivit la intrebarea potrivita.”

Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei a sustinut peste doua sute cincizeci de conferinte despre Romania in tara, precum si in Austria, Azerbaidjan, Belgia, Canada, Croatia, Egipt, Elvetia, Emiratele Arabe Unite, Estonia, Finlanda, Franta, Georgia, Germania, India, Iordania, Irlanda, Italia, Japonia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Maroc, Moldova, Olanda, Polonia, Senegal, Slovacia, Slovenia, Statele Unite, Suedia, Thailanda, Turcia si Ungaria.  Principesa Margareta si Principele Radu promoveaza interesele Romaniei prin proiectele desfasurate in tara si in strainatate.

Sub semnatura Principelui Radu au aparut la Polirom: Europa din noi (2005) si Biblioteca in flacari (2007).

Nicolae Dragusin a publicat volumul Dialoguri pentru viitor (2004) si a contribuit in calitate de coautor la antologii de lucrari stiintifice. A semnat peste 60 de articole, studii, interviuri si recenzii de carte in Dilema Veche, Romania libera (suplimentul „Aldine”), Sfera politicii, Memoria – revista gindirii arestate. Din 1999 pina in prezent a obtinut 18 premii la concursuri de eseuri si sesiuni de comunicari stiintifice pentru studenti. In 2002 a primit „Diploma de onoare” a Fundatiei Memento din Timisoara.

Bucuresti, 21.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *