free download 78 travel guides written by experts

Primele Vienna Insurance Group au crescut în primul trimestru din 2020

Efectele pandemiei COVID-19 vor fi resimțite începând cu T2 2020, în pofida începutului bun de an

  • Primele au crescut la 3,1 miliarde de euro (+7,2%)
  • Profitul (înainte de impozitare) a scăzut la 121,9 milioane de euro (-4,4%)
  • Rezultatul net a crescut la 85,8 milioane de euro (+2,8%)
  • Rata combinată s-a situat la 95,1% (-1,7 puncte procentuale)

Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) a consemnat o evoluție favorabilă a afacerilor
în primul trimestru din 2020.

Vienna Insurance Group logo - VIG - Wiener Versicherung Gruppe

„Am înregistrat un început de an foarte bun, cu o creștere semnificativă a primelor. Aceasta s-a datorat performanței solide din lunile ianuarie și februarie, care a compensat efectul inițial al restricțiilor implementate începând cu jumătatea lunii martie în lupta împotriva COVID-19. Scăderea primelor ca efect al reducerii businessului nou va fi vizibilă începând cu al doilea trimestru al anului și este de așteptat să continue pe parcursul întregului an financiar”, a declarat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Sucursalele din țările unde Grupul VIG operează au început să fie redeschise gradual din prima parte a lunii mai. Agențiile sunt din nou la dispoziția clienților, fără restricții, dar cu respectarea măsurilor de siguranță.

Creșterea primelor

Volumul total al primelor brute subscrise a ajuns la 3,1 miliarde de euro în primele trei luni din 2020. Aceasta corespunde unei creștere de 7,2% comparativ cu primul trimestru din 2019. Creșteri de prime au fost înregistrate pe toate liniile de business în primul trimestru al anului.

Segmentul asigurărilor de viață cu primă unică au crescut cu un ritm de două cifre (+29,8%). Piețele din Austria și Polonia au înregistrat cele mai mari creșteri de prime în termeni absoluți.

Rezultate stabile

Primul trimestru din 2020 a fost închis într -o notă pozitivă, cu un profit (înainte de impozitare) în scădere ușoară la 121,9 milioane de euro (-4,4%) și un profit net (după impozitare și interese minoritare) în creștere ușoară la 85,8 milioane de euro (+2,8%), în pofida efectelor negative inițiale ale pandemiei COVID-19.

Rata combinată s-a îmbunătățit cu 1,7 puncte procentuale

Rata daunei a scăzut semnificativ în primul trimestru din 2020, ceea ce a condus la o rată combinată de 95,1% (T1 2019: 96,8%). Țările Baltice, Slovacia, Turcia/Georgia au înregistrat îmbunătățiri semnificative ale ratei combinate.

Rezultatul financiar (excluzând rezultatele companiilor consolidate prin punere în echivalenţă) a însumat 136 milioane de euro în primul trimestru din 2020, în scădere cu 25% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Acesta a fost în primul rând rezultatul deconsolidării societăților non-profit la 31 iulie 2019 precum și al deprecierii investițiilor. Investițiile Grupului, incluzând numerarul și echivalentele de numerar, însumau 34,7 miliarde de euro la 31 martie 2020.

VIENNA INSURANCE GROUP AG Wiener Versicherung Gruppe, Schottenring 30, 1010 Vienna, registered with the Commercial Court of Vienna under FN 75687 f, VAT No.: ATU 36837900

Grupul VIG se întoarce gradual la „noua normalitate”

În luna mai, ținând cont de dispozițiile și prevederile legale la nivel local, a fost inițiată reluarea graduală și la o capacitate limitată a activității la birou pentru angajați, majoritatea dintre aceștia activând în continuare de acasă.

Scopul principal este să ne putem deservi clienții, dar cu respectarea strictă a reglementărilor privind siguranța și sănătatea. Mai mult, un schimb regulat de informații despre situația curentă în piețele unde VIG operează are loc în relația cu managementul companiilor membre VIG. Evoluțiile de pe piața de capital sunt, de asemenea, monitorizate cu atenție.

Criza coronavirusului afectează Grupul VIG în principal prin intermediul efectelor asupra performanței piețelor de capital. De asemenea, unele scăderi ale businessului nou nu au putut fi compensate de o creștere simultană a businessului online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *