free download 78 travel guides written by experts

Prima masina de curse ecologica distruge ozonul nociv de la nivelul solului

·    Prima maşină de Formula3 din lume cu catalizatorul PremAir® de la BASF, care distruge ozonul nociv de la nivelul solului, a încheiat cu succes programul de teste.

Divizia Catalizatori a BASF susţine proiectul primei maşini de curse proiectată şi construită integral din materiale biodegradabile. Denumită WorldFirst Formula 3, maşina de curse este proiectul celor de la Warwick Innovative Manufacturing Research Centre (WIMRC), de la Universitatea Warwick, din Marea Britanie, şi a fost testată cu succes.

BASF a oferit suport tehnic cercetătorilor de la WIMRC în construirea bolidului de curse ecologic, prin tehnologia catalizatorului PremAir, care aplicată la radiatorul maşinii distruge ozonul de la nivelul solului, numit şi ozon urban, principalul agent de poluare care intră în componenţa smogului.

Catalizatorul PremAir® de la BASF este primul produs comercial de acest fel care distruge ozonul urban. Spre deosebire de ozonul din partea superioară a atmosferei, care ne protejează de razele ultraviolete, la nivelul solului acest gaz este un compus principal al smogului şi unul dintre factorii care afectează serios calitatea aerului.

Aplicat pe suprafeţele termoconductoare, cum ar fi radiatoarele de la maşini sau autobuze, catalizatorul PremAir le transformă automat în nişte “distrugătoare de smog”, prin transformarea moleculelor de ozon în molecule de oxigen. În funcţie de forma radiatorului, catalizatorul PremAir poate distruge până la 80% din ozonul nociv din aer care trece prin el.

Catalizatorii PremAir sunt aplicaţi la peste 3 milioane de maşini din Statele Unite şi sunt acreditaţi de California Air Resources Board (CARB) drept o tehnologie eficientă de reducere a ozonului urban. Până în prezent, şapte companii din industria auto au utilizat catalizatorii PremAir, unii dintre producători folosind tehnologia pentru a obţine certificarea “vehicul cu aproape zero emisii” de la California Air Resources Board.

Maşina de curse WorldFirst Formula 3 este un exerciţiu tehnic care demonstrează aplicaţia practică a materialelor sustenabile şi biodegradabile în competiţiile sportive cu motor. Este prima maşină de curse construită din materiale biodegradabile, care pune mediul pe primul plan prin susţinerea resurselor naturale ale planetei. Proiectul este sponsorizat de WIMRC în parteneriat cu Universitatea Warwick, Warwick Manufacturing Group şi BASF, alături de alte companii.

În 2001, divizia Catalizatori a BASF a primit premiul J. Dean Sensenbaugh din partea Air & Waste Management Association (AWMA) pentru dezvoltarea şi comercializarea PremAir. AWMA a instituit acest premiu pentru recunoaşterea realizărilor remarcabile ale companiilor sau persoanelor fizice în domeniul combaterii poluării aerului şi al managementului deşeurilor. 

DESPRE BASF
BASF este lider mondial în domeniul chimic: "The Chemical Company". Portofoliul său cuprinde de la produse chimice, mase plastice şi tehnopolimeri, produse pentru agricultură şi produse chimice de sinteză fină, până la petrol şi gaze naturale.  Partener de nădejde al tuturor sectoarelor industriale, BASF participă la creşterea succesului clienţilor săi. Cu produsele sale de mare valoare şi sistemul inteligent de soluţii, BASF are un rol important în găsirea soluţiilor la problemele globale precum protecţia mediului, folosirea eficientă a resurselor energetice, nutriţie şi mobilitate. BASF are aproximativ 97.000 de angajaţi şi a realizat vânzări de peste 62 miliarde de EURO în 2008. Acţiunile BASF sunt listate la bursele de mărfuri din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) şi Zurich (AN). Informaţii suplimentare sunt disponibile pe internet la www.basf.com.

Bucuresti, 24.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *