free download 78 travel guides written by experts

Primele tichete sociale pentru grădiniță Sodexo Social Pass au fost distribuite beneficiarilor și pot fi utilizate în cea mai mare rețea națională de magazine de proximitate

· Sodexo are cea mai mare rețea națională de magazine de proximitate partenere în acest proiect, de peste 3.800 de afiliați
· În prima lună, Sodexo va emite tichete sociale pentru grădiniță pentru aproximativ 30.000 de copii care frecventează cursurile grădiniței
· Valoarea unui tichet social pentru grădiniță este de 50 de lei
· Pentru anul școlar 2015-2016, titularii copiilor pot depune cererile pentru tichetele de grădiniță la primăriile de care aparțin până la 30 aprilie 2016

Sodexo România, lider pe piața tichetelor de masă, a emis primele tichete sociale de grădiniță, Social Pass, în baza autorizației de funcționare acordate de Ministerul Finanțelor Publice pe 5 aprilie 2016. În prima lună de la debutul proiectului, Sodexo estimează că va emite tichete sociale pentru grădiniță pentru aproximativ 30.000 de copii care frecventează cursurile grădiniței.


Tichetele sociale pentru grădiniță sunt acordate familiilor dezavantajate, de primăriile de care acestea aparțin, în baza Legii nr. 248/2015 și a HG 15/2016.

Măsura adoptată recent de Guvern reprezintă o politică socială de sprijin a familiilor aflate în dificultate  pentru a încuraja creșterea frecvenței la grădiniță a copiilor și a preveni abandonul școlar. Părinții sau titularii copiilor vor primi lunar câte un tichet social în valoare de 50 de lei pentru fiecare copil cu vârsta între 3 și 6 ani înscris la grădiniță.  

Pot beneficia de aceste tichete familiile cu venituri mai mici de 284 de lei pe membru de familie şi care au copii în învățământul preșcolar. Cererile în vederea acordării tichetelor sociale pentru grădiniță pentru anul școlar în curs pot fi depuse până la data de 30 aprilie 2016. Conform estimării realizate de Guvern, peste 110.000 de copii sunt eligibili să primească tichete sociale pentru grădiniță. 

Procedura de acordare este simplă și toate familiile eligibile sunt încurajate să aplice. Sodexo le oferă primăriilor consultanță în implementarea sistemului de tichete sociale pentru grădiniță.

Tichetele sociale pentru grădiniță Social Pass pot fi folosite exclusiv pentru achiziția de produse alimentare, de igienă, haine și rechizite destinate copiilor, în rețeaua de magazine afiliate dedicată acestui sistem. Sodexo are în prezent cea mai mare rețea națională de magazine de proximitate partenere, de peste 3.800 de afiliați și continuă să o dezvolte.

CITATE:

Codruța PÎȘĂ, Public Affairs Director, Sodexo România: „Educația este printre cele mai importante componente dintr-o societate, iar Sodexo România sprijină comunitățile locale, implicându-se constant în implementarea și desfășurarea unor serii de activități educaționale. Prin acest proiect, Sodexo continuă programele proprii de susținere a școlarizării tuturor copiilor din România și contribuie, implicit, la prevenirea abandonului școlar.” 

Balint BESSENYEY, CEO Sodexo România: „În fiecare țară în care este prezent, grupul Sodexo încurajează dezvoltarea comunităților și a economiei locale. Implicându-se în proiectul tichetelor sociale de grădiniță acordate în România, Sodexo sprijină inclusiv dezvoltarea micilor comercianți din comunitățile locale, încurajându-i să accepte aceste tichete atât în folosul utilizatorilor, cât și pentru a-și diversifica propriile surse de venit.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *