free download 78 travel guides written by experts

Prin munca voluntarilor Lafarge

pe şantierele Habitat,

16 familii defavorizate din judeţul Argeş vor avea casă nouă

În cadrul parteneriatului dintre Lafarge şi Asociaţia Habitat for Humanity România, a cincea echipă de angajaţi Lafarge lucrează voluntar în această săptămâna pe şantierul, de această dată, din localitatea Oarja (Judeţul Argeş), alături de familiile în nevoie care vor beneficia de o locuinţă Habitat. Cei 10 voluntari – angajaţi provenind de la societăţile Grupului din România – vor realiza în 250 ore-muncă compartimentarile interioare şi lucrările de plafoane la cele 16 apartamente, utilizând ca materiale şi echipamente produse donate pentru acelaşi scop.

Cu aproape 250 metri pătraţi de placă de gips-carton, sisteme şi profile asociate montajului acesteia, confortul şi estetica locuinţelor realizate va fi mult îmbunătăţită, dar costul caselor va respecta criteriile Habitat: SDA=simplă, decentă, accesibilă ca preţ.

Cei 10 angajaţi Lafarge vor asigura prin prestaţia în muncă voluntară punerea în operă a materialelor pe care ei înşişi le produc, testându-le totodată la implementarea proiectului. Ei se alătură astfel celor 50 de colegi din România şi din Europa care au muncit până în prezent pe şantierele Habitat, totalizând 1500 ore de muncă, din anul 2003, de când parteneriatul pe termen mediu dintre cele două organizaţii a fost parafat.

Pe perioada celor 5 ani de parteneriat, societăţile Lafarge acordă nu numai un important sprijin în materiale de construcţii, dar participă efectiv la construirea sau renovarea locuinţelor, cu echipe de voluntari constituite din colaboratori de la toate nivelurile manageriale şi operaţionale, promovând prin exemplul lor responsabilitatea civică şi voluntariatul personal şi organizaţional.

„Habitat este un partener credibil pentru Lafarge, o organizaţie care creşte – asemeni nouă – pe coordonatele dezvoltării durabile. Suntem bucuroşi că acest parteneriat natural capătă valenţe reale: materialele şi echipele noastre ameliorează viaţa unora dintre semenii noştri, iar conceptul responsabilităţii sociale devine palpabil prin implementarea efectivă şi prin implicarea directă a colaboratorilor noştri”, a declarat Sebastian Popescu, Director General al Lafarge Arcom Gips.

La 10 iulie 2003 societăţile Lafarge şi Habitat for Humanity România anunţau încheierea unui parteneriat pe 5 ani, care formaliza angajamentul Lafarge de a contribui la construirea şi renovarea de case în oraşele unde există filiale Habitat, cu scopul de a asigura familiilor cu venituri mici o locuinţă sigură şi decentă.

În 2005 Grupul Lafarge şi Habitat for Humanity International au parafat un parteneriat global privind sprijinirea proiectelor de eliminare a locuirii sărăcăcioase în ţările în care cele două organizaţii desfăşoară activităţi. Parteneriatul din 2003 încheiat în România a fost – am putea spune – precursorul parteneriatului global, un exemplu şi o practică bună, care se doreşte a fi extinsă în cât mai multe locuri unde este nevoie de case simple, decente şi accesibile ca preţ.

Bucuresti, 2.06.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *