metalshow

Prima confruntare între chefi a fost câștigată de Florin Dumitrescu

Luni, 11 aprilie, de la 20.30

Odată formate cele trei echipe, lupta de la „Chefi la cuțite” a devenit tot mai palpitantă.

Prima confruntare între cei trei chefi le-a adus acestora emoții neașteptate și toți trei au mărturisit că nu credeau că vor trăi astfel de sentimente într-un show în care sunt jurați. Emisiunea a fost lider de audiență luni seara la Antena 1, în intervalul orar 20.30 – 23.11, cu o medie pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani de 8,6 puncte de rating și 19,5 % cota de piață, locul secund fiind ocupat de Pro Tv cu 7,2 puncte de rating și 16,3 procente din cota de piață. Aproape 2 milioane de telespectatori la nivelul întregii țări erau cu ochii pe „Chefi la cuțite” în minutul de maximă audiență de la 21.40.  

Prima confruntare între cele trei echipe a avut ca temă fine dining. Din ce în ce mai implicați în organizarea și supravegherea oamenilor pe care i-au ales, chefii s-au trezit că au emoții, că trăiesc cu sufletul la gură fiecare moment, că așteaptă înfrigurați jurizarea celor 11 invitați speciali, că se bucură la maximum când o farfurie a echipei lor este apreciată și că suferă pentru fiecare greșeală pe care o face echipa sa. Hotărât să arate că este un chef extrem de priceput, Florin Dumitrescu a recunoscut de la bun început că pentru el provocarea este și mai mare: trebuie să demonstreze ce poate în fața celor doi colegi ai săi mult mai expreimentați. Și Cătălin Scărlătescu a fost surprins de propriile reacții și și-a dat seama că este implicat trup și suflet în această competiție. Acesta s-a bucurat ca un copil atunci când echipa sa a primit voturi de încredere din partea celor 11 invitați și s-a supărat pentru faptul că echipa sa nu a reușit să pună pe farfurii, în timpul dat, toate elementele gândite de el. Pentru Sorin Bontea confruntarea s-a terminat în nervi și supărare: nu a primit niciun vot din partea invitaților de la jurizare, în vreme ce Cătălin Scărlătescu a primit 4 farfurii, iar Florin Dumitrescu a câștigat proba cu 7 platinguri apreciate. „Sorin, iartă-mă că am exagerat, dar pentru mine a fost ca o gura de aer proaspăt această victorie. Cătăline, era să câștigi fine dining-ul cu o farfurie neterminată! Toată ziua respectivă colegii mei m-au tot înțepat, astfel că atunci când am văzut că am câștigat, nu îmi venea să cred. Am câștigat”, a mărturisit acesta bucuros.

Prima eliminare la „Chefi la cuțite”

După prima confruntare, echipa câștigătoare, cea neagră condusă de Florin Dumitrescu, s-a salvat, în vreme ce echipele lui Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea, adică cea roșie și argintie, au intrat la duel. Pentru această probă fiecare concurent în parte a primit sarcina de a găti un plating de fine dining în care să includă obligatoriu un ingredient: anșoa. Cei trei chefi au fost cei care au jurizat proba, pe nevăzute, fără să știe cine ce a gătit și fiind astfel supuși riscului permanent de a-și elimina propriii oameni din echipă. O hârtie de copt uitată în farfurie i-a adus lui Mihai Constandache, cântărețul de muzică popular din show, eliminarea. Imediat ce a găsit-o, chef Scărlătescu a fost tranșant: „Dacă e de la mine din echipă, acum pleacă”, a spus acesta. La polul opus, Cristi Șerb din echipa argintie a lui Bontea a prezentat cea mai bună farfurie a probei, deși a primit ceva ajutor la realizarea ei din partea lui Octavian Manole cu o spumă realizată impecabil. Ajutorul dat de Manole lui Șerb a încins spiritele în cele două echipe, astfel că cei din concurs au înțeles că orice ajutor dat unui adversar poate fi un minus pentru echipa lor.

Sursa: Kantar Media        
Copyright: ARMADATA S.R.L.         
Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group        
Analiza este facuta pe target-urile 18-49 Urban, All urban si National        
Perioada 11 aprilie 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *