Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Prima editie Focus Atelier s-a sfarsit

FOCUS ATELIER, luna maraton de workshop-uri şi dezbateri, organizat de tânăra asociație RECIPROCA, s-a sfârșit marți, 31 matie, cu ultima dezbatere, „Teatrul Oprimaților și impactul practicilor teatrale în comunitate”, susținută la Fabrica de Pensule.

Peste 65 de tineri între 20 și 35 de ani de ani au participat gratuit la atelierele FOCUS.
Peste 100 de persoane au luat parte la dezbaterile organizate după încheierea fiecărui atelier.
Peste 100 de persoane au participat la evenimentele inserate în programul din acest an.

Pe întreaga durată a lunii martie au avut loc 5 ateliere, 4 dezbateri și 3 evenimente în diferite spații din Cluj Napoca, organizatorii încercând prin această strategie să marcheze încă o dată colaborările dintre spațiile indepndente din Cluj dar și parteneriatul cu primăria și instituțiile de învățământ. Astfel, Fabrica de Pensule, Reactor de creație și experiment, La Terenuri – Mănăștur, Bastionul Croitorilor și Clădirea Roșie UAD au însemnat, pentru o lună întreagă, puncte cheie pe harta Clujului, puncte de real interes pentru participanții de la ateliere și de la dezbateri.

Șapte artiști din România și din străinătate au susținut ateliere ca „Video social: implicare civică, activism, metode alternative de discurs în filmul documentar” (coordonator Vlad Petri), „Prezență pe domeniul public”( coordonator Monotremu), „Tehnici și medode abordate în teatrul politic” (coordonator David Schwartz), „The Alternative Actors Workshop Series” (Teatru Forum, Deconstrucția Identității, Teatru Sport- coordonatori George Wielgus, Kurt Murray și Iulia Benze de la Reboot the Roots – UK.

Tinerii partipicipanți au fost studenți sau masteranzi din Cluj sau din alte orașe și profesioniști din varii domenii. Punctele comune dintre toți cei implicați în Focus Atelier ( fie ca participant, fie ca organizator, fie ca trainer) au fost domeniile de interes în care aceștia studiază sau lucrează: sociologie, antropologie, jurnalism, litere, arte vizuale, fotografie, actorie, regie de teatru și film, teatrologie, arhitectură, arheologie, pictură, design. Au fost însă și câteva excepții din domenii ca medicina sau programarea.

RECIPROCA mulțumește tuturor pentru interesul și ajutorul acordat și tuturor partenerilor pentru sprijin și colaborare fructuasă. În 2016, în aceeași perioadă, sunteți așteptați la alte workshopuri și alte dezbateri și evenimente în Cluj Napoca!

Mai multe detalii puteți găsi aici: https://focusatelier.wordpress.com/.

Parteneri: British Council, EEA GRANTS, Federația Share, Institutul Cultural Român, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Turnul Croitorilor, Fabrica de Pensule, REACTOR de creație și experiment, GroundFloor Group, Colectiv A, La Terenuri (Spațiu Comun Mănăștur), Universitatea Babeș-Bolyai, Univeristatea de Arte și Design, Facultatea de Teatru și Televiziune, Reboot The Roots, Creștem Idei, B4FILM, SERVUS! Cluj-Napoca, Tramvay Caffe Bistro, Daily Shot.

Parteneri media: Radio România Cluj, Transilvania Reporter, Slicker.ro, Eliberart, cluj.info, ArtAct Magazine.

Bucuresti, 02.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *