metalshow

Primul eveniment R.I.S.E in Romania – Romanian Industries Sales Expertise

Aseara a avut loc, pentru prima oara in Romania, evenimentul R.I.S.E (Romanian Industries Sales Expertise) realizat cu sustinerea Salestrust.eu Romania si ISMM UK (Institute of Sales and Marketing Management) din Marea Britanie, cel mai mare corp profesional de vanzari din lume.

Cu ocazia evenimentului, peste 70 de profesionisti de vanzari de top din Romania, din peste 30 de companii nationale si multinationale, s-au reunit in cadrul Maison 13 in Bucuresti.


 “R.I.S.E este pentru noi inca un vis devenit realitate. In ideologia occidentala, profesionistul de vanzari care are success al zilelor noastre nu mai vinde toata viata acelasi tip de produs, nu mai opereaza in aceeasi industrie pe viata. Dorim, prin evenimentele R.I.S.E si alte activitati conexe comunitatii de vanzari, sa apropiem industriile si sa cream un mediu propice dezvoltarii multi-industriale a oamenilor de vanzari din Romania, pentru a deveni astfel mai creativi, mai valorosi si astfel mai apreciati, aducand o valoare reala si usor vizibila consumatorului final. Povestile industriilor sunt toate diferite, povestile oamenilor sunt toate diferite, meseria de vanzari este una singura.” a declarat Madalina Vechiu, Director General al Salestrust.eu in Romania in deschiderea R.I.S.E.


Formatul evenimentului este unul inedit dupa conceptul alternativ “Cartea Vie”. Fiecare vorbitor a prezentat pe scurt specificul industriei sale pentru intreaga audienta, urmand ca in partea a doua fiecare dintre ei sa conduca discutiile de la o masa privata de numai 6-8 persoane.


Dintre vorbitorii la acest eveniment Directori in Vanzari, talente representative pentru comunitatea de vanzari:
· IT&C, Oracle, Cristiana Stanciu, ISMM 6, Director Vanzari CEE, Rusia si Ucraina
· Pharma, Servier Pharma, Cristina Radoi, ISMM 6, Director National de Vanzari
· Construction, Carmen Moldovanu, ISMM 5, Director Vanzari Proiecte Cheie de Infrastructura
· Antreprenori, Benefit, Stelian Bogza, ISMM 5, Fondator si CEO Benefit
· Financial Advisory, Mazars, Vasile Andrian, ISMM 5, Partener
· Telecomunicatii, Orange, Laura Piscan, Director National de Vanzari Retail
· Banking, Garanti Bank, Ioana Savu, Director Vanzari
· Energy, Atam, Adriana Marina, CEO
· Oil & Gas, Confidential Guest
· Media & Advertising, Reprezentant al Google, Cristian Ignat, CEO si Fondator Canopy.

“Sunt 3 lucruri pe care le consider vitale in vanzari: adaptabilitatea, a face mereu putin mai mult raportat la asteptari si oamenii, neaparat oamenii. Procesul de vanzari in industria IT este similar cu multe industrii, iar partea tehnica in IT se invata destul de repede 3-6 luni.” A declarat Cristiana Stanciu, Director de Vanzari Oracle Rusia si CEE, certificata international in vanzari ISMM nivelul 6.

“Mi-a placut foarte mult modul in care vindea o tanara intr-o florarie si am angajat-o la Benefit, platforma online de beneficii flexibile pentru angajati, iar astazi a devenit Customer Service Manager si unul dintre cei mai apreciati oameni din companie. Consider ca RISE este probabil cea mai buna idee de pana acum legat de activitatile practice ale comunitatii de vanzari, pentru ca rezolva o nevoie de care oamenii din comunitate nu erau constienti la prima vedere: aceea de a da mai departe informatii si exemple personale si de a se dezvolta, prin simple intrebari, impreuna cu cei care fac acelasi lucruri cu tine” a declarat Stelian Bogza, Co-fondator si CCO Benefit, iar inainte Business Development Manager in Citibank si Western Union.

“Conduc o forta de vanzari de peste 710 de oameni. La acest grad de complexitate misiunea mea devine aceea de a crea o cultura de vanzari. In acelasi timp, cred foarte mult in cei 2 indicatori de activitate: pipeline (palnia de prospecti) si rata de conversie. Unul nu poate functiona eficient fara celalalt. De asemenea, in Telecom, fiind un business atat de dinamic, este important sa iti formezi o echipa de incredere, unde toti actioneaza in aceeasi directie, spre acelasi obiectiv.” a declarat Laura Piscan, Director Vanzari Retail Orange.

“Cred ca in Rolul de Coordonator de Vanzari, am contribuit prin instalarea unui scop mai inalt, al unui tel concret al echipei, peste activitatile zilnice de rutina. Ne intorceam de la o intalnire in care ne-a fost refuzata propunerea si eram cu totii destul de dezamagiti pana cand colegii mei, eram 4 in masina, s-au inveselit deodata cand au zarit un interchange la intrarea pe autostrada si au spus “Lasa Carmen, uite vezi aceasta intersectie, am contribuit si noi la construirea ei!”, a declarat Carmen Moldovanu, Coordonator  Proiecte Cheie de Infrastructura.

“La inceput am fost redactor sef si director al “Revistei de cartier” apoi am trecut prin multe domenii de la retele de telecom pana la programare pentru multi-industrii, si iata astazi fondatorul unui agentii de online media&advertising. Ceea ce cred eu este ca tocmai aceste transformari prin care am trecut mi-au modelat modul de a gandi si de a intelege mai bine oamenii si nevoile lor reale. Cred in transformare si de aceea cred in idea ca oamenii de vanzari ar putea beneficia de informatia din mai multe industrii la modul real” a declarat Cristian Ignat, Canopy, reprezentant al Google la R.I.S.E 2016.

Salestrust.eu reprezinta ISMM (Institute of Sales and Marketing Management) in Romania din 2012 si dezvolta in paralel comunitatea profesionala de vanzari din Romania ajunsa in prezent la peste 1,000 de membrii. Activitatile comunitatii au scopul de a dezvolta profesia la standarde internationale si de a sustine interesele si valorile profesionistului in vanzari la nivel de individ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *