free download 78 travel guides written by experts

Prima zi de off-road

Prima zi de off-road a raliului Red Bull Romaniacs a avut loc în zona montană din jurul Sibiului pe un traseu de 180 de km care le-a pus mari dificultăţi concurenţilor, în special pe partea de navigaţie. Britanicul Graham Jarvis a încheiat etapa de astăzi pe primul loc, urmat îndeaproape de Gerhard Forester. Neozeelandezul Chris Birch s-a clasat pe ultimul loc al podiumului.  

Cei trei au luat startul de la Orlat la două minute diferenţă unul de celălalt, deschizătorul de drum fiind Gerhard Forester, „folosit“ pe post de GPS de Graham Jarvis. Cei doi au făcut echipă până la final iar această strategie s-a dovedit a fi cea mai bună soluţie pentru etapa de astăzi, unde puţini concurenţi au reuşit să găsească cele 12 puncte intermediare de pe traseu. Au mers constant şi au străbătut cu rapiditate porţiuni unde alţi concurenţi au pierdut minute bune. Birch a forţat pe prima parte a traseului, ajungandu-i pe cei doi din urmă şi menţinându-se pe această poziţie până la final. Pentru ca a avut avantajul de a alege cea mai buna modalitate de alegere a traseelor, neozeelandezul a trecut linia de finish la doar 15 minute de ocupantul locului 1.

Traseul de astăzi s-a dovedit înşelător chiar şi pentru unul dintre favoriţii competiţiei, Paul Bolton, câştigătorul Prologului şi, judecând după reacţia spectatorilor, cel mai îndrăgit concurent de la Red Bull Romaniacs. Deşi a ajuns primul în finish, britanicul s-a clasat în final doar pe locul opt. Greşeala de a se lăsa ghidat în anumite momente de instinct şi nu de GPS, l-a costat pe britanic puncte de penalizare importante.

Emanuel Gyenes si Csaki Ferenc, singurii români înscrişi în competiţie la clasa Pro,  au terminat pe locul 23, respectiv 27. 
 
Ziua de mâine se anunţă şi mai dificilă. Dacă prognoza meteo este corectă, concurenţii vor traversa obstacolele din zona Valea Sebeşului în condiţii de ploii abundente şi vânt puternic. În mod normal, un concurent experimentat ar parcurge traseul în 10 ore. Pentru mulţi însă, a doua zi a raliului de hard-enduro Red Bull Romaniacs va fi una lungă, mai ales că oboseala începe să se simtă.

Bucuresti, 15.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *