free download 78 travel guides written by experts

Prima editie a Bucharest Open Wheelchair Tennis va fi organizata la Bucuresti intre 28 si 30 august

42 de sportivi din 13 ţări vor concura pentru a acumula puncte în vederea calificării la Olimpiada de la Rio de Janeiro din 2016

În perioada 28 – 30 august, Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti va găzdui prima ediţie a turneului de tenis de câmp în scaun rulant “Bucharest Open Wheelchair Tennis“, categoria ITF Futures Series.

Evenimentul este organizat de Fundaţia Licinium în colaborare cu Federaţia Româna de Tenis şi Federaţia Internaţională de Tenis, cu scopul de a crea un nucleu de tineri cu handicap ce practică tenis de câmp la nivel de performanţă.

Meciurile se vor juca la Centrul Naţional de Tenis din Bulevardul Pierre de Coubertin, Bucureşti. La ediţia de anul acesta vor participa 42 de sportivi din 13 ţări, ce vor concura la trei categorii: Men (30 jucatori), Women (7 jucatori) şi Quad (5 jucatori). Wheelchair Tennis aplică aceleaşi reguli ca şi tenisul clasic, singura diferenţă fiind că mingea poate lovi pământul de două ori.

Bucharest Open Wheelchair Tennis

Primul concurs de tenis de câmp în scaun cu rotile a avut loc în anul 1977 la Los Angeles, la iniţiativa foştilor sportivi de performanţă Brad Parks şi Jeff Minnenbraker, iar până în anul 1980, deja peste 300 de jucători participaseră la competiţiile US Open Wheelchair Tennis. În Europa, Franţa a fost prima ţară care a organizat concursuri dedicate. Sportul a devenit rapid popular la nivel global şi a fost introdus întâi ca eveniment demonstrativ în cadrul Olimpiadei de la Seoul din 1988, pentru ca în anul 1992 să fie inclus în Jocurile Paralimpice de la Barcelona. Odată cu evenimentul similar de la Sidney, Australia din anul 2000, sportul a câştigat o notorietate extraordinară şi a fost inclus şi în turneele de Grand Slam.

“Odată cu acest turneu, intrăm in circuitul internaţional de turnee de tenis de câmp destinate persoanelor cu handicap, din care fac parte peste 160 de turnee internaţionale din 40 de ţări. România se alătură astfel ţărilor care organizează un turneu de băieţi ATP, un turneu de fete WTA şi un turneu WITF pentru sportivi cu dizabilităţi. Mai mult, cum anul 2015 este an preolimpic, obiectivul Bucharest Open Wheelchair Tennis este să susţină calificarea a cel puţin unui sportiv român la Olimpiada de la Rio de Janeiro din 2016”, Cosmin Jurcan, Preşedinte Fundaţia Licinium.

Bucharest Open Wheelchair Tennis este organizat cu sprijinul partenerilor corporate BRD Asset Management, Athenee Palace Hilton, Allianz Tiriac, Dedeman, Dorna, Tudor. Personal Tailor, Mobility, McCann, AdLemonade, şi al voluntarilor pasionaţi de tenis.

Mai multe detalii despre programul evenimentului pe pagina de Facebook a acestuia: https://www.facebook.com/events/872902249452677/

Despre Fundaţia Licinium
Fundaţia Licinium urmăreşte valorificarea potenţialului tinerilor cu handicap, susţinând o viaţă activă prin integrarea socio-profesională.

Ea a luat fiinţă în luna mai a anului 2000, la iniţiativa unui grup de tineri cu şi fără handicap.

Experienţa câştigată în ultimii 10 ani ne provoacă să luptăm pentru crearea unei noi generaţii de reprezentanţi ai comunităţii persoanelor cu handicap.
Investiţia în potenţial nu este o opţiune, ci o necesitate, aceasta fiind singura şansă pentru ca valorile acestei generaţii să nu se piardă.
//www.licinium.ro/

Bucuresti, 20.08.2015

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *