free download 78 travel guides written by experts

Primul recital cu vioara Stradivarius Elder-Voicu la Sala Radio

Violonistul Alexandru Tomescu va sustine sambata, 8 decembrie, ora 18.00, primul recital pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, la Sala de Concerte „Mihail Jora” a Societatii Romane de Radiodifuziune. Vioara a intrat in posesia lui Alexandru Tomescu vineri, 23 noiembrie, fiind castigata de acesta in urma concursului organizat in cadrul Festivalului International „George Enescu” de Ministerul Culturii si Cultelor. Concertul va fi difuzat in direct, in exclusivitate, de Radio Romania Cultural, dar poate fi ascultat si pe Internet, pe www.cultural.srr.ro Alexandru Tomescu, solist al orchestrelor Radio Romania, are in palmaresul sau peste 26 de premii obtinute la concursuri internationale si peste 180 de recitaluri si concerte in tara si in strainatate.

Construita in 1702, vioara ce astazi poarta numele de Stradivarius Elder-Voicu a fost achizitionata in 1956 pentru Ion Voicu din ordinul lui Gheorghe Gheorghiu-Dej. Vioara nu a mai fost folosita pe scenele de concert din 1997.

Pentru anul viitor, Alexandru Tomescu doreste organizarea unui turneu in tara si realizarea unui CD, astfel incat fiecare meloman sa se poata bucura de sunetul pretiosului instrument. Vioara se afla in posesia cunoscutului violonist Alexandru Tomescu pentru o perioada de 5 ani.

Bucuresti, 4.12.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *