Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

PRIN PROGRAMUL «VREAU SA STIU»

ELEVII VOR INCEPE SA INVETE CUM POT SA TRAIASCA MAI BINE SI MAI SANATOS

Junior Achievement Romania lanseaza in Romania, programul international „VREAU SA STIU”. Primul modul al acestui program – „Mananc sanatos”, destinat elevilor de 9-13 ani, este finantat de compania VEL PITAR.

Programul va oferi tinerei generatii module flexibile si atractive de studiu la clasa, prin care elevii se vor familiariza inca de pe bancile scolii cu probleme curente ale comunitatii, economiei si resurselor, pentru a deprinde un mod de viata sanatos si eficient. Programul se desfasoara in cadrul orelor de curs si este sustinut de cadrele didactice cu ajutorul consultantilor JA si al invitatilor de specialitate din compania Vel Pitar. Prin temele abordate, faciliteaza accesul elevilor dar si al adultilor, invatatorilor, profesorilor, parintilor, la problemele curente ale comunitatii si lumii economice de dincolo de bancile scolii.
In prima etapa, datorita sprijinului financiar al companiei VEL PITAR, modulul MANANC SANATOS se va desfasura intr-o serie de scoli din judetele: Bucuresti, Brasov, Cluj, Iasi si Valcea, peste 1500 de elevi de 9-13 ani beneficiind de materiale gratuite si asistenta pentru desfasurarea lui.

“Vel Pitar este o companie responsabila social, implicata in actiuni care ajuta la educarea copiilor si tinerilor, la educarea acelora care, peste cativa ani, vor fi in locul nostru si vor lucra intr-o tara din marea familie europeana. Copiii au nevoie de astfel de programe care ii ajuta sa cunoasca mai bine lumea in care traiesc, pentru ca atunci cand devin adulti sa poata lua cele mai portivite decizii pentru ei si societate”, declara Mona Tufeanu, Coordonator PR Vel Pitar.

“Fiind un nou program JA tip “learning by doing”, cu siguranta va fi o experienta interesanta si utila pentru elevi si cadre didactice si rezultatele se vor vedea curand. Elevii trebuie sa invete de pe bancile scolii care sunt problemele comunitatii, sa deprinda un mod de viata eficient si sanatos, sa invete sa lucreze in echipa si sa priveasca mult mai atent si in cunostinta de cauza la produse, etichete, cumparaturi. De asemenea, prin interactiunea cu consultanti din companii vor avea ocazia sa cunoasca nu doar continutul programului, la scoala, ci si modele de angajati si profesionisti” spune Stefania E. Popp, Director Executiv, Junior Achievement Romania.

SC Vel Pitar SA este liderul pietei romanesti pe produse de panificatie si un jucator important in domeniul productiei si distributiei de specialitati, biscuiti si napolitane, paste fainoase, specialitati de cofetarie si patiserie si produse de morarit. In prezent, Vel Pitar detine centre de productie in 10 judete ale tarii (Valcea, Bucuresti, Arges, Cluj, Galati, Iasi, Gorj, Olt, Brasov si Giurgiu), are ca partener de grup Societatea Libertatea din Bucuresti si detine o retea proprie de magazine care cuprinde 170 de unitati. Calitatea foarte buna a produselor, masurile de siguranta alimentara pe care le respecta, ingredientele atent selectionate si sanatoase care sunt folosite la realizarea lor, au castigat increderea consumatorilor din toata tara, astfel incat peste 1,5 milioane clienti cumpara zilnic produse Vel Pitar.

Junior Achievement Romania face parte din Junior Achievement Worldwide, US si Junior Achievement – Young Enterprise, Europe. JA Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, pune gratuit la dispozitia scolilor si universitatilor din Romania programe economice de tip “learning by doing”, sustinute financiar de comunitatea de afaceri. Toate programele Junior Achievement Romania sunt disponibile, traduse si adaptate contextului romanesc. Peste 340.000 de elevi si studenti romani din 890 de scoli si 162 de orase au urmat programele noastre pana in prezent. JA Romania ofera scolilor care implementeaza ca optional programele sale, training-uri, materiale si suport tehnic. Elevii si studentii romani, beneficiari ai burselor „Junior Achievers”, participa anual la conferinte, competitii si targuri internationale. Detalii suplimentare se pot gasi la www.jar.ro.

Bucuresti, 12.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *