Shadow

Primul an acasă cu bebe. Sfaturi și soluții pentru cele mai frecvente provocări

Adaptarea la viața alături de bebe poate dura câteva luni sau chiar un an. Este o perioadă frumoasă, dar plină de provocări, având în vedere că poate fi destul de greu să ții pasul cu evoluțiile din fiecare clipă pe care le face copilul tău.

Responsabilitățile de părinte vor fi cea mai importantă preocupare a ta, iar clipele de liniște, în care te vei putea bucura cu adevărat de minunea de lângă tine, pot fi destul de rare. Există câteva provocări majore cu care te vei confrunta în primul an, dar care nu te vor solicita foarte mult dacă vei ști exact cum să le abordezi. Am pregătit un articol interesant, care să te pregătească pentru momentele mai dificile, caracterizate, în special, de multe lacrimi și nopți nedormite.

primul an din viata bebelusului

sursa foto

Cu toate acestea, alegerea obiectelor necesare, cum ar fi suzeta sau ursulețul care se poate încălzi îți vor ușura destul de mult sarcinile. De asemenea, alege scaunul de masa potrivit pentru bebe, astfel încât diversificarea să fie un proces blând, de care să vă bucurați împreună.

Căderea buricului

Atunci când se naște copilul, cordonul ombilical este tăiat și va rămâne doar o mică bucățică ce va cădea natural. Perioada în care este cel mai probabil să cadă buricul, este cuprinsă între 5 și 15 zile de la naștere, iar tot ce trebuie să faci este să păstrezi zona curată și uscată, iar ea se va vindeca de la sine. Nu trebuie să te temi de modul în care arată buricul înainte să cadă, deoarece zona nu conține terminații nervoase, așa că bebe nu simte absolut nicio durere. Cu toate acestea, vorbește cu medicul pediatru dacă ți se pare că zona este inflamată, roșie sau colectează puroi.

Primii pași

Cei mai mulți dintre bebeluși reușesc să facă primii pași între 9 și 15 luni. Vârsta de un an este ideală pentru ca cel mic să dezvolte abilitățile motorii necesare pentru mers, care includ coordonarea, echilibrul și forța musculară. Primii pași ai bebelușului vor putea fi admirați la câteva zile după ce reușește să stea singur în picioare. Cu toate acestea, va dura ceva până va învăța să se deplaseze în poziție verticală, iar antrenamentul include și multe căzături în funduleț. Un bebeluș plin de energie va reuși mai rapid să străbată distanțe importante din cameră, în timp ce unul mai precaut poate avea nevoie de mai mult timp pentru a se convinge că nu este niciun pericol atunci când merge în două picioare.

Diversificarea

Împlinirea vârstei de 6 luni este momentul în care copilul tău este pregătit să înceapă să mănânce alimente solide. Aceste alimente includ cereale pentru sugari, legume și fructe, carne, iaurt, brânză de vaci, etc. În paralel cu începerea diversificării, bebe trebuie să consume în continuare cantitatea obișnuită de lapte, de preferat matern, timp de câteva luni. Mâncarea solidă reprezintă un supliment și nu un înlocuitor pentru lapte.

Creșterea dințișorilor

Bebelușilor încep să le crească dinții în jurul vârstei de 6 luni și durează până la aproximativ 12 luni. Apariția dinților provoacă stări de disconfort și nervozitate, iar apariția fiecărui dinte durează aproximativ 8 zile. Pe lângă inflamarea neplăcută și dureroasă, spargerea gingiei va duce la multă suferință manifestată prin plânsete și nopți nedormite. Copiii se manifestă diferit în timpul dentiției, iar unii părinți au menționat, pe lângă iritabilitate și pierderea poftei de mâncare și simptome mai grave, cum sunt febra, diareea sau vărsăturile. Dacă aceste manifestări durează perioade mai lungi, se poată să aibă o altă cauză decât erupția dinților.

Colicile

Aproape un sfert dintre nou născuți sunt afectați de colici, în general de la vârsta de 6 săptămâni și până la împlinirea vârstei de 6 luni. Este vorba despre o perioadă grea pentru toată lumea, cu plânsete prelungite, fără motive evidente. Colicile sunt dureri de burtică, ce pot fi ameliorate cu masaje blânde sau cu ajutorul compreselor calde.

Îngrijirea unui copil este foarte obositoare, dar și bucuriile sunt pe măsură. Fii alături de copilul tău în fiecare clipă și după doar 2 luni, îi vei putea vedea primul zâmbet, care va șterge toată oboseala nopților nedormite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.