Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Prima groapa de arta din Brasov

Prima groapa de arta s-a deschis larg astazi in Brasov, surprinzand placut nu doar trecatorii care intalnesc aceasta noua atractie turistica, ci si municipalitatea care nu trebuie sa cheltuiasca pentru a o astupa.

Creata in 2011 pentru magazinele PROFI de catre maestrul 3D Manfred Stader, din Germania, aceasta este groapa pe care o vezi dar in care, si daca vrei, tot nu poti sa cazi deoarece, in ciuda adancimii apreciabile pe care ai impresia ca o are, este perfect … plata!

“Punem la dispozitia brasovenilor aceasta pictura 3D pentru a face orasul lor inca si mai atragator pentru vizitatori”, a declarat Pawel Musial, directorul general al magazinelor PROFI. “Dupa succesul repurtat de aceasta lucrare in Bucuresti, am hotarat sa oferim si locuitorilor altor mari orase romanesti posibilitatea de a se bucura de mirajul ei”.

Pictura lui Stader, prima lucrare de acest gen instalata in aer liber in Romania, este amplasata in fata magazinului PROFI din Str. Saturn nr.1, in cartierul Gemenii.

Manfred Stader este unul dintre reprezentantii de varf ai curentului 3D Street Art. Primele sale lucrari pe pavaj dateaza de la inceputul anilor ’80, pe cand studia la faimoasa Städel Artschool din Frankfurt. A devenit recunoscut international prin dobandirea titlului de Master Madonnaro la competitia internationala de pictura stradala de la Grazie di Curtatone, Italia. Cea mai populara forma a lucrarilor sale de street painting sunt proiectele interactive in cadrul carora admiratorii se fotografiaza sau se filmeaza in ipostaze in care relationeaza cu imaginea de pe pavaj.

Initiatoarea actualului proiect, reteaua de magazine PROFI, are peste 3200 de angajati in toata tara, numara in acest moment 120 de magazine si este detinuta in proportie de 100% de Polish Enterprise Fund VI, administrat de Enterprise Investors (EI), cel mai vechi si unul dintre cei mai mari manageri de fonduri de private equity din Europa Centrala si de Est, cu vasta experienta in domeniul retail-ului si care a investit pana in prezent 220 milioane euro in astfel de afaceri in regiune, inclusiv in Romania.

Bucuresti, 04.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *