free download 78 travel guides written by experts

Primul sistem home cinema 3D Full HD Panasonic, din aprilie si in Romania

Panasonic comercializează în America, începând de ieri, sisteme home cinema Full HD 3D, disponibile în exclusivitate în reţeaua de magazine americane Best Buy.

În luna aprilie, Panasonic va fi primul producător care va aduce pe piaţa din România noile produse 3D: plasme şi Blu-ray player-e 3D Full HD. Totodata, Panasonic va fi şi singurul producător care are disponibilă tehnologia 3D Full HD.

Noua serie de plasme VIERA 3D Full HD şi playere Blu-ray 3D va aduce o experienţă inedită consumatorilor casnici, aceştia putând viziona acasă filme sau chiar transmisiuni TV 3D la o calitate ce rivalizează cu cea din cinematografele 3D.

Imaginile redate pentru fiecare ochi au o rezoluţie de 1080p, tehnologia Panasonic Full HD 3D oferind consumatorilor cea mai bogată experienţă vizuală în confortul propriei locuinţe. Pentru a se bucura de experienţa 3D, utilizatorii vor avea nevoie de o pereche de ochelari speciali, foarte uşori, care se pot folosi chiar şi peste ochelarii de vedere.

Noile echipamente pot reda şi conţinut 2D la calitate Full HD (la o rezoluţie de 1080p).

“Televizoarele au evoluat succesiv de la alb-negru la color şi apoi la HD. Experienţa 3D este însă ultima frontieră pe care Panasonic a cucerit-o”, spune Bob Perry, Sevior Vice President la Panasonic Consumer Electronics Company. “Best Buy s-a dovedit a fi un partener proactiv şi foarte important în aducerea experienţei 3D în locuinţele consumatorilor din Statele Unite şi suntem bucuroşi că am reuşit să punem împreună această piatră de hotar în istoria TV”, continuă oficialul.

“Cererea pentru televizoare 3D este încă la început”, spune Michael Vitelli, preşedinte pentru piaţa americană la Best Buy. “Compania noastră deţine în acest moment o poziţie unică în promovarea unei noi experienţe în rândul consumatorilor americani şi suntem încântaţi că, prin parteneriatul cu Panasonic, suntem primul lanţ de magazine care oferă această nouă soluţie 3D integrată”, adaugă oficialul.

Preţul la care întreaga soluţie 3D este comercializată în Statele Unite se ridică la 2.899,99 USD. Sistemul home cinema este format dintr-o plasmă VIERA VT20 HDTV cu diagonala de 50 inch, o pereche de ochelari Panasonic 3D Active Shutter Lens Eyewear şi un player Panasonic Blu-ray 3D (model BDT300). Cumpărătorii care doresc să achiziţioneze o pereche suplimentară de ochelari o pot face contra cost, în Statele Unite preţul acestora fiind de 149,95 USD. Componentele individuale ale sistemului home cinema vor fi comercializate şi separat.

În ce priveşte preţurile de comercializare ale produselor în România, oficialii Panasonic  spun că vor fi asemănătoare celor din State şi că vor fluctua doar în funcţie de paritatea dolar- euro.

VT20 este un model comercializat în Statele Unite exclusiv prin Best Buy şi este echivalent cu plasma VT25 care a fost votată “Best of Show” la ediţia din acest an a târgului de produse electronice Consumer Electronics Show. BDT300 este, de asemenea, un model exclusiv Best Buy şi este echivalent cu BDT350 ce a primit în cadrul aceluiaşi eveniment premiul pentru inovaţie din partea Consumer Electronics Association.

În afara plasmei cu diagonala de 50 inch, Panasonic Full HD 3D Home Theater System va fi comercializat şi cu plasme cu digonala de 54 inch, 58 inch şi 65 inch, la preţuri ce vor fi anunţate ulterior.

Pentru reproducerea imaginilor 3D, noile ecrane utilizează metoda redării secvenţiale de cadre Full HD x 2, imaginile fiind alternate cadru cu cadru, atât pentru ochiul stâng cât şi pentru cel drept, la rezoluţie full HD (1.900 x 1.080 pixeli). Utilizând aceeaşi metodă pe care o folosesc studiourile de la Hollywood pentru producerea de filme 3D, noile ecrane cu plasmă 3D Full HD pot reproduce cu acurateţe maximă imaginile create până acum numai pentru cinematografe.

Playerul Blu-ray 3D încorporează tehnologii de ultimă oră, proprietare Panasonic, graţie chip-ului UniPhier LSI ce permite echipamentului să proceseze cantităţi mari de date pentru redarea imaginilor Full HD 3D cu rezoluţia de 1920 x 1080. Adaptive Chroma Upsampling asigură redarea fidelă a culorilor şi toate formatele DVD sunt convertite la rezoluţia de 1080p.

Produsele Panasonic Full HD 3D îndeplinesc specificaţiile standardului Blu-ray 3DTM recent anunţat. Standardul a fost elaborat în urma eforturilor depuse de către marile studiouri de producţie cinmetografică şi producătorii de echipamente electronice pentru a aduce în locuinţele consumatorilor individuali experienţa inedită a vizionării conţinutului video 3D de pe discuri Blu-ray.

În ianuarie, DIRECTV şi Panasonic au anunţat încheierea unei alianţe strategice pentru furnizarea de servicii de televiziune 3D în locuinţele a milioane de telespectatori americani. Canalele HD 3D ale DIRECTV, sponsorizate de Panasonic, vor oferi în regim 24/7 filme 3D şi în regim pay-per-view programe cu filme, documentare, evenimente sportive, concerte şi alte genuri de conţinut. Pentru a sărbători lansarea noului sistem home cinema Panasonic Full HD 3D, DIRECTV oferă un an de abonament gratuit la serviciile sale primului client care achizionează sistemul din magazinele Best Buy. Serviciile DIRECTV 3D vor fi disponibile din iunie 2010.

Pentru a populariza soluţiile Full HD 3D, Panasonic va lansa săptămâna viitoare un turneu prin 15 oraşe mari din Statele Unite, Panasonic Touch the Future. Turneul va debuta cu acţiuni simultane la New York, Chicago şi Los Angeles pe 15 martie, urmând apoi a avea loc evenimente similare în celelalte 12 localităţi, până la finalul lunii aprilie.

Pentru mai multe informaţii despite tehnologiile Panasonic Full HD 3D, vizitaţi: www.panasonic.com/3D.

Secausus, SUA – Bucuresti, 12.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *