free download 78 travel guides written by experts

Primul ajutor pentru animalele de la Zoo afectate de conflictul din Libia

Echipa de interventie rapida a fundatiei VIER PFOTEN International a fost prima care a ajuns, saptamana trecuta, la gradina zoologica din Tripoli, ca raspuns la apelul international pentru salvarea celor peste 700 de animale de aici care au fost abandonate si traumatizate in urma conflictului din Libia.

Echipa de interventie este compusa din specialisti dedicati ai VIER PFOTEN si este insotita de Jeremy Mansfield, cea mai cunoscuta si premiata personalitate a radioului din Africa de Sud si nepot onorific al fostului presedinte Nelson Mandela.

Ultimele stiri TV difuzate la nivel international prezentau imagini cu animalele in stare de letargie si grav suferinde din cauza lipsei de apa si hrana. VIER PFOTEN va interveni pentru salvarea lor colaborand cu mai multe organizatii si voluntari pentru a asigura un sistem continuu de hranire si asistenta medicala pentru animale.

Razboiul civil din Libia a continuat de la inceputul anului si pana astazi. Gradina zoologica din Tripoli a fost abandonata dupa ce fortele rebele s-au apropiat de zona acesteia, iar animalele au fost complet uitate.

“Am facut o evaluare a tuturor animalelor pentru a determina care sunt cele mai mari prioritati si care sunt nevoile lor individuale”, a aratat Dr Amir Khalil, liderul proiectului de interventie de urgenta al VIER PFOTEN. Stocurile de vaccinuri, compromise dupa defectarea sistemelor de refrigerare, au fost reintregite joi, 8 septembrie, de catre organizatie.

“Vom porni implementarea unui sistem de asistenta medicala, de intremare si hranire, vizand pentru inceput 32 de pradatori. Va trebui totodata sa gasim foarte urgent o sursa de hrana pentru antilope”, a spus Dr Khalil.

In urmatoarele saptamani, echipa va depune eforturi pentru a asigura un flux continuu de provizii pentru ingrijirea animalelor si va oferi personalului de la Zoo consiliere de specialitate si sedinte de training.

“VIER PFOTEN are nevoie de sprijin si asistenta pentru a ingriji aceste victime ale razboiului”, a lansat un apel Dr Khali. “Animalele nu pot fugi si nu se pot refugia in alte tari – sunt inchise in custi, iar suferintele lor sunt atroce”. In spatele sau, un tigru isi mesteca propria coada, facand ca apelul sa aiba un si mai mare impact.

Nu este prima oara cand VIER PFOTEN ofera ajutor de urgenta animalelor in suferinta din Orientul Mijlociu. Organizatia a ajutat sa supravietuiasca sute de animale parasite in timpul revoltelor din Egipt, de la inceputul acestui an.

Bucuresti, 12.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *