free download 78 travel guides written by experts

Primul „Drum spre celebritate” isi prezinta laureatii

In paralel cu desfasurarea celei de-a doua editii a concursului „Drumul spre celebritate” la Mogosoaia, in perioada ianuarie – iunie 2011, prima editie a ajuns la actul final – concertul laureatilor Concursului „Drumul spre celebritate” editia I, la care va invitam miercuri, 16 februarie 2011, de la ora 19.00, la Sala Radio.

Clarinetistul Ioan Radu Grelus, violoncelistul Octavian Alin Lup si de Cvartetul Eufonia vor interpreta, alaturi de Orchestra de Camera Radio, Concertul in la minor pentru cvartet de coarde si orchestra, op. 131 de L. Spohr, Concertul in re major pentru violoncel si orchestra op 101 de J. Haydn si Concertul in la major pentru clarinet si orchestra K. 622 de W. A. Mozart. Dirijor Cristian Brancusi.

Ioan Radu Grelus este elev in clasa a XI-a la Liceul de arta Sibiu si studiaza cu profesorul Florin Grelus (tatal sau), clarinetist in orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu. Pana in prezent, tanarul clarinetist Ioan Radu Grelus a fost solicitat sa participe la turneele de concerte efectuate de orchestrele Filarmonicilor „Gheorghe Dima” Brasov in Italia (2008) si cel al Filarmonicii din Sibiu in Italia si Franta (2009).

Octavian Alin Lup urmeaza cursurile de studii aprofundate ale Conservatorului National Superior de Muzica si Dans din Paris. Pe parcursul anilor de studii a participat la cursurile de maiestrie sustinute de celebrii violoncelisti si profesori Roland Pidoux, Xavier Phillips, Marin Cazacu, Antoine Lederlin, Erkki Lahesmaa, Lazlo Fenyo, David Pia, Alvaro Huertas.

Din anul 2007 este membru al cvartetului „Cellissimo” alaturi de binecunoscutii violoncelisti Marin Cazacu, Alexandra Gutu si Razvan Suma.

Cvartetul Eufonia a luat fiinta in 2008, in clasa prof. Grigore Botar din cadrul Academiei de muzica „Gh. Dima” Cluj-Napoca. Este alcatuit din Rares Munthiu – vioara, Remus Gaspar – vioara, Mihai Dumitru Osvat – viola si Flaminia Nastai – violoncel.

Prima etapa a Concursului „Drumul spre celebritate” a avut loc in perioada 9 ianuarie – 5 iunie 2010, la Palatul Mogosoaia, si a cuprins 11 etape dedicate cate unui instrument sau grup de instrumente si finala. La cele 11 etape au asistat peste 900 de elevi de la 13 scoli si licee din Bucuresti si Mogosoaia. Acesti elevi au avut drept de vot si au ales impreuna cu un juriu profesionist castigatorii etapelor – finalistii.

Organizat de Radio Romania Cultural, Redactia Muzicala, Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, ExcesMusic prin programul "Oportunitati la tine acasa", finantat de Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania si Clubul Rotary Bucuresti, concursul „Drumul spre celebritate” urmareste promovarea tinerilor muzicieni talentati, dar si crearea si educarea unui nou public de muzica clasica. Anul acesta, se desfasoara in perioada 15 ianuarie – 7 mai 2011.

Biletele se gasesc la Casa de Bilete a Salii Radio (Str. Gral Berthelot nr. 60 – 64, sector 1) si prin reteaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro.

Concert organizat in colaborare cu Radio Romania Cultural si Redactia Muzicala.

Bucuresti, 14.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *