free download 78 travel guides written by experts

Prima faza de jurizare la Webstock Awards s-a incheiat

Prima etapa a procesului de jurizare din cadrul Webstock Awards a desemnat 94 de proiecte finaliste din cele 109 inscrieri. Cele mai multe proiecte provin de la categoria Viral si Social Networking. Alte categorii cu numar insemnat de proiecte au fost Publishing si Company & Brand Blogs. Webstock Awards este prima competitie din Romania dedicata proiectelor si ideilor web 2.0 si va avea loc pe data de 3 octombrie la Howard Johnson Grand Plaza Hotel, incepand cu ora 18:30. Etapa finala de jurizare va fi realizata de catre un juriu format din specialisti in domeniul online, care vor anunta proiectele castigatoare ale competitiei Webstock Awards in cadrul galei Webstock Awards din seara zilei de 3 octombrie 2008. Jurizarea se va incheia pe 1 octombrie.

Juriul final este constituit din specialisti in mediul online precum Bogdan Barna (LG),
Irina Bucurenciu (Vodafone), Octavian Costache ("Stiri din publicitatea online"), Marius Deak (Green Pixel), Mihai Dragan (MB Dragan), Dragos Manac (SNS), Orlando Nicoara (MediaPro Interactiv), Bogdan Nitu (Webstyler), Doru Panaitescu (Marketeer), Mugur Patrascu (iLeo), Mihai Pricope (Adobe), Vali Petcu (Blog 2.0), Vlad Stan (Navidoo) si Alex Visa (Hyperactive).

Categoriile incluse la Webstock Awards au fost in numar de 11: Publishing, Social Networking, Utility, Virals, User Generated Content, Video& Audio, Company & Brand Blogs, Blogging Campaigns, Digital Storage, Content Aggregation si Others.

"Necesitatea organizarii unei astfel de competitii si motivele care au stat in spatele implementarii sale rezida in faptul ca majoritatea site-urilor de astazi folosesc instrumente web 2.0 iar aceasta emulatie nu poate decat sa duca la aparitia si mai multor astfel de proiecte. Internetul cunoaste un avant deosebit in Romania iar aparitia proiectelor si ideilor in acest sens este naturala. Ceea ce este important este prezentarea, premierea si recunoasterea acelor proiecte care sunt atat eficiente cat si profitabile si implementabile. Acestea merita atentia investitorilor si specialistilor din domeniu, care au capacitatea si experienta necesara jurizarii si aprecierii acestor initiative", afirma Cristian Manafu, Managing Partner in cadrul companiei Evensys, organizatoarea competitiei Webstock Awards.

Preselectia initiala a fost efectuata de jurnalisti specializati pe domeniul IT&C, iar proiectele finaliste au intrat in faza finala in urma careia vor fi acordate premiile web 2.0.

Webstock Awards a fost o competitie dedicata numai proiectele lansate deja pe piata – oficial, beta, private beta – de cel putin o luna, care au inregistrat o activitate pe site si care contin cel putin o componenta web 2.0. De asemenea, au fost luate in considerare doar acele proiecte create de companii romanesti sau cetateni romani, precum si proiecte dezvoltate in parteneriat roman – strain.

Competitia Webstock Awards se desfasoara in cadrul evenimentului Webstock, care va avea loc pe data de 3 octombrie la Howard Johnson Grand Plaza Hotel. Evenimentul consta intr-o serie de conferinte si seminarii dedicate blogging-ului si fenomenului web 2.0, urmate de gala de decernare a premiilor Webstock Awards. Organizatorul Webstock este compania Evensys in parteneriat cu Vodafone, evenimentul fiind de asemenea sponsorizat de LG si Adobe.

Mai multe detalii despre competitia WebAwards 2008 sunt disponibile accesand www.webstock.ro.
 

Bucuresti, 29.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *