Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Primul proiect de colectare selectiva din sectorul HORECA

Proiectul de colectare selectivă Linked to Green iniţiat de Young Professionals Club şi dezvoltat cu sprijinul Ambasadei SUA la Bucureşti şi-a anunţat rezultatele în cadrul unei conferinţe de presă organizate la hotel Novotel.

Programul Linked to Green a debutat printr-un proiect-pilot derulat în perioada noiembrie 2009-iunie 2010 în Bucureşti, propunându-şi crearea unei legături între locaţiile HORECA şi companiile de colectare. Proiectul a fost dezvoltat în parteneriat cu Eco-Rom Ambalaje şi Remat Holding, fiind primul proiect de colectare selectivă a desseurilor din ambalaje adresat sectorului HORECA. Linked to Green a beneficiat de sprijinul a peste 20 de parteneri din domenii diferite de activitate.

În cele 4 luni de derulare a proiectului-pilot, peste 22 de locaţii HORECA au fost implicate în proiect încercând colectarea selectivă a ambalajelor, iar o parte dintre ele au decis să continue contractul încheiat cu compania de colectare selectiva.

Totodată, au fost acordate două premii locaţiilor participante la programul Linked to Green. Diploma pentru “Cea mai Implicată locaţie” a fost acordată cafenelei Green Hours, pentru cea mai mare implicare în proiect, iar diploma pentru “Cea mai Linked to Green locaţie” a revenit Lăptăriei lui Enache, pentru cea mai mare cantitate de deşeuri colectate selectiv.

“Prin intermediul acestui proiect am încercat să educăm două categorii diferite de public: angajaţii locaţiilor HORECA şi clienţii locațiilor, ambele categorii fiind în egală măsură mesageri ai proiectului către publicul larg. În cele 4 luni de implementare am descoperit cât este de greu să schimbi o mentalitate, dar şi cât este de plăcut atunci când strădaniile îţi sunt răsplătite. Situaţiile cu care ne-am confruntat pe parcursul proiectului au fost dintre cele mai diverse, de la companiile care au acceptat cu entuziasm, la cele care au privit cu reticenţă sau neîncredere implicarea în proiect. După acest proiect pilot, putem spune că, deși sistemul colectării selective în segmentul HORECA este in faza incipientă, “Linked to Green” a demonstrat că este nevoie doar de puțină bunavoință pentru a fi implementat un astfel de program, iar sprijinul autoritatilor ne-ar putea ajuta să îl extindem la nivel național”, a declarat Dragoş Barbălată, preşedinte Young Professionals Club.

Bucuresti, 30.06.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.