free download 78 travel guides written by experts

Prima zi in bucataria MasterChef a adus si prima eliminare

Aseară au avut loc primele probe din bucătăria MasterChef din acest sezon! Spiritul competiției i-a cuprins pe cei 24 de concurenți, emoțiile fiind la cote înalte. Juriul nu s-a lăsat impresionat de astfel de sentimente, inspirația culinară fiind cea care i-a salvat, sau nu, pe concurenții acestui sezon. MasterChef a fost urmărit în medie de peste 1.2 milioane de telespectatori la nivel național, iar în minutul de aur, de la 20:54, aproape 1.6 milioane de telespectatori au prins gustul competiției.

La nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, PRO TV a obținut 10.6 puncte de rating și 24.8% share, în timp ce postul de pe locul doi a înregistrat 5.5 puncte de rating și 12.9% share.

Prima probă din ediția de aseară a fost cutia misterelor. Concurenții au fost surprinși să găsească sub celebra cutie o… poză cu frigiderul de acasă, cu ingredientele și produsele alimentare care se găsesc în fiecare în parte. Cei 24 de aspiranți la titlul de MasterChef au fost provocați să gătească cu o parte dintre ingredientele regăsite în fotografie. La finalul probei, fetele au jurizat farfuriile băieților și invers. Conform jurizării celor 24, câștigătorii probei au fost Claudia, Andra, Andrei și Tudor. Dintre cele patru preparate, jurizarea Chefilor a desemnat doi câștigători: Andrei, câștigătorul insignei de imunitate și Andra. Andra a primit rolul de a împărți tipurile de preparate la cea de a doua probă și privilegiul de a nu găti. În aceeași manieră au fost alese și preparatele cele mai slabe: Serghei, Iuliana, Ștefan și Kiki. Cei patru au primit sarcina de a spăla toate farfuriile murdare.

Cea de a doua probă i-a pus pe concurenți față în față cu un ingredient vedetă: porumbul! Andra, locul doi în proba precedentă, le-a împărțit celor 23 de colegi tipul de preparat pe care îl aveau de pregătit: main dish sau desert. La momentul jurizării, Mișa i-a surprins pe Chef Patrizia, Chef Foa și pe Chef Adrian Hădean, dar și pe ceilalți concurenți, în momentul în care s-a prezentat la jurizare cu mâinile goale! Dezamăgit fiind de preparatul lui, acesta a luat decizia de a-l arunca la gunoi, înainte de verdictul juraților. Adriana, Florin, Ștefan, Mișa și Vincențiu au fost desemnați concurenții cu cele mai slabe farfurii ale probei, astfel încât au fost trimiși la testul sub presiune.

Licitație și inspirație – ingredientele testului sub presiune

Testul sub presiune i-a pus pe Adriana, Florin, Ștefan, Mișa și Vincențiu față în față cu un banc plin de ingrediente: carne, brânzeturi și legume. Fiecare dintre aceștia a avut de licitat, dintr-un total de 90 de minute, pentru fiecare dintre ingredientele disponibile. Adriana a început licitația și și-a adjudecat rapid o bucată de ceafă de porc cu doar 5 minute plătite. Lupta pentru următoarele produse a fost aprinsă, Mișa rămânând la finalul licitației cu doar 20 de minute disponibile pentru gătit, dar cu ingrediente precum antricot de vită, brânză roquefort și un coș generos de legume. Vicențiu a fost campionul licitației: a rămas cu 75 de minute disponibile pentru gătit și cu ingrediente precum piept de pui, cremă de brânză și un coș de ardei și vinete. Florin a optat pentru homar, smântână și legume precum varza și țelina, în timp ce Ștefan a gătit cu ingrediente ca pieptul de rață, mozzarella și un coș cu salată și dovlecel. Deși a avut cel mai mult timp la dispoziție pentru a găti, Vincențiu a fost primul dintre cei 24 de concurenți eliminați. Preparatul său a fost incorect pregătit, puiul nefiind gătit.

În această seară, de la 20:30, telespectatorii vor putea urmări o nouă probă în deplasare. De data aceasta, concurenții vor fi împărțiți în echipe și vor avea de gătit pentru o gașcă de motocicliști. Un nou test sub presiune surprinzător va face deliciul telespectatorilor.

Bucuresti, 06.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *