free download 78 travel guides written by experts

Prima intalnire a echipei de lucru a Centrului Social Comunitar Bucsani

“Un drum în viață: Bucșani – între București și Europa! – Servicii sociale pentru copii și tineri din mediul rural din județul Giurgiu”

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, cu suma de 241,093.55 euro.

În data de 11 septembrie 2014, FUNDAȚIA SCHEHERAZADE a organizat prima întâlnire de lucru a echipei Centrului Social Comunitar Bucșani, jud. Giurgiu, care va desfășura activitațile proiectului “Un drum în viață: Bucșani – între Bucuresti și Europa!” în perioada 20 iunie 2014 – 30 aprilie 2016”.

Echipa Centrului Social Comunitar din Bucșani va fi susținută de specialiștii Centrului Social Giurgiu al Fundației Estuar, partner al proiectului. Cu această ocazie au fost stabilite instrumentele de lucru, metodele de evaluare și monitorizare, cat și colaborarea între cele 2 echipe pentru identificarea și organizarea serviciilor sociale primare (anchetele sociale și planurile de intervenție, serviciile de educare și consiliere pentru copii și tineri) ce vor sta la baza dezvoltării viitoarelor activități ale Centrului:
– activități instructive, creative, recreative pentru copiii și tineri din comună;
– dezvoltarea abilităților de îngrijire a sănătătii igienei personale;
– activități de formare și consiliere a tinerilor intre 14-20 ani și a membrilor comunității;
– îmbunătățirea competențelor parentale de educare și supraveghere a copiilor;
– stimularea inițiativelor comunității pentru reducerea marginalizării sociale in comună;
– elaboarea Ghidului de Servicii sociale al Județului Giurgiu.

În cadrul acestei ședințe au participat următoarele persoane: din partea Fundației Scheherazade – Mariana Nițelea (Asistent Proiect), Fundația Estuar a fost reprezentată de Petronela Moncea (Psiholog) și Claudia Popescu (Asistent Social) iar din partea comunei Bucșani, Gavrilă Ioaniciu (Coordonator Centru Comunitar) și Nicoleta Gradinaru (Psiholog).

Proiectul urmărește prevenirea riscului de excluziune socială pentru copiii și tinerii din comuna Bucșani și creșterea calității vieții lor și a familiilor lor. Acesta este implementat de Fundația SCHEHERAZADE împreună cu Fundația Estuar si Primaria din Bucsani, județul Giurgiu, în perioada: 20 iunie 2014 – 30 aprilie 2016.

Bucuresti, 16.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *